belki ilginizi çeker
  1. · 250 kontöre ilişki
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · the twilight saga new moon
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · yolda calculus çalışmak
  9. · eski sevgiliden intikam almak

sinan akyüz  

1. posta gazetesinde yazarmış kendisi.bugun biri bana anlatsın programında kadın-erkek ilişkileri,kadınlar,feministler üzerine söyledikleri,yaptığı saçma sapan genellemelerle aklı başında her insanı çileden çıkarabileceğini gösterdi.o nasıl saçmalamaktır öyle!
    insanı ister istemez şöyle düşündürüyor:
    (bkz: kuyruk acısı)
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 30.11.2006 23:30)
  2. yanımıyorsam üç kitabı olan bir yazardır. bunlar;

- etekli iktidar
    - bana sırtını dönme
    - iki kişilik yalnızlık

sanatsal bir dil kullanmamıştır kitaplarında. son iki kitabını okudum olduça rahatsız ediciydi. kadın erkek ilişkilerini konu alan yazar sade bir dille insanın dünyasını başına yıkıyor ve hemen ardından tespitlerini sıralıyor. okudukça, rahatsız olduğunuz noktaların aslında başınıza gelmesinden kokrtuğunuz şeyler olduğunu anlıyorsunuz. yapılan tespitlerden sonra gerisini size bırakıyor bu şeytan yazar. işlediği konular ve tespit yeteneği saygı duyulasıdır..
    (the great gig in the sky, 05.08.2007 20:45)
  3. bir arkadaşımın yoğun ısrarı üzerine bana sırtını dönme isimli kitabını okumamla, tarafından çileden çıkarıldığım şahsiyettir.aldatmalar üzerine topladığı hikayelerle, kadınların ne kadar iğrenç,yalancı,entrikacı ve tehlikeli yaratıklar olduğunu kanıtlamaya uğraşırken, farkında olmadan, hikayesindeki erkeklerin de ne kadar irade yoksunu, en az karşısındaki kadar sadakatsiz ve düşüncesiz olduğunu bize göstermiş ama kendisi olaya tek yönlü bakmaktan öteye gidememiş,aslında konunun kadınlıkla erkeklikle bir alakası olmayıp, direk karakterle, insan olmakla, ahlak anlayışıyla alakalı olduğunun ayırdına varamamış, dil ve üslup bakımından hiçbir edebi yönü olmayan, gayet argo ve basit bir dil kullanan, kendini yazmakla kandıran bir insan gördüm ben kitapta.son sözüm, sevgili sinan akyüz, evet belki cinsel organlarımız farklı ama beyinlerimiz aynı...
    (istenmeyen tüy, 27.09.2007 12:21)
  4. kendini ilişki kurtaran süper kahraman sanan şahsiyettir. kitaplarındakilerin gerçekliğinden dem vurur ve bunun doğruluğunu kanıtlamak için psikolog arkadaşlarından bilgi aldığını da ekler. tamamen kadın-erkek ilişkilerini anlatan kitaplarında başkalarının hayatını deşifre eder. bittabii bu kadar bilimsel ve ulvi amaca yönelik çalışmalar yapan sinan akyüz ile doktor arkadaşları hasta özellerini paylaşmakta sakınca bulmamışlardır.
    (mercury, 27.09.2007 12:37 ~ 12:37)
  5. dün itibariyle sabah gazetesinden kovulan yazar.

beyfendi parası olmayan türk erkeklerinin "çirkin" türkmen kadınlarına giderek seks ihtiyaçlarını bu şekilde karşıladıklarını yazmış.

keşke kovulmasının da sebebi, ülkemize gelen türkmen kadınlarına "çirkin" dedikten sonra hepsini "orospu" olarak görmesi olsaydı.

ama burası türkiye; bir ulusun kadınlarına çirkin demek, çalışmak için gurbete gelenlerinin hepsine orospu gözüyle bakmak kovulmaya sebep değildir.

kovulmak için, patronunun* neredeyse yarısını baştan yarattığı, bir zamanlar bakanı bile olduğu ülkeyi bilmeme salaklığıdır.

eminim ki aynı yazıyı rus kadınlarına hitaben yazsaydı, yıllarca daha o aptalca yazılarına devam edecekti.

beyfendi herhalde şimdi yani işsiz kaldığı bu zor günlerinde, hayatın kadın-erkek ilişkilerinden ibaret olmadığını anlayacaktır.
    (mücrim, 22.11.2008 01:56 ~ 01:56)
  6. tespitleri genelde eleştirilir ama bence çoğu insan fazla gerçekçi bulduğundan rahatsız olur yazdıklarından... özellikle etekli iktidargibi bir kitap yazması onun ne denli bir acıya maruz kalmış, ne büyük bir cesaret örneği göstermiş olduğunun kanıtıdır.
    bir bayan olarak bayanları o derece yermesine hiç tepki gösteremiyorum çünkü haklı, çok haklı... yazdıklarının genelinden çıkarttığım kanı şudur:
    "siz kadınlar, bizim yıllardır aradığımız "masumiyet"i öldürdünüz. türlü oyunlarınıza alet ettiniz. binbir türlü planlarınızla savaşmak ve bunun için bizi de taktik üretmek zorunda bıraktınız. kadın hakları diye haykırıp duruyorsunuz. kadınlar erkeklere eşit olmak değil, egemen olmak istiyorlar. ben de buna savaş açıyorum. ben erkek hakları savunucusuyum.
    eğer bir gün bize saflığı, masumluğu yaşatabilir, bizi kılıbıklaştırıp sonra da maço değil diye terketme stratejisi uygulamazsanız biz de eski "adam" halimize döneriz.
    masum olmadığınız gibi masum ayağına yatmayın bir de... hemcinslerinizi kötülemekten vazgeçin! hem her istediğimizi veriyorsunuz hem de temiz kızı oynuyorsunuz. sonra da biz erkeklere "evlenmiyor" diyorsunuz. unutmayın; süt bedavaysa, kimse inek satın almaz."
    (ilişik yaşam formu, 01.08.2009 21:42 ~ 21:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil