belki ilginizi çeker
  1. · düzmek
  2. · ammak
  3. · sen de bizi ayakta sikiyon
  4. · becermek
  5. · yapma canım yapma arkadaşım
  6. · sikicem haa a sikiyim siktir git
  7. · bir ceza yöntemi olarak sikmek
  8. · sarhoş bir insanı ayıltma teknikleri
  9. · seks sikiştir
  10. · becermek
gündem
  1. · disko kralı
  2. · yaran diyaloglar
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · boylumlama
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · karanfil sokak
  9. · siren of the woods

sikmek  

1. sevgili için kullanılmaz
    (srce, 04.01.2005 00:15)
  2. saman altından su yürütmek anlamında sen de bizi ayakta sikiyon diye de bi söze yüklem olmuş eylem.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 22.03.2005 02:23)
  3. (bkz: düzmek)
    (bkz: becermek)
    (maniacxx, 22.03.2005 02:26)
  4. (bkz: ammak)
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 22.03.2005 02:30)
  5. sadece erkeklerin birbiri için kullandığı ve genelde uygulanmayan cinsel girişimin argosu.
    (dlord, 23.10.2005 09:16)
  6. şu ana kadar başlığı altında sadece sekiz giri olduğunu görünce halk arasında hakkında pek az şey bilindiği kanısına varmama ramak kalan eylem.
    (univercitizen the reincarnated, 31.01.2007 12:27)
  7. bir işi eline yüzüne bulaştırmak.
    (olymposea, 08.07.2007 23:02 ~ 10.07.2007 22:28)
  8. sözlük anlamından taşmış, zihniyet temsilciliğine soyunmuş bir kelimedir. hayatı mekanize(bu ne lan?) eder, cinselliği sığlaştırır, insanı hayvanla özdeş hale getirir.
    bazıları içinse hayatı açıklamaya yetecek kadar önemli bir metafordur. şöyle ki bunlar;
    maç kazanınca, "nasıl siktik ama"
    yalanı anlayınca "bizi mi sikiyorsun?"
    kızınca "ananı sikeyim" derler.
    bu sözcükle türetilen cümleler hayattaki her türlü durumun metaforu olur onlar için.
    "ama çok doğal bir şey bu" diyenlere soru; sevgilinize "bu akşam seni sikebilir miyim mi diyorsunuz?"
    yoksa sonunda "ne siktim ama" diyebilmek için binbir takla mı atıyorsunuz? sevgiliniz için "sikmek" fiilini kullanıyorsanız, yattığınız fahişeler için ne kalıyor elinizde?
    (derinlik delisi, 08.07.2007 23:20)
  9. son dönemde bir ikna yöntemi olarak da kullanılmaktadır. şöyle ki;

nasıl olduysa "siksen (buraya istemediğiniz bir aktivite yazın) yapmam" şeklinde bir kalıp türemiştir. anlam verememekteyim böyle şeylere. sanki sikilince bir şekilde o işlemi yapma ihtimali doğacak. neyse...

(bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
    (colony of birchmen, 28.07.2007 23:32)
  10. ataerkil toplumun cinsel birleşme edimine verdiği isim. türkiye de "o iş" denilen "iş"in kadınlar tarafından yapılamayacağının sanısının dildeki yansıması olarak sözlükte durur. pasif kadın imgesinin yaşantımızın dil dahil her katmanında işlenmiş olduğunun ispatıdır.
    (tariktuna, 27.02.2008 18:07)
  11. (ambrassador, 24.11.2008 20:45)
  12. tek taraflı olup şiddet içerir.sikişmekle karıştırılmamalıdır.
    (olymposea, 24.11.2008 21:27)
  13. eylemi dışında gün içerisinde oldukça sık kullanılan bir fiil..
    `sikicem haa
    a.... sikiyim
    siktir git
    `
    (acinreug, 24.11.2008 21:30)
  14. kelimenin özünden artık tamamiyle çıkmış kelimedir.

şimdi bu kelime genelde tehdit gibi yollarda kullanılır, örnek verecek olursak; "sikerim" ya da "...nı sikerim". burda kelimenin tam mânâsıyla sikmek söz konusu değildir, yani sana kötü bir şeyler yapabilirim ama bu kesinlikle sikmek değildir demektir. yani esasen her şeyi yaparım ama sikmem demek istiyor burda konuşan. hatta durum öyle trajik bir hâl almış ki artık sikerim deyip de gerçekten siken insanlar espri konusu olup, fıkralarda başrol oynamışlardır. misal karısını sike sike fenerli yapan (galatasaray veya beşiktaş da olabilir tabii ki, şimdi tutup o yüzden eksilemeyin) adam, yani sike sike yapmış işte, daha bunun ötesi yok, ah ben böyle işin, insanlar dürüst olup dediğini yapınca komik duruma düşer olmuşlar. şimdi biri dese "o kitabı bana vermezsen sikerim" sonra kitabı alamayınca da sikse yani allah korusun tecavüzcü sıfatı bile yiyebilir, yani burda suç adamda mı allasen? adam açık açık söylememiş mi sikerim diye? adam sikecek belli, daha neye elinde kitap güle oynaya dolanıyorsun be yavrum?

kısaca bu tarz kelimelerin içleri boşaltılmış, türkçemiz artık çok felaket bir hâl almıştır. ben nerden baksan tanıdığım herkesten her gün defalarca kez duyuyorum bu kelimeyi ancak sözünde duran nerdeyse kimse yok, işte o yüzden dürüst olup sikerim dediği zaman biri insanlar ciddiye almıyor, çok alakası olmasa da yalancı çobanla biraz ilgi kurdum ben kendimce. işte o dürüst insanlar gerçekten siktiği zaman da yıllarca hapis yatmak zorunda kalabiliyorlar. ben bazı geceler işte o en asil duygunun insanlarına üzülmekten uyuyamıyorum, o yüzden sikmeyecekseniz lütfen bu mastar hâle bürünmüş kelimeyi ağzınıza almayın, zira yalancılık iyi bir şey değildir. bi de büyük lokma ye büyük söz söyleme
    (yaşlı çocuk, 24.11.2008 22:01 ~ 22:02)
  15. (bkz: ybsg)
    (idiot, 24.11.2008 22:02)
  16. erkeğin kadına sevgisini gösterme biçimi. evet, biz erkekler sevdiğimizde kadınları, sevilmediğimizde elimizi sikeriz. adil hayat.
    (skuba, 05.02.2009 05:02)
  17. (bkz: sıkmak)
    (gözyasi sisesi, 16.08.2009 19:36)
  18. çok iyi bir ceza yöntemidir kimi zaman.
    (bkz: bir ceza yöntemi olarak sikmek)
    cümle halinde örnekli açıklaması:
    -çocuk bak sikerim seni!
    (gambred, 30.08.2009 14:17)
  19. her zaman her yerde kullanılmaması tavsiye edilir,ya aslında hiç kullanılmaması tavsiye edilir...
    (grmnstn, 30.08.2009 14:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil