gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · beşiktaş
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · laff a lympics
  9. · via negativa

sigara paketlerinde soft ve box ayrımı  

1. garip bir şeydir. ama vardır, gerçektir. [kendimden biliyorum.]

örneğin camel soft içen bir sigara tiryakisi "camel box"a pek hoş bakmaz. ya da kısa winston soft içen birisi "winston box"u pek tercih etmez.

186 kişiyle yaptığımız anket sonucunda anladık ki bu ayrım sadece paketlerin görünümü ve kullanım şekillerinden kaynaklanmamaktadır. sigaraların tadı ve kokusu da paketten pakete farklılık göstermektedir.

[100 yerine 186 dedim ki inandırıcılığım tamamen kaybolsun.]
    (thecrimson, 26.09.2007 19:50 ~ 21:15)
  2. cidden içimi farklıdır. softun adına uygun bir şekilde hafif olduğu ya da tam tersine box ın daha hafif olduğu markalar vardır. box ı cepte taşımak daha kolaydır. buruşup sigaraları kırma ihtimali yoktur.
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 26.09.2007 19:53)
  3. sırf şekil itibariyle"ben box içemem balgam yapıyo" ya da " abi erkek adam soft içer" denmesi durumu
    (burkelle, 26.09.2007 20:20)
  4. kimileri için pek de bişey ifade etmeyen farklar silsilesi. ben kendim bizzat soft içmekteyim ancak darda kalırsam kralını tanımam. yalnız bizim bakkal soft yerine sürekli yumuşak diyor. anlamıyorum bişey mi ima etmeye çalışıyor.
    (toomuchbetter, 20.11.2007 23:38)
  5. ilk sigara içmeye başladığım zamanlarda, annemden içtiğimi saklamak için, aldığım dalları dolabımdaki lemanyak arşivimin arkasına saklardım. bir keresinde orda bi dal sigaramı unutmuştum. o sigarayı buldum ve yaktığımda o lemanyak ın saman kağıdının keskin kokusu, sigaraya geçmişti ve sigara deli gibi boğazımı yakmıştı.

bu bağlamda düşünürsek sigara bulunduğu kabın içindeki kağıttan etkilenir ve haliyle soft paket ve box paket arasında tat olarak bir fark oluşur. bu da benim kesinlikle winston soft içemediğimin bir kanıtı olarak sayılabilir.
    (mahone, 21.11.2007 00:00)
  6. soft ile box arasında nemlenme oranı açısından biraz fark vardır, sigara paketi box ise kapağını kapatarak havanın neminden fazlaca etkilenmemesi sağlanır, lakin bir akdeniz akşamında, sahilde yanan ateşin etrafında oturmuş eğlenirken, sigara paketini ateşin yanıbaşına koyup kurutarak içmenin keyfini bir box dan asla bekleyemezsiniz, bu ancak bir soft paket ile gerçekleşir, ve kesinlikle box paket soft ile aynı tadı vermez.
    birde paketi cebine koymak zorunda olanlar için box daha sağlam olduğundan tercih nedenidir.
    anafikir: aman be kardeşim isteyen istediğini içsin keyif onun paket onun.
    (kötüböcek, 21.11.2007 00:07)
  7. tad olarak ikisinde de bir ayrım yoktur. nitekim winston marka normal paket içen ve winston marka normal kutu marka içen birisinin ilgili kuruma attığı mail neticesinde gelen cevap; ikisinin sadece kullanım farklılıkları göstermesi açısından ayrı paketlendiğidir. yani resmi organlarca ikisi arasında tad ve içim olarak bir fark bulunmadığı belirtilmiştir.ama;

(bkz: sigara içmek öldürür)
    (beşincicemre, 21.11.2007 00:09)
  8. şahsıma göre:

* box = normal şişe bira,*

* soft = fıçı bira,

gibidir.

(bkz: bilmem anlatabildim mi)
    (the artful dodger, 21.11.2007 00:11 ~ 00:12)
  9. pek çok sigara deneyerek bu sonuca ulaştım,ciğerlerim şahidimdir tabi hala ordalarsa,box ile soft kardeşlerin birbirinden en çok uzak olduğu marka winston-kırmızı.bu kadar mı fark doğar kutu değişince anlamadım ki. ayrıca aynı dizayndaki bir paketi bir öyle bir böyle yapınca ne oluyor, satış mı artıyor, kuş mu konuyor birileri bunu açıklasın.sokaktaki halk merak içinde
    (bilginsel, 21.11.2007 00:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil