sigara türkiye nin en büyük sorunudur 

adana çık aradan

1. (bkz: duman avcıları/7)
    (bkz: allah ım yaratıyorsun bari takip et)
    (nickim elli karakteri geçemezmiş çok bilmişsin sen, 14.05.2008 13:03)

2. bugün hesaplarım 65 yaşında emekli oluyorum,dünyadaki diğer bölge ülkelerine göre çok az kazanıp en çok vergiyi ben ödüyorum,ve sigara içiyorum,evet kesinlikle en büyük problemimiz sigara ile beraber gelen iktidarsızlık.
    (haşhaşin, 14.05.2008 13:07)
  3. (bkz: sigara abartılmış balon bir sorundur)
    (küller, 14.05.2008 13:14)
  4. (bkz: sol framede gördükçe canı sigara istemek)
    (syntaxerror, 14.05.2008 13:23 ~ 14:23)
  5. sene 2000 ülke kriz döneminde ve büyük bir buhranın içindeyken türkiye'nin en büyük sorununun sigara olduğu söyleniyor.
    sene 2008 ülke yine krizin eşiğinde ve büyük bir buhranın içinde yine türkiye'nin en büyük sorunu sigaraymış gibi bunun üzerine kanunlar çıkarılıyor, yasaklar konuyor, tartışmalar yapılıyor.

içi zehir dolu ufacık bir çizgiyle ne zehirlerin üzeri kapatılmaya çalışılıyor, ne büyük anlamlar yükleniyor.
    yine de hiçbişey değişmiyor.
    (grii, 14.05.2008 14:12)
  6. (bkz: lan bi deli deli konuşmayın oğlum)
    (kuzgun, 14.05.2008 14:26)
  7. (bkz: işsizlik nedir)
    (pinkpillsandblueshots, 14.05.2008 15:10)
  8. doğru bir tesbittir... büyük sorundur memleket için sigara... özellikle memleket için büyük sorundur, türkiye için, türkler için, türkiye... efkar yapar insana bu sorun, bi sigara yakmadan da geçmez efkar...
    (güriyemin düğümleri, 14.05.2008 15:29)
  9. evet kesinlikle en büyük sorunudur. artık sorunumuz kalmamışken refah içerisinde huzur içerisinde yaşıyorken, efkardan değil de keyiften sigara içiyorken, yüz sene yaşama şansımız varken bu ülkede, kişi başına düşen yıllık gelir milyon dolarlarla ölçülürken evet yanlış yapıyoruz. sigara içiyoruz. kesinlikle en büyük sorunudur. kesinlikle. hemen devletin bu işe bir el atması lazım. bir program hazırlayıp tekrar yüz yaşında ölmemizi sağlasın.
    (bana bir nick bulun, 14.05.2008 15:34 ~ 15:35)
  10. bunu söyleyen türkiye için en büyük sorundur.

şerefsizim sigara içsem isyan çıkarırdım. böyle düşünen herkese saldırır tekme tokat dalardım. bide yasa çıkarıyorlar, kapalı mekanlarda sigara içmek tamamen yasaklanacakmış. kime ne lan, kime ne amına koyim. şahsen sigara içmeyen biri olarak sigaranın sağlıya zararlı olduğunu düşünmüyorum. yani psikolojikman yararlı olan bir şey bedene zarar verse nolur. şu bilinen bir gerçektir ki hastalıklar önce psikoloji ile yenilir. sen sürekli ben sigara içiyorum kanser olucam dersen zaten kanser olursun. bence sigara kapalı mekanlarda, uçakta, trende, otobüste aklınıza gelen her yerde serbest bırakılmalı. rahatsız olanda kendini siksin. millet psikolojikman rahatlıyor arkadaşım anlamıyor musunuz?? zaten sinirli milletiz bide sigarayı içirmezseniz buradan iddia ediyorum, demişti dersiniz cinayet oranları artacak. ahanda buraya kaydettim.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 14.05.2008 15:37 ~ 18.05.2008 19:42)
  11. bencede en büyük sorundur. içmeyen insanları daha fazla etkilememeliyiz. ormanlarımızı daha fazla yakmamalı, sokaklarda daha fazla izmarit görmemeliyiz. yoksa banane içenlerin sağlığından. içen bunun sonucunu bilmiyomu ki???
    (zapatista35, 14.05.2008 15:41)
  12. (bkz: türk gibi sigara içmek)
    (ondadokuz, 14.05.2008 15:42)
  13. yanlış önermedir. enflasyon, terör, sosyal adaletsizlik, yoksulluk, işsizlik...

bunlar varken tabii ki sigara en büyük sorun değildir. ama bu, sigarayı türkiye'nin büyük bir sorunu olmaktan çıkarmaz. sigaranın sağlığa zararları nedeniyle ortaya çıkan kaybımız, sigara tüketiminin çocuk gelişiminde olumsuz etkileri, sigaranın neden olduğu hastalıklar, sigara nedeniyle kanser riskini kat kat artırma... hatta içmeyenlerin bile pasif içici konumunda zarar görmesi, hatta sigara içenlerin bu zararı vermeyi kendilerinin hakkı olarak görmesi..
    (bkz: neyse ya ben bir şey demiyorum)
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 14.05.2008 21:28)
  14. "aman allah başka dert keder vermesin"dir.
    (nilay, 14.05.2008 22:05 ~ 22:05)
  15. efedime söyleyeyim dün saat 15 sularında izmit yürüyüş yolunda, elimde sigara fosur fosur tüttürüp yürürkene karşıma çıkan yüzlerce "duman karşıtı" yürüyüşçünün ellerinde taşıdıkları pankartlarda da yazan zımbırtı.

ama kendimi elimde sigarayla yüzlerce kişilik kalabalığın karşısında bulmam sırasında yaşadığım dehşet, yukarıda kurduğum cümlenin "gereksiz" uzunluğunu farketmemle yaşadığımınki yanında hiçbir şey.

ah be, tek derdi sigara olsun memleketimin..
    yine "ne olacak bu türkiye'nin hali" der, bu sefer ardından bir sigara yakmayıveririz.
    artık ne tadı olacaksa..
    (sigara paketi, 14.05.2008 22:12 ~ 22:20)
  16. iyimser bir bakış açısı.
    (bruja, 03.06.2008 00:02)