nick altı yazılarını seviyormuş, yazalım o zaman. türkçe sözlük çalışmaları ile dikkat çekiyor. fazla küfürden rahatsız oluyor. sözlükte çalışkan, yaşamının diğer bölümlerinde de öyle olmasını dilerim. hoşgeldiniz...
an itibari ile statü atlamış*, fakat statü başlığını görünce dayak yemekten beter olmuştur. 'müzmin bekar'mış kendileri. yapmayın bunu. her seferinde yüzüme vurmayın!
beni kanka listesine eklemiş yazardır. sağolsun varolsundur. ödülün bu olacağını bileydim kalkışır mıydım bunlara diyerek günün son soğukluğunu yapıyorum.*
''bir memleket, simeranya, dünyada olmayan bir yer. benim icadım. sıkıldım mı, kendimi oraya atarım. simeranya’da yalan yoktur. insanlar gölgelerdir. konuşmadan anlaşırlar. birbirlerinden hiç bir şey saklamazlar''
samim simeranya hakkında bunları söylüyor.bakın bakalım orada daha neler var:
-okuma salonları, laboratuvarlar, atölyeler, müzik, tiyatro, sinema salonları, spor evleri var. her yaştan insan bunlara istediği zaman devam edebiliyor.
-okul yok. öğretmenler sadece öğrenmenin yolunu gösteriyor. öğrenilmesi zorunlu kılınan dersler olmadığı için kişi merak ettiğini öğreniyor.
-kişi istediği zaman meslek değiştirebiliyor.
-simeranya felsefesine göre yalan, tabiatın ve hayatın içindeki zıtlıkları barıştıramayan insanın bir görünüş ahengi yaratmak için kutuplardan birini örtmek ihtiyacıdır. bu zıtlıklar ortadan kalkar veya uzaklaştırılırsa yalana gerek kalmaz.
-simeranya'da hasta ile hastalık arasındaki zıtlaşmayı ortadan kaldırmak gerekir. her hastalık, uzviyetin kendi işleyişine zıt tesirlere karşı bir'hyperraction'dur, vücudun öfkenlenmesidir, isyandır.
-her sıkıntı bir siyan hazırlığıdır. ruhta başlayan bu hazırlık vücudun hastalanması şeklinde organik bir isyana çevrilir.
-her türlü hastalığın amilini evvela hastanın hayatında ve ruhunda aramak gerekir. (yani benzer benzerle tadavi edilir diyebilir miyiz burada?)
-herkes hastalanmadan önce hayatın çaresizlikleri önünde sinirlenmemeyi, isyan etmemeyi öğrenir.
-simeranya'da kazanç farklılıkları ayarlanmış ve azaltılmıştır.
-bütün simeranya'yı derin bir sükun ve tevekkül havası sarmıştır. oraya ilk adımını atar atmaz, kendini bir tarafa yayılmış bir umumi intibak ve ahenk atmosferi içinde bulursun.
-simeranya'da giyim bahsi büsbütün ayrılır. cildi muhafaza ettiği halde güneşin ultra-violet'lerinden mahrum etmeyen, vücuda yapışık ince ve şaffaf bir kumaş, insanları süs ve çizgi yalanından kurtarmaktadır.
-gebe kadınlar birtakım seanslara doğacak çocuğun biçimleri üzerinde bile tesir edebilirler.
ne diyorsunuz yaşamak ister miydiniz böyle bir yerde?