|
|
- ne kadar kötü olduğu ancak sigara bırakıldıktan sonra farkedilen koku. özellikle devamlı beraber ve yakın çalışılan ortamlarda sigara içmeyen iş arkadaşı için bir eziyet olan koku. yine de sigarayı bırakmama rağmen dünyanın en güzel zevklerindendir sigara içmek.
(bkz: sigarayı bırakmak)
- içenin hissetmediği içmeyeninde asidik etkisinden dolayı burun deliklerinde genişlemeye yol açan kokudur..hele bi dee ıslak izmarit kokusu vardır ki..yani o kadar olur..
- asansörlerde de oldukça etkilidir bahsi geçen koku.
- (bkz: bok kokusu)
- içildikten sonra ebeveyinlerin anlamaması için kapıların açıldığı,parfumlerin sıkıldığı ama buna ramen üzerinden bir turlu cıkmadığı,değişik şekillerle çıkan gri gaz tabakası..
(bkz: halka seklinde cıkan sigara dumanı)
- okuluna yada işine gitmek için sabah otobüsüne binersin. arka koltuğa bir insan oturur. yorulmuş edasıyla birazcık da sıcak havanında etkisiyle, huuhh yapar. ogün ben dedimki kendi kendime "ulan hawk sen nesin böyle? iğrençsin m.k!" sigara içmeme rağmen arkamdaki adamın sigara içip bana doğru huhh yapmasından aşırı nefret ettim. aynı şekilde benimde ağızım öyle kokuyodur diye düşünerek kendime sitem ettim.. fakat sordum soruşturdum. o kadar kötü değilmiş.*
(hawk, 03.07.2007 15:26 ~ 15:29)
- bütün bir gün içmeyince parfüm etkisi yaparak ilaç niteliği taşıyan ancak 2 tanenin ardından kişiye ve çevresine eziyet etmeye başlayan koku.
- sigarayı bıraktıktan sonra anladım ki çok fena bi kokuymuş hiç içmeyene. bi o kadar da güzel geliyor bir zamanlar içmişte bırakmış olana. siz genede içmeyin o başka...
- sabah işe giderken, temiz havayı içinize çekmek istersiniz. birden önde yürüyen adamın içtiği sigaranın dumanı burnunuza dolar ve sigaradan bir kere daha nefret edersiniz.
|