belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · ezel
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · ekşili köfte
  9. · bebekken kafa üstü düşürülmek

sikesokanlar  

1. son zamanların en taşaklı gruplarından biri, konsept söz konusu değil, ne bulsalar yapıyorlar, çalıyorlar bir şeyler, zaten isimlerinden de belli alternatif kullanımında çığır açtıkları. günümüzde sike kürdan sokmak dahi göt isterken onlar hiçbir engel tanımıyorlar.

öncelikle grup elemanlarını tanıtmakta fayda var;

(bkz: silentpain), kendisi bass gitar ve saksafon çalmaktadır, uzun boyu, ciddi duruşu ve sikko tişörtleri ile gruba ciddi manada coolluk katmaktadır. ayrıca bass gitarda uyguladığı şelpe tekniği ile halihazırdaki grup hayranlarının hayranlığını arttırmış ve ayrıca gruba yeni hayranlar kazandırmıştır.

(bkz: herzevekil), kendisini bateri, klavye ve saksafon başında görebilirsiniz, klavyede harikalar yaratan herzevekil bateri başında da farklılığını kulaklar önüne sermektedir, saksafondaki ünü ise tee hollanda ya kadar ulaşmıştır, grubun zor dönemlerinde silentpain'le beraber hollandanın arka sokaklarında sivil halka ve boş zamanlarında da diğer grup elemanlarına saksafon çalarak hem yeni enstruman ve tavuk döner alımına katkı sağlamışlar hem de grup içindeki dayanışmayı arttırmış, birlik beraberlik sağlamışlardır.

(bkz: yaşlı çocuk), kendisi klavye, bateri ve bağlama virtüözüdür, diğer bir özelliği ise tüm telli enstrumanlarla ankara oyun havalarını çalabilmesidir, ayrıca bateride attığı 9/8 lik ritimlerle gruba oynak hayranlar kazandırmıştır. saksafon çalamamaktadır ama dinlemeyi çok sevmektedir.

son olarak da;

(bkz: girinin noktası), kendisi her bi siki çalabilmektedir, grubun adında bunun etkisi de büyüktür, ancak diğer elemanlar genelde kendisine sadece elektro gitarı bırakmaktadır. şahıs aynı zamanda grubun prodüktörlüğünü üstlenmiştir, medya planlamasıyla ilgilenmektedir, konser, festival bağlantıları yine onun elindedir, çıkılan her konserde para yediği grubun diğer elemanları arasında dedikodu konusudur. saksafon çalmayı bilmez, dinlemeye bayılır. ayrıca oyun havası da çalamamaktadır.

grubun etkinliklerini takip edebileceğiniz bir web sitesi henüz yoktur, şimdilik buralardan takip edebilirsiniz.
    (yaşlı çocuk, 10.04.2009 00:49)
  2. bu grubu ben var ettim diyebilirim. bizim ev sahibi hacı amcanın eski bir pavyonu alıp ilahi kayıt stüdyosu yapacağını öğrenmemle kafamda ampül yandı. güç bela hacıyı kafaladım, cüzi kirayla devraldım. perşembe pazarındaki çenççi elemanlara da haber salıp ekipmanı tamamladım. baktım içeri giriyorum girinin noktasını da ortak yaptım. geriye sadece grup elemanlarını bulmak kaldı. birkaç çalgıcının ne önemi var ki bir grupta.

ben olmasam girinin noktası sabık boks antrenörleri gibi bir köşede içip maç seyrediyor olurdu. parmaklarındaki kudreti hisedebilmesi için tükkana aldığı adi gitarın tellerine dokunması gerekiyordu. çok iyi çalmasa da benim yönlendirmemle saykoya bağlayıp güzel sololar atıyor arada. yine de organizasyon işini becerebileceğinden emin değilim. ama günün birinde tarkan'la duman'la falan iş bağlarsa çok pis göt olurum.

silentpain'i ukrayna yolundan çevirdim. bu boyla havasına suyuna kurban olduğum türkiye'de bana ekmek çıkmaz diyordu. söz verdim boy boy renk renk groupie'in olacak dedim. ancak öyle aldı bas gitarı eline keranacı. tapping'i siktir et dedim, akdenizde bir kısrak başı gibi uzanan bu toprağın tekniği şelpedir. bir grubun toparlayıcı elemanı olmak çok zor. aleni pezevenklik yapıyorum, bana gelen cıvırların yarısını ona gönderiyorum.

yaşlı çocuk'la uğraşmak ayrı bir dert. köprüaltına takılıyormuş, pezevenklerin elinden kurtardım. ev sahibinin oğlu diye aldık mecburen. nota bilmez, makam bilmez, rastgele basıyor tuşlara. onun hatalarını kapatacağız diye atonal müzikte çığır açtık. hele bir baget tutuşu var, yeni gelinin sarıldığı gibi sarılıyor bagetlere, erol taş böyle kavramamıştır butları. kike de çişi gelmiş gibi abanmasa, yaşlı maşlı ama iyi çocuk aslında. buna bile sütyen fırlatıyorlar, gençlik ölmüş.

kendimi övmeyi sevmediğimden kendimden bahsetmeyi de pek sevmem ama şu grupta bir ben varım. benim sırtımdan para kazanıyo ipneler. yarın öbür gün öleceğim bunlar da anma gecelerine falan katılıp herzevekil şöyle süperdi, herzevekil'in taşşağını böyle yerdik diye anlatacaklar, benim bestelerime playback yapıp yine parayı kıracaklar. hayranlarıma vasiyetimdir, orijinal albüm almayın, girinin noktası kazıklıyor zaten bizi. sarelle çeşmesi yaptırmış evine. ben kazanmıyorum o kadar para. zehir zıkkım olsun.
    (herzevekil, 10.04.2009 11:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil