|
|
- yapabilen için manyak bi olaydır abicim.*
hormon kontrolünü dengede tutmak, adrenalin hesabını bilmek mihenk taşlarını oluşturur bu işlemin. etraftaki olaylara kayıtsız kalıp hödük gibi durmak değildir bu. etraftaki her olaydan haberdar olup, "umurumda diil hacı" olayını yaratmaktır esas olan. öbür türlü "ehuehue kalas lan bu" derler. duygusuz bir ayı profili yaratmadan bunu başarabilenlere çok deli sempatim var.
ray allen mesela. surat ifadesini savelemiş* gibi değiştirmez. sadece kameranın onu çektiğini hissetiği anda sakızı ağzını yaya yaya çiğner böyle. futbolda thierry henry başlatmıştı bu akımı. barca onu bozdu ama. yok gol attıktan sonra gidip messi'ye sarılmalar, ronaldinho'yla sevişmeler filan. kendine gel olm. o kaleciyi şutlarıyla dövüp bakışlarıyla öldüren henry nerede mına koyim?
sokaklara inip bu işin profesyonellerini incelemek lazım. 100 kişi kadar inceledim ben. bunlardan 54 tanesi bu karizmayı etraftaki olayları sallamamak zannediyor. "küresel ısınmayı siktir et abi, ne güzel ısınıyoruz işte" diyenler var. 28 tanesi ise ufak şeylerden bu karizmayı çıkartabildi. metroyu kaçırma ihtimaline rağmen koşmayan öğrenciler, otobüste boş yer olsa bile oturmayan delikanlı abilerimiz. gerçi onlar belki basurdur, neyse.
geriye kalan kişilerse "siklemiyorum ne lan" dediler. dördüncü nesil sözlüğü küfür manyağı yapmış. o da doğru tabi. ama "umursamıyorum karizması" dersen kimse siklemeyebilir. aa bi dakka lan..(hayalet, 01.03.2008 12:02 ~ 22:12)
- karizmatik insanın 50 özelliği başlıklı cosmopolitan anketinde en başa yazılması gereken davranış biçimi.tabi önce böyle bir anket,test gibi bi'şey yapmalı bu dergi.bir de derginin ismini doğru yazdım mı bilmiyorum.
neyse hemen konuya dönelim.ya bu arada bu cosmopolitan dergisinin ilk 60 sayfası reklam mk! evet konu;siklemiyorum karizması.çok deli harekettir bu ve dikkat çekmek istemiyormuş gibi yapıp dikkat konusunda paratoner olmak isteyen herkesin yapması gerektiğini isviçreli bilim adamlarından norveçli balıkçılara kadar herkes test edip onaylamıştır.
evet kesinlikle bohem tavırlar değildir.kesinlikle ince eleyen sık dokuyan insanlarda da görülebilir bu tavır.otobüs mü kaçıcak kaçsındır,asansör mü kapanıyor bırak kapansındır,yenisi gelir.tabi aynı hareketleri uçak mı kaçıcak bırak kaçsın yapmamak lazım.uçak lan bu valla kapı kapanır almazlar bir daha.en az 45 dakika önce havaalanında olun emi!
sıra beklemez bu siklemiyorum karizmatikleri.ne bileyim şimdi giriyosun kafeye,tüm masalar dolu, "sizi biraz barda bekletelim masa boşaldığında sizi alalım" diyen garsona cevap bile vermez bazıları mekandan uzaklaşırken.
sikliyorum insanlarına karşı suratlarını ekşitmek de bu karizmatiklerin en çok yaptığı şeylerden biridir.yani "siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz gerizekalılar" bakışıdır yaptıkları."ne yapıyoruz amk metroya koşuyoruz" diye cevap vermek gerekirse verilmelidir.
bir fenerbahçeli olarak..aman pardon onu burada demiyoduk.bir erkek olarak kadın erkek meselesinde,bu ezeli rekabet ebedi dostluk ilişkilerinde de mutlak bir artısı olduğunu düşünüyorum siklemiyorum karizmasının.beni sevmeyen kadını ben hiç sevemem havaları ancak şarkılarda geçiyor.şimdi siklemiyorum tavırlarında bir hanımefendi (ki biliyorum sikliyor,hiç bir kadının beni siklememesine ihtimal vermem*) dikkatimi çekiyor arkadaş.bilmiyorum belki de beni sikleyene çok dikkat çekmiyim diye bakamıyorum,ama bu siklemeyenler "nasıl olsa bana bakmıyolar iyice bi süzüyim şunu" diye düşünüyor olabilirim.tavrına hayran olayım bebek,ohh bebek.sonuçta karizma oluyor,cool oluyor,oluyoroğlu oluyor.
ha ben yapmıyor muyum,yapıyorum hem de sık sık.çok da hoşuma gidiyor.kendimi soyutlamaya çalışıp,herkesin güldüğü bir anda "ben hiç eğlenmiyorum" tavırlarım yok mu! asıl eğlenceli olan bu lan!
- tipik loser davranış tarzlarından birisidir.
loser bireyler eksikliğini, ezikliğini, bitikliğini karizma varsaydığı davranış, hal ve triplerle gizleme çabasındadır.(luto, 01.03.2008 13:33 ~ 07.03.2008 12:46)
- yapacak başka şeyi yoktur ki nabsın adam.
- sevilmeyen girinin altına edit yapmakla veya seri eksi oy veren ibneye laflar hazırlamakla son bulur.
- siklenmeyen insanların boşu boşuna girdiği karizma türüdür.
- (bkz: siklamen çiçeği)*
- (bkz: teoman)
|