hormon kontrolünü dengede tutmak, adrenalin hesabını bilmek mihenk taşlarını oluşturur bu işlemin. etraftaki olaylara kayıtsız kalıp hödük gibi durmak değildir bu. etraftaki her olaydan haberdar olup, "umurumda diil hacı" olayını yaratmaktır esas olan. öbür türlü "ehuehue kalas lan bu" derler. duygusuz bir ayı profili yaratmadan bunu başarabilenlere çok deli sempatim var.
ray allen mesela. surat ifadesini savelemiş* gibi değiştirmez. sadece kameranın onu çektiğini hissetiği anda sakızı ağzını yaya yaya çiğner böyle. futbolda thierry henry başlatmıştı bu akımı. barca onu bozdu ama. yok gol attıktan sonra gidip messi'ye sarılmalar, ronaldinho'yla sevişmeler filan. kendine gel olm. o kaleciyi şutlarıyla dövüp bakışlarıyla öldüren henry nerede mına koyim?
sokaklara inip bu işin profesyonellerini incelemek lazım. 100 kişi kadar inceledim ben. bunlardan 54 tanesi bu karizmayı etraftaki olayları sallamamak zannediyor. "küresel ısınmayı siktir et abi, ne güzel ısınıyoruz işte" diyenler var. 28 tanesi ise ufak şeylerden bu karizmayı çıkartabildi. metroyu kaçırma ihtimaline rağmen koşmayan öğrenciler, otobüste boş yer olsa bile oturmayan delikanlı abilerimiz. gerçi onlar belki basurdur, neyse.
geriye kalan kişilerse "siklemiyorum ne lan" dediler. dördüncü nesil sözlüğü küfür manyağı yapmış. o da doğru tabi. ama "umursamıyorum karizması" dersen kimse siklemeyebilir. aa bi dakka lan..
karizmatik insanın 50 özelliği başlıklı cosmopolitan anketinde en başa yazılması gereken davranış biçimi.tabi önce böyle bir anket,test gibi bi'şey yapmalı bu dergi.bir de derginin ismini doğru yazdım mı bilmiyorum.
neyse hemen konuya dönelim.ya bu arada bu cosmopolitan dergisinin ilk 60 sayfası reklam mk! evet konu;siklemiyorum karizması.çok deli harekettir bu ve dikkat çekmek istemiyormuş gibi yapıp dikkat konusunda paratoner olmak isteyen herkesin yapması gerektiğini isviçreli bilim adamlarından norveçli balıkçılara kadar herkes test edip onaylamıştır.
tipik loser davranış tarzlarından birisidir. loserbireyler eksikliğini, ezikliğini, bitikliğini karizma varsaydığı davranış, hal ve triplerle gizleme çabasındadır.