kelimenin özünden artık tamamiyle çıkmış kelimedir.
şimdi bu kelime genelde tehdit gibi yollarda kullanılır, örnek verecek olursak; "sikerim" ya da "...nı sikerim". burda kelimenin tam mânâsıyla sikmek söz konusu değildir, yani sana kötü bir şeyler yapabilirim ama bu kesinlikle sikmek değildir demektir. yani esasen her şeyi yaparım ama sikmem demek istiyor burda konuşan. hatta durum öyle trajik bir hâl almış ki artık sikerim deyip de gerçekten siken insanlar espri konusu olup, fıkralarda başrol oynamışlardır. misal karısını sike sike fenerli yapan (galatasaray veya beşiktaş da olabilir tabii ki, şimdi tutup o yüzden eksilemeyin) adam, yani sike sike yapmış işte, daha bunun ötesi yok, ah ben böyle işin, insanlar dürüst olup dediğini yapınca komik duruma düşer olmuşlar. şimdi biri dese "o kitabı bana vermezsen sikerim" sonra kitabı alamayınca da sikse yani allah korusun tecavüzcü sıfatı bile yiyebilir, yani burda suç adamda mı allasen? adam açık açık söylememiş mi sikerim diye? adam sikecek belli, daha neye elinde kitap güle oynaya dolanıyorsun be yavrum?
kısaca bu tarz kelimelerin içleri boşaltılmış, türkçemiz artık çok felaket bir hâl almıştır. ben nerden baksan tanıdığım herkesten her gün defalarca kez duyuyorum bu kelimeyi ancak sözünde duran nerdeyse kimse yok, işte o yüzden dürüst olup sikerim dediği zaman biri insanlar ciddiye almıyor, çok alakası olmasa da yalancı çobanla biraz ilgi kurdum ben kendimce. işte o dürüst insanlar gerçekten siktiği zaman da yıllarca hapis yatmak zorunda kalabiliyorlar. ben bazı geceler işte o en asil duygunun insanlarına üzülmekten uyuyamıyorum, o yüzden sikmeyecekseniz lütfen bu mastar hâle bürünmüş kelimeyi ağzınıza almayın, zira yalancılık iyi bir şey değildir. bi de
büyük lokma ye büyük söz söyleme