sigara sağlığa zararlıdır 

adana çık aradan

1. ülkemin paketlerindeki ebatının kesinlikle küçük ve yetersiz kaldığı için sayısız ispat bulunabilecek yazı, yanına zararları yazılmalıdır, ne kaybolur? markanın amblemi mi?
    (greeen, 08.07.2004 00:42)

2. sigara paketlerine gereksizce yazılan yazı. içeni de içmeyeni de sigaranın zararlarını bilmektedir. paketin yan tarafına bakarak sigarayı bırakan veya başlamaya niyet ettiği halde o yazıyı okuyup da vazgeçen yoktur.
    (aqua, 08.07.2004 00:45)
  3. alkol de zararlıdır ama şarapların üstünde böyle bir uyarı bulunmaz. sigara içicileri aptal yerine mi konmaktadır
    (hepten aykırı, 08.07.2004 00:51)
  4. your doctor or your pharmacist can help you stop smoking*
    smoking seriously harms you and others around you*
    smoking when pregnant harms your baby*
    versiyonları da mevcuttur
    (wiechy, 08.07.2004 01:31)
  5. (bkz: atın ölümü arpadan olsun)
    (bkz: türk)
    (marooned, 01.03.2005 14:18)
  6. sigara içen herkesin bildiği ama anında somut bir zarar görmediği için sallamadığı cümle.
    içmeyenlerin de içmeme sebebidir genellikle.
    (böcek, 13.10.2005 22:24)
  7. sigaranın herhangi bir yerinde yazan aptalca bir yazı.
    -zararlıysa niye çıkartıyosun dimi ama?
    (absent, 01.01.2006 04:22)
  8. "every nice thing in this world has some other face" -- edward charles shackleford
    (unruly, 01.01.2006 09:36)
  9. sigara paketlerinin üstünde yazar, bu yazının altında "vergi gelirlerine yararlıdır" diye yazılması gerekiyor.
    (eden, 01.01.2006 10:56)
  10. ybsg
    (palantir, 01.01.2006 11:48)
  11. doç. dr. c. sinan sağıroğlu' nun bir an önce aksini ispatlayıp hepimizi rahat kavuşturmasını canı gönülden dilediğim önerme.
    (easy company, 01.01.2006 13:11 ~ 13:15)
  12. (bkz: joint smoking rules)
    (keyif pezevengi, 08.01.2006 19:45)
  13. yanlış bir önerme. kesinlikle büyük bir yalandır. sigara asla akciğer kanserine veya damar tıkanıklığına... ya da iktidarsızlık vs. gibi sorunlara yol açmamaktadır. evet, açmamaktadır.
    (ben inandım, siz de inanın. inanmak başarmanın yarısıdır)

(bkz: alkollüyken girilen entryler)
    (siyah, 08.01.2006 19:57)
  14. (bkz: buna içilir)
    (deniz büyücüsü, 14.02.2007 22:47)
  15. günümüzde herkez bilir sigaranın sağlığa zaralı olduğunu, ama artık bunu daha etkili bir şekilde ifade ediyorlar ,sigara öldürür!
    (miaow, 14.02.2007 23:52)
  16. sigaranın sağlığa zararlı olduğu, paketi her elinize aldığınızda gözünüze çarpar. peki ya güzelliğe zararı? bunu hiç düşündünüz mü? cevabınız hayır ise sizi, güzelliğinizin baş düşmanını tanımaya davet ediyoruz. sigara, cildinize, gözlerinize, dudaklarınıza zarar veriyor, kırışıklıklara, selülite neden oluyor ve çabuk yaşlandırıyor.

dünya sağlık örgütü istatistiklerine göre dünya ülkelerinin bir çoğunda en çok rastlanan ve en çok ölume yol açan nedenler arasında ilk sırayı akciğer kanseri alıyor. son 40 yılda % 250 oranıinda artış gösteren akciğer kanserine sadece abd'de her yıl 160 bin kişi yakalanıyor. türkiye'de ise her yıl 30-40 bin kişide akciğer kanseri görülüyor

bir başka araştırmaya göre akciğer kanserinin yüzde 85'i, kronik bronşit'in yüzde 75'i, kalp hastalıklarının yüzde 25'i sigaradan kaynaklanıyor. uzmanlar, 100 bin kişilik nüfusta hiç sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranının % 3-4, günde bir paket içenlerde yüzde 61, 1-2 paket içenlerde 143, günde 2 paket ya da daha fazla içenlerde 217 olduğuna dikkat çekiyor

sigarada 4000 i aşkın birbirinden farklı zararlı madde bulunmaktadır. ayrıca sigaranın ana maddesi olarak bilinen tütünde de bir çok zararlı madde bulunmaktadır. tütün yetiştirilirken haşere ve böcekten korunması için böcek zehiri kullanılır. sigarayla birlikte, bir çok zehirli maddenin dışında, böcek zehirini bile içimize çekmiş oluyoruz
    (miaow, 01.03.2007 13:36)
  17. bu yazıların işe yaramamasının tek nedeni içen adamın "hani burda sigara öldürür yazıyo,ben ard arda 4 tane içtim bana bi şey olmadı" veya "burda sigara iktidarsızlığa neden olur yazıyo,ben 12 yaşımdan beri içiyorum yani 46 yıldır karım 3 aylık hamile" diye düşünmesidir.
    (burkelle, 04.09.2007 12:11)
  18. sigara içtiğimde kendimi bedensel ve ruhsal rahatlık içinde hisstettiğim ve bu şartlar altında koşullandığım sürece, çevremdekilere gereksiz yere zarar vermemek ve huzursuzluğa dahi sebebiyet verebilecek bu hazzı yaşamamak adına eğer kendime ters düşüp genel doğruyu kabullenicek olursam, kendime sigara içmekten daha fazla zarar verme olgusu üzerine düşünüyor olmam benim akli gerçekliğimi belirler. acınası olarak gören sigara kullanmayan zihniyetlerde oluşan 'kendine zarar veriyorsun' ifadesi, dışardan zannedilenden daha büyük bir hasara neden olur. bununla beraber sigara tiryakisi biri için, farkedilenden daha fazla piskolojik ve dışa dönük yıpranmalar oluşur. uzun lafın kısası, sigara içmekten haz almayı bilmiyorsan ukalaca tespitler yaratmaya lüzum yok. ben sigara içmekten keyif alıyorum kimsenin de benim sağlığımı düşünmesini istemiyorum. başkasının elinde olamaz kimsenin yaşamı.. gözümüze soka soka acizsin sen denilirse o zaman sağlığıma zarar vermiş olursun işte..
    (sadomasochistic, 30.01.2008 19:42)
  19. (bkz: http://blog.haberturk.com/...)
    (baharda geldim, 01.02.2008 21:25)