gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · ezel
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · boylumlama
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · yalçın ünsan
  9. · alderaan

sigaraya başlayan insan psikolojisi  

1. insanın kendi için zararlı olduğu bir şeye nasıl başlayacağına dair merak uyandıran psikoloji.

"evet. sağlıklı bir hayatım, bembeyaz dişlerim, iyi durumda bir kondisyonum ve cebimde fazladan bir 5 ytl param var. hemen gidip bu parayla kendime bir paket sigara alayım ve paramı kendi sağlığımı bozmak için harcayayım. hatta eğer bu merete alışamazsam alışmak için daha çok içeyim. hem dünyada kağıda sarılmış tütünü yakıp oluşan dumanı ciğerlere çekerek kansere neden olabilecek 1000'den fazla kimyasalı vücuda zerketmek kadar daha mantıklı bir şey var mı? yarından tezi yok başlıyorum sigaraya."

iç ses bu kadar belirgin olmasa da sigaraya başlayan bir bireyin beyin kapasitesi budur.
    (hansvoralberg, 22.04.2007 18:20 ~ 18:20)
  2. hıyar psikolojisinin ta kendisidir. normal bir psikoloji değildir bu, hatta psikoloji bile değildir. sigaraya başlamak resmen hıyarlıktır, evet. ben de o turşulardan biriyim malesef.

efendim yıl 1999, gençlik günleri, kanımızın kıpır kıpır kaynadığı dönemler. o zaman lise 2'nci sınıftayız, ismi lazım değil, bi arkadaşla okul sonrası gezmeye çıkmışız. dedi ki gel sigara alalım da deneyelim. iyi madem dedik biz de gençliğin verdiği merak ateşiyle. zaten insanın başına ne gelirse meraktan değil mi? neyse, gittik bi paket sigara aldık, kuytu bi yerler bulduk, içmeye başladık. tütünün, nikotinin ve dumanın toy olan bünyede bıraktığı kafa bi milyon hissi pek güzel geldi o an için. lan ne hoş bir şeymiş bu, bi tane daha bi tane daha derken 8 yıllık sigara tiryakisi olduk çıktık. arkadaş mı? o günden sonra ağzına sigara sürmedi. benimse şimdiden sol tarafımda ağrılar başladı.

o günkü psikolojim neydi hatırlamıyorum ama ne kadar büyük bir hıyarlık yaptığımı yıllar sonra, bu giriyi girerken bile elimden düşürmediğim sigaranın varlığıyla farkediyorum.
    (chicaloca, 22.04.2007 18:38)
  3. çocukluk yıllarında başlayanlar için özenti, yasak olana duyulan merak, yeni arayışlar olabilir, zaten o yaşta insan başka hangi sebeple başlasın ki ? sigaraya başlamak zordur, zart diye sigara içilmeye başlanmaz, içine çekmeye başlanınca baş döndürür, miğde bulandırır, kokar. bunlara rağmen 18 - 20 yaşlarında sigaraya başlamak nasıl bir psikolojinin ürünüdür bilinmez.
    (gibigibi, 22.04.2007 18:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil