argoda bir şeyin baştan savma yapıldığını belirtmek üzere kullanılır ;
-) amma da sikko bir ödev olmuş yavrum , git bir daha yap gel
-) yazın baya sikkoymuş , ilkokul neresiydi ?
-) olm alcatel modem alma , baya sikko yapmışlar ...
gibi tanımlandığı üzere son derece güzel bir şekilde örneklendirilebilir.
www . sikkosports . com adresi firmaya aittir. anlamadım, nasıl? hasta ruhlu bir türk tutup da "lan sevmediğim sporlar hakkında atıp tutabileceğim bir internet sitesi yapayım" deyip böyle bir domain'i tescil mi ettirmiştir? yok öyle bi' şey.
ikilemesi daha bir coşkulu oluyor.
(bkz: sikko sikko hareketler)
(bkz: sikko sikko hareketler bunlar)
sert ünsüzleri barındırıyor,ondan olsa gerek.(müthiş açıklamalarla gidiyorum,hayırlısı.off,bakınızlar,açıklamalar..bu yaz çok konuşulacağım..)gerçekten de,bazı kelimeler vardır,içinde bulunulan tabloyu halet-i ruhiyeyi çok güzel özetler,anlatır.işte,o kelimelerden birisi ileyiz.kolpa,çakma,imitasyon manasına da çekilebilir,ergonomik özellikleriyle,nereye isterseniz oraya çekilebilir.sıfat tamlaması örneği:
(bkz: sikko kafa)
blackfield sayesinde babamın önünde beni morartan kelimedir. babamla arabada gidiyoruz, bir yandan da bu adamla telefonda konuşuyorum. bir zirveye gitmiş kendisi, onu anlatıyor. bir ara yaldır yaldır gitmekte olan arabada birden bir sessizlik oldu * bu herifin de tam o sırada anıracağı tuttu:
ifade ettiği "tırt"tan başka anlamı olmadığı halde 20 giride anlatılan sözcük. haftada bir üstü kapalı hakaret yiyorum. yeter amına koyim anladık sikko ne demekmiş lan.