bunu düşünene
gerizekalı mısın demiyorum gerizekalısın diyorum demek şart oldu , ulan daha avrupa birliğiyle ilgili fantezilerden kurtulamamış iktidarsız iktidar avrupa birliğindeki gibi bir yaşam standartı sağlayamamışken sigara fiyatlarını avrupa birliğine uyduracağını nasıl söylebiliyor hayret. insana kıçıyla gülmezler mi , gülerler hem de kahkaha atarlar.
şimdi bunu akıl edememiş ''büyük'' başlarımıza burdan bir kaç not:
- avrupa birliğinde yaşayan insanların işsiz kalma kaygısı yok denecek kadar az, işsizleri iş bulana kadar işsizlik maaşı alıyor
- avrupa birliğinde kişi başına düşen ortalama gelir bizim neredeyse iki aileye düşen gelir kadar , tabiki bu ailelerin asgari ücretle çalıştığını düşünürsek bir sülalenin gelirine eş heralde(!)
-bizim insanımızın aldığı maaşa göre yeme içme ve barınma lüks tüketim giderleri arasında kalırken , avrupa birliğindeki ortalama gelirli insanlar hayati ihtiyaçlarını tepe tepe karşılayıp bir de her yıl değişik ülkelere tatile çıkmayı normal sayıyor , sosyal giderlerini (sinema, tiyatro gibi) temel yaşam ihtiyacı olarak görüyor.
bu böyle şimdilik aklımın ucundan geçen bir kıyaslamaydı, daha çok var aslında ama anlayana.
neyse ,sen şimdi sigarayı yasaklamak için bunu avrupa birliği standartlarına uymak için yaptığını söylersen avrupa birliği bile sana ya bi siktir git çay koy gel der benden söylemesi ama bu konuda çok ısrarcıysan , yani ülkemizin tabiki de ''gerçek'' müslüman bir devlet(!) haline getirecem diyorsan bak benden sana da bir tavsiye , alkole zam yapacağına karneyle yap. valla bak çok iyi çözüm , hem kişi başı alkol miktarını sınırlarsın hem 18 yaş altındakileri alkolden uzak tutarak sevap kazanırsın. karneyle millet sıraya girer üç ayda bir cumartesi bir kadeh rakısını alır.ha bak buna da bi kılıf bulman lazım de mi?
buna da türkiyedeki üzüm bağlarının avrupa birliği normlarına göre bakılmadığı için kuruduğunu söylersin..
vay be hemen iki dakikada nasıl da yalan uydurabiliyorum
hükümet gibi kadınım vesselam.