parmak kadar bir hacim içerisine, dörtbin küsür tane zararlı madde sığdırılmış olması gerçekten takdire şayandır.
yediğiniz yemeğin hazmedilmesinde yardımcı olması takdire şayandır.
en iyi dostum sigaram,beni yavaş yavaş öldürüyor olsa da vazgeçmem hastayım bu zehrin diyenlerin;acıya,mutluluğa ilaç niyetine sigara içenlerin eylemi.
arkadaş ortamıdır, muhabbet koyudur ama birisi orda dalmış kendi kendine konuşuyordur;
- lan meret sen olmasan ben ne halt ederim, okul olmasa işe girerim, evim olmasa yurda giderim, arkadaşım olmasa yalnız gezerim, hatun bulamasam elimle idare ederim, arabam olmasa otobüse binerim, param olmasa dilenirim, telefonum olmasa mektup yazarım amma ben sensiz kime sığınırım sensiz ne yaparım ben. lan eli öpülesi adammış bunu yapan....
muhabbeti zaten kesip elemanı dinleyen diğerleri; arkadaşın susması, akabinde sigaraya dalgın dalgın bakmasını 30 saniye izlemiş ve dayanamayıp yerlerde sürünmektedir...
(camel, 09.07.2007 15:39 ~ 10.07.2007 10:41)
sigaranın yanında baba içmemektir.
(yaqui, 26.02.2008 10:43)
cafeye, bara, lokantaya, gemiye, vapura, kendi evime, arabama 'sigara' ile girilsin eylemi yaptırmayı gerektiren hede. hatta bir 16.5. madde koyup bunu anayasaya alalım. sigarama sayın duyun, tütün özgürlüğü engellenemez diye pankart açalım.
(bkz:
sigara içme özgürlüğü engellenemez)
kadın erkeği bırak, pasif içicilikten çoluk çocuk hatta anne karnındaki bebeğe kadar hepsini takır takır acıları çektire çektire hastanın sevenlerini kahrede kahrede öldürmesine rağmen, hala rahatlıkla serbestçe satılabildiğinden dolayı ne arkası sağlammış deyip, insanın bedenini ve cüzdanını bağımlılık yoluyla sömür sömür sömürdüğü için aman bana bulaşmasın diye anca korku duyulabilecek bir üründür.
bir de uluslararası işgallerin sadece ülkelere ve kültürlere değil ciğerlere ve damardaki kana bile ulaştığının göstergesidir, yeterki umrunuzda olmasın, o zaman soysuzlaştığımızdan, saygı bile duyarız bizi becerenlerin ürünlerine.
sigara içene saygı duymaktır aslında.