öncelikle kahvemiz bol köpüklü ve şekersiz olmalıdır. arzuya göre yanında lokumda eşlik edebilir.
önce sigara yakılır derin bir nefes aldıktan sonra kahveden bir yudum alınır. iki nefes bir yudum tavsiye edilir. kahve bittikten sonra bir sigara daha yakılır. bu anın tadına varılır.
bugün ilk defa denediğim harika ikili.
çay ve sigaradan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ama katılmadığım bir nokta, orta olursa daha iyi gidiyor.
sigarayı yeni bırakmış bünyelere dolar görmüş richie rich etkisi yapabilir.
yapmayın gözünüzü seveyim. karpuz kabuğu da gelmez akla bu saatten sonra, kaçarı yok yani.
ama ne yapıyoruz, nefsimizi terbiye ediyor, böyle kötü bir alışkanlıktan yaklaşık 4 gündür uzak olduğumuz için kendimizi tebrik ediyoruz.
kahve içilebilir tabii o ayrı, miss mis!
bazen hayatı güzelleştiren bazen de efkarlandıran detaydır.
özellikle güne bu ikiliyle başlamak, kesinlikle pek lezizdir. diğer vakitlerde içilenler, o sabahın erken saatlerinde ki kadar zevk vermiyor nedense.
sırf pekçok yakın arkadaşım bayılıyor diye sigara içmediğim halde sigara içilen mekanlarda oturmama sebep ikili. yani yasaktan önce öyleydi. birgün ben de denesem mi diyordum yasakla birlikte içimde ukte kalacağa benzer.
"çayla sigara içen eşek, kahveyle içmeyen eşekoğlueşektir"
demiş birileri. ne güzel denmiş.
sigarayı yeni bıraktım türk kahvesini görünce stresse giriyorum içemiyorum o derece yani
kahve - bitter çikolata - sigara olunca daha da bir güzel olan müthiş ikili,üçlü.
ya bu "çok güzel ve istisnai" bir ikilidir sözlük,
belden aşağı vuruyosun ama olmuyor...
*
kesinlikle mükemmel ikilidir. yalnız bu kadarı da olmaz. insanın iradesini sarsan başlık ve girilere dahildir bu. ama güçlü inatçı ve iradeliyiz. sözümüzün arkasındayız. her ne kadar çok sevsek de bir daha fincana ağzımızı sürmüyoruz. bak özledim şimdi. çakmağı versene... burnu fındık ağzı kahve fincanı seni...
birbirine yakışan ikili
nargile ve türk kahvesi de keza o kadar tercih edilebilir. sanırım
sigara ve türk kahvesinin ana fikri,
tütün ve türk kahvesinden gelir.
dedikodu ile de birlikte voltran oluşturandır.
geçen hafta bozcaada'ya gittiğimde bana şok geçirten duruma yol açtı. çınaraltı kahvesi'ne gidip damla sakızlı türk kahvesi istedim. kahve geldiğinde sunumundan resmen gözlerim büyüdü. kahve yanında bir adet suyun yanısıra, bir çikolata, bir acıbadem likörü ve bir adette captain blake'in çikolatalı sigarası ile birlikte geldi!! inanabiliyor musunuz? üstü bir parmak köpükle kaplı kahveden bir yudum aldığımda lezzettinden çılgına döneceğim sandım. çünkü içinden yumuşacık, mis gibi kokan, çiğnenebilir kıvamda minik damlasakızları ağzınıza geliyordu. tüm bu kahve keyfinin fiyatı 6 tl... bozcada'ya yolunuz düşerse bence mutlaka uğrayın. adanın sosyetik cafelerine sonra da gidersiniz.