sikimin kurma kolu 

adana çık aradan

1. muhtemel bir makine mühendisi icadıdır kendileri. ajdar anık icat etmiş olabilir, bilemiyorum.
    (h376, 12.03.2007 02:53 ~ 06:46)

2. tüfeklerde bulunan kurma kolu refere edilerek kurulmuş bir küfür cümlesi. kışlalarda sıkça duyulan küfürlerdendir. mucidi, bu küfründe, sikini tüfekle eş tutarak çevredeki bilumum canlıya bir uyarı, bir ikaz yapmıştır. diğer bir versiyonu ise daha tumturaklı bir küfür hissi uyandıran yarraamın kurma koludur.
    (oceangoing, 12.03.2007 14:28)
  3. (bkz: türklere özgü küfürler)
    kurmadan çalışmayan siklere özgü bir araç. bilinçsiz kullanımlarda performans sorunları yaşanabilir.
    (options, 12.03.2007 14:32)
  4. anı: bayburt'ta askerdeyim, laz uzman çavuşumuz var nizami isminde, aylak aylak kimi görse enseye bi tokat "...ğımın kurma koli" filan diye takılıyor, neyse efendim bu bir gün geldi yine aynı şekilde "....mın korma koli" diyerekten enseye bi tokat indirdi, ben de ultra yalakalığımla diğer arkadaşların yanında "komutanım sizinki kurma kollumu? benimki otomatik" dedim. herkes komutana güldü.

bkz: istikamet sağınız daılın marş marş, istikamet solunuz, yaaatth, sürünnnghhh

(bkz: iğrenç espiri)
    (iddqd, 12.03.2007 14:49)
  5. bende, askerlik esnasında anlam bulmuş bir deyimdir.
    tüfeklerde, namlunun, diçik tarafında ateşlendiği yere, şarjörden mermi çekip yerleştiren bir kol vardır. bu kolu çekip bırakırsanız ateşlemeye hazırdır.
    s.kimin kurma kolu söz grubunda ise, bu laf denen kişiye,açıkça sen kurma kolu musun geldin kalktı, yahut, bi sktir denmektedir, fenadır.
    (naylondunya, 12.05.2008 10:14)
  6. 70li yıllarda kullanılan vibriatörleri kurmaya yarayan koldur. ayrıca bioshock,psyconauts gibi oyunlarda bulunması muhtemel "easter egg"lerden biridir(gizli obje diyebiliriz). kurma kolunu bulup zike takmak,sonra bununla bir bulmaca çözmek(sizden iyilik isteyen bir bayan npc için)yan hikayesi oluşturulabilir.mod yapan arkadaşlara duyurulur.
    (exclurel, 12.05.2008 11:07)