belki ilginizi çeker
  1. · sigarayı bırakmanın kolay yolu
  2. · senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu
  3. · sigara 10 tl oluyor
  4. · hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar
  5. · sigara fiyatlarının ortalama 10 tl olması
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · erkekte ses tonu
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · öğretmenler günü
  7. · thierry henry
  8. · fotoğraf çekmek
  9. · kültürler arası diyalog

sigaranın 10 lira yapılması  

sayfa  / 3
  1. fantazi değil lan gerçek.. türkiye avrupa birliği ülkeleri düzeyine çıkmış haberimiz yokmuş anasını satim. ne imiş ab ve abd'de sigara 10 lira imiş de türkiye uyumlaştırmak için böylesi bir hamle yapacakmış. oha ya.. şu ekonomik krizde insanların teselli bulabildikleri tek şey olan sigarayı da tiryakilere çok görmeye başladılar. neymiş sağlık gerekçesi ileymiş. at yalanı ...... inananı diyorlar bu diyarlarda buna. açıkyüreklilikle çıkın söyleyin biz bu sigaradan vergi gelirlerinin %8'ini kazanıyorduk. baktık güzel para geliyor zammı buraya yapalım da krizden belki kurtuluruz diye düşünüyorsunuz. sonra da sağlıkmış... dünyada zaten en sağlıksız şey sigara. lan şu fabrikaların kirlettiğinin onda birini kirletse vallahi sigarayı bırakırım. zaten küresel iklim bozukluğunun nedeni de sigaraydı demi. ellerim titriyor anasını satim. hemen gidip kredi kartı ile 4-5 karton sigara alacağım.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (asayisberkendal, 30.07.2009 10:55)
  2. sigara tüketimi esnekliği sıfır olan bir tüketim olduğundan bu durum tiryakileri etkilemeyecek, sadece kayıt dışı alımı (sigara kaçakçılığını) tetikleyecektir.

böyle bir zamdan sonra yollarda, "abi bee 1 dal sigara bee" diye dilenen insanları görmek olasıdır.

edit: imla
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 30.07.2009 11:03 ~ 11:04)
  3. avrupadaki fiyatlar gösteriliyor ama asgari ücrete oranlayalım bakalım. orada asgari ücretle kaç sigara alınabiliyor, türkiye'de kaç tane? ben hemen hesaplıyayım asgari ücret 666 tl brüt. 3.5 tl bile olsa ortalama sigara bedeli, 190 paket karşılığıdır. ingiltere'ye bakalım 12,25 tl imiş paket yani yaklaşık 5 pound. asgari ücret ne kadar? 1500-2000 pound arası birşey. a adamların aldığı maaş sigara bazında bile bizdekinin 3-4 katıymış lan.
    hesap yapmadan atmak kolay. milletimiz çok sever böyle gaz beyanları vay onlarda 10 lira bizde çok ucuz. aç da çıplak götüne bir bak lan it. adam aldığı maaşa oranla senin verdiğin paranın dörtte birini veriyor sigaraya.
    (againstthelife, 30.07.2009 11:08)
  4. cepte sigara taşıma devrinin biteceğinin göstergesidir. artık evde zula olarak saklanacaktır.
    (dadundan yinmazz, 30.07.2009 11:15)
  5. yıllardır sigara içmeyenlerce kesin çare olarak gösterilen icraat...sigara fiyatı ile düşük gelir grubuna mensup tiryakilerle sigaraya yeni yeni başlayan yada başlama potansiyeli olan gençler üzerinde caydırıcılık yaratmak akla yatkın görünse de işin aslı öyle olmayacaktır. arz ve talep dengesi yasaları iğfal etmek için çekinser davranmayacaktır.

sigaranın 10tl olduğu gün sigaranın karaborsaya düşerek haddinden fazla ucuzlaştığı,ikame ürün olarak kaçak tütün kullanımının tedavüle girdiği,sigara kaçakcılarının peydah olduğu gün olacaktır.sokaklarda ''kent'' var ''malboro''var nidalarının yankılanacağını, ileriki yılların muhtemel içicisi olan sigara satıcısı çocuklardan müteşekkil suç örgütlerinin palazlanacağını görmek için nostradamus olmak gerekmiyor...

edit:bu girinin sahibi olan yazar sigara kullanmamaktadır...
    (haymatlos79, 30.07.2009 11:17 ~ 11:21)
  6. sigara içmeyen biriyim ve dumansız havadan yanayım ama bu tiryakilere zulüm yahu.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 30.07.2009 11:18)
  7. halka açık kapalı alanlarda sigara yasağı ile beraber cuk oturacak olan eylem. böylece bencil sigara tiryakilerinin hızla yükselen artışına bir dur denilebilecek. belki bizim pederi de sigara içmekten vazgeçirebilir. referandum yapılırsa bu konuda "evet" diyeceğim de belirtmeliyim.
    (chixculub, 30.07.2009 11:19)
  8. sigara içenlere zengin gözüyle bakmamız demektir.
    yada fakir de olabilirler bi süre sonra.sigara içebilmek için diğer tüm masraflardan kısmak durumundalar.
    (butterflyeffect, 30.07.2009 11:20)
  9. (asayisberkendal, 30.07.2009 11:22)
  10. sağlık gibi son ve geri dönülmez ana kadar işe yaramayan negatif etkilerden, mekan yasaklamalaından daha etkili olacak karar, sigarasız toplum için. el altından kaçak sigara satışını engelleyebilirlerse tabii!

bunu da 12 senelik sigara tiryakisi söylüyor bu arada. bir paket sigara 10 lira olursa bırakır mıyım? hem de nasıl! cüzdanım acıyacağına üç gün sinirli dolanayım, annem çeksin kahrımı!
    (feklavye, 30.07.2009 11:25 ~ 12:36)
  11. (theodenking, 30.07.2009 11:35)
  12. ab ülkelerini bilmem ama san francisco kaliforniya da paketi 4 usd idi. bu fiyat bunun da çok üzerinde. ingiltere de çok pahalı diye biliyorum hatta ki öğrenci milletinin sarma sigara içtiğini duymuştum. şehir efsanesi olabilir. maksat millet sigarayı bıraksın mı yoksa bu millet hayatta cigarayı bırakmaz, koy gitsin m.k. mı nedir bilinmez. çünkü benim bildiğim türk insanı bu fiyata da sigara içmekten vazcaymaz.
    (colonel, 30.07.2009 11:37)
  13. bu resmen işkencedir. ayıptır. insanların kendi tercihlerine saygı duymamaktır. sigara içmek bir tercihtir ve sen bunu dolaylı yollarla engellemeye çalışırsan eğer, halk isyan çıkartır. sigara 10 tl olduktan sonra millet tütün alıp kendi sarmaya başlayacaktır ama yine de içmeye devam edecektir. amacın tütün satışını arttırmaksa anca o zaman mantıklı bir harekettir.
    (ne fatih öldü mü olamaz olamaz kesinlikle olamaz, 30.07.2009 11:39)
  14. insan sağlığına o kadar değer verir ki devletimiz, zamlarla her şeyi çözer. sigaraya zam.. ilaca zam... bi terslik olmalı...
    (emir cool u, 30.07.2009 11:40)
  15. bunu düşünene gerizekalı mısın demiyorum gerizekalısın diyorum demek şart oldu , ulan daha avrupa birliğiyle ilgili fantezilerden kurtulamamış iktidarsız iktidar avrupa birliğindeki gibi bir yaşam standartı sağlayamamışken sigara fiyatlarını avrupa birliğine uyduracağını nasıl söylebiliyor hayret. insana kıçıyla gülmezler mi , gülerler hem de kahkaha atarlar.

şimdi bunu akıl edememiş ''büyük'' başlarımıza burdan bir kaç not:

- avrupa birliğinde yaşayan insanların işsiz kalma kaygısı yok denecek kadar az, işsizleri iş bulana kadar işsizlik maaşı alıyor
    - avrupa birliğinde kişi başına düşen ortalama gelir bizim neredeyse iki aileye düşen gelir kadar , tabiki bu ailelerin asgari ücretle çalıştığını düşünürsek bir sülalenin gelirine eş heralde(!)
    -bizim insanımızın aldığı maaşa göre yeme içme ve barınma lüks tüketim giderleri arasında kalırken , avrupa birliğindeki ortalama gelirli insanlar hayati ihtiyaçlarını tepe tepe karşılayıp bir de her yıl değişik ülkelere tatile çıkmayı normal sayıyor , sosyal giderlerini (sinema, tiyatro gibi) temel yaşam ihtiyacı olarak görüyor.

bu böyle şimdilik aklımın ucundan geçen bir kıyaslamaydı, daha çok var aslında ama anlayana.

neyse ,sen şimdi sigarayı yasaklamak için bunu avrupa birliği standartlarına uymak için yaptığını söylersen avrupa birliği bile sana ya bi siktir git çay koy gel der benden söylemesi ama bu konuda çok ısrarcıysan , yani ülkemizin tabiki de ''gerçek'' müslüman bir devlet(!) haline getirecem diyorsan bak benden sana da bir tavsiye , alkole zam yapacağına karneyle yap. valla bak çok iyi çözüm , hem kişi başı alkol miktarını sınırlarsın hem 18 yaş altındakileri alkolden uzak tutarak sevap kazanırsın. karneyle millet sıraya girer üç ayda bir cumartesi bir kadeh rakısını alır.ha bak buna da bi kılıf bulman lazım de mi?
    buna da türkiyedeki üzüm bağlarının avrupa birliği normlarına göre bakılmadığı için kuruduğunu söylersin..

vay be hemen iki dakikada nasıl da yalan uydurabiliyorum hükümet gibi kadınım vesselam.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 30.07.2009 11:50)
  16. sağlık bakanlığının ve başbakanımızın vatandaşını düşündüğünün göstergesi; hemen yapılası; bu zamla uslanmayanların da tez zamanda kellelerinin alınacağına dair yeni okunacak fermandan önceki ulvi açıklamaları.

hayır arkadaşım cidden anlamıyorum;ya bu ülke sağlık hizmetleri konusunda cidden çağ atladı benim haberim yok; o parmağı kopan çocuğun haberi, bebek ölümleri, enfeksiyon kapan hastalar hepsi matrix uydurmacası ya da birileri gerçekten bizle kafa buluyor; sigara almaya parası yetmeyene yakında sosyal yardım olarak sigara dağıtılacak, zemin hazırlanıyor.
    (erda, 30.07.2009 11:55 ~ 12:06)
  17. (nfrt, 30.07.2009 11:56 ~ 11:56)
  18. (tarzan, 30.07.2009 12:04)
  19. bu da demek oluyor ki; artık serseri görünümlü tiryakiler birer beyefendi, hanımefendi havasına bürünecek. insanlar evlerinde sardıkları sigaraları; işlemeli yüzeyleri tabakalarından çıkarıp içecekler. sokak köşelerinde dikilen mahalle delikanlıları, eski western filmlerindeki gibi gayet cool tavırlarla köşelerinde sigara saracaklar.

hayatında hiç sigara sarmamış biri olarak; ben de en yakın zamanda hippi arkadaşlarımın yanında sigara sarma stajı yapmayı düşünüyorum. evde çarşaf stoğu yapıp, güzelinden de bir tabaka aldım mı tamamdır.
    (janny, 30.07.2009 12:26)
  20. günde 1 paket içenler 2 günde 1 paket içip hem kendi hemde etrafındaki insanların sağlığını daha az riske atmış olacaktır.
    (duygusalamaagresif, 30.07.2009 12:36)
  21. (arcturus b, 30.07.2009 12:36 ~ 12:45)
  22. devletin bütçe açıklarını kapatmak için buldukları çeşmenin musluğunu biraz daha açması olayıdır. bunu yaparkende dumansız hava sahası yada avrupadan örnek alıyoruz demezler mi hey allahım ya. kimi kandırıyorsunuz ki siz. aynı avrupanın asgari ücretini, emeklilik maaşını, cocuklara yardım ödeneği tutarını neden örnek almıyorsunuz o zaman. kimlerin ceplerini dolduruyor bu abartı sigara ve akaryakıt vergileri..

sigaradan kurtulmuş olmama rağmen tamamen karşısındayım. içseydimde kaçak sigara içerdim yemin billah.

bu arada nasıl mı bıraktım ? (bkz: sigarayı bırakmanın kolay yolu)
    (goxel, 30.07.2009 12:40)
  23. tiryakileri tütün ve sigara kağıdı alıp kendi sigarasını sarmaya yönlendirecek uygulamadır. sigara kullanan birisiyim ama sigara 10 lira olduğunda aradaki fark gerçekten de hayırlı yerlere gidecekse olsun anasını satayım 50 lira olsun. çok zengin değilsek ister istemez azaltacağız sigarayı.
    (novarese, 30.07.2009 12:44)
  24. (syst, 30.07.2009 12:56)
  25. (kurdeşendöken, 30.07.2009 12:56)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil