belki ilginizi çeker
  1. · bok kokusu
  2. · sevgilinin ağzının kokması
  3. · sigara
  4. · otobüslerde yaşanan sinir edici olaylar
  5. · baba kokusu
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · yeşim salkım
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · okan bayülgen
  6. · disko kralı
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · kanser
  9. · ilginç prensipler

sigara kokusu  

1. (bkz: bok kokusu)
    (askkolik, 03.07.2007 15:10)
  2. içildikten sonra ebeveyinlerin anlamaması için kapıların açıldığı,parfumlerin sıkıldığı ama buna ramen üzerinden bir turlu cıkmadığı,değişik şekillerle çıkan gri gaz tabakası..
    (bkz: halka seklinde cıkan sigara dumanı)
    (quiclyx, 03.07.2007 15:25)
  3. okuluna yada işine gitmek için sabah otobüsüne binersin. arka koltuğa bir insan oturur. yorulmuş edasıyla birazcık da sıcak havanında etkisiyle, huuhh yapar. ogün ben dedimki kendi kendime "ulan hawk sen nesin böyle? iğrençsin m.k!" sigara içmeme rağmen arkamdaki adamın sigara içip bana doğru huhh yapmasından aşırı nefret ettim. aynı şekilde benimde ağızım öyle kokuyodur diye düşünerek kendime sitem ettim.. fakat sordum soruşturdum. o kadar kötü değilmiş.*
    (hawk, 03.07.2007 15:26 ~ 15:29)
  4. bütün bir gün içmeyince parfüm etkisi yaparak ilaç niteliği taşıyan ancak 2 tanenin ardından kişiye ve çevresine eziyet etmeye başlayan koku.
    (işte, 03.07.2007 16:25)
  5. sigarayı bıraktıktan sonra anladım ki çok fena bi kokuymuş hiç içmeyene. bi o kadar da güzel geliyor bir zamanlar içmişte bırakmış olana. siz genede içmeyin o başka...
    (qpeg, 03.07.2007 16:42)
  6. sabah işe giderken, temiz havayı içinize çekmek istersiniz. birden önde yürüyen adamın içtiği sigaranın dumanı burnunuza dolar ve sigaradan bir kere daha nefret edersiniz.
    (estella, 03.07.2007 16:47)
  7. erkekçedir.

babamın dükkanının yanında bi kasap dükkanı vardı. oranın sahibi tahir amca bi yeşilaycı kadar sigara düşmanı iken, şu hikayeyi anlatmadan edemezdi.

zamanında köyünde bilge, herkesçe saygı duyulan ve çekinilen bi yaşlı teyze varmış ve şöyle dermiş bu mevzuuda;

"bir erkek ya barut ya da tütün kokmalı"

o kadar kötülerdi bu mereti tahir amca ardından bunu anlatmadan da duramazdı.
    (ray simenov, 07.11.2009 00:52)
  8. içilen sigaranın markasına ve kişinin temizliğine bağlı olarak güzelliği konusundaki yorumların değişebileceği koku.
    o kadar da kötü kokmayan, bana nedense istanbulu ve çocukluk günlerimi hatırlatan ve kendimi huzurlu hissetmemi sağlayan bir sigara kokusu için (bkz: camel).
    (ozlemmelzo, 07.11.2009 01:14)
  9. sigara içenlerin bile zaman zaman katlanamadığı koku. daha beteri için (bkz: izmarit kokusu)
    (meyzen, 07.11.2009 01:20)
  10. sigara tiriyakilerin parfüm kokusudur.sigara içmiyenler için ise bok kokusun'dan farksızdır.
    (massiveattack, 07.11.2009 01:31 ~ 15:35)
  11. eve girdiğin an seni karşılayan ilk şeydir. bıraktığın gibi duruyordur. vefalıdır.
    (üşengeç adam, 07.11.2009 01:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil