|
|
- küçük yaşta büyüklerinde gördüğü bu davranışın bir halta yaradığını düşünmek.
sigara içince büyüdüğünü zannetmek.
sigara içince havalı olduğunu zannetmek.
sigaranin dertlerini aldığını zannetmek.
(bkz. sigarayı sevmem sigara içeni hiç sevmem)(civil, 19.05.2004 01:31)
- lise çağındaki gençlerin lise tuvaletlerinde sigara içerek havalı olduğunu düşünmeleri
yak bir tane sen de ne olcak ki korkuyor musun yoksa geyiklerinin sonunda sigaraya başlamış olan her türk gencinin düştüğü tuzak
- aynı durum üniversite çağındaki gençler içinde geçerli olup, birçoğu şekil olsun diye içmektedir.
- sigarayı dik tutası üzerine oturası insanların düşüncesidir.
(bkz: duman avcıları)
(bkz: yeşilay)
- artık sadece lise değil ortaokul çağındakilerin de düştüğü bir yanılgıdır. zamanında ne kadar zararlı olduğu belli değilmiş hatta bir nevi büyümenin göstergesiymiş sigara içmek de şimdi hangi akla hizmet paket paket içiyolar anlamıyorum.. o kadar sigara bırakma uğraşları, "sigarayı bırakın" çağrıları, git gide çoğalan solunum yolu problemleri sebebiyle ölüm oranları varken sigaraya içmeye başlamak, ailelerin de bunu farkedip çocuklarını durduramaması hatta onların yanında sigara içmesi, hala gidecek ne kadar çok yolumuz olduğunu gösteriyor heralde. (gerçi ortaokulda günde paket paket sigara içmeye başlayan bi jenerasyonla çok da ileri gidebileceğimizi sanmıyorum)
- birilerine birşeyler kanıtlamaya çalışan tiplerdir bunlar...
-bak ben sigara içiyorum...
-iyi halt ediyorsun denilesi insanlardır bunlar ve durumları acınasıdırlar...(karde, 02.12.2005 20:33)
- havanın git gide kirlendiği, her gün 14.000 kişinin aidse yakalandığı, kanser ve çeşitlerinin katlanarak arttığı, yiyeceklerin içine hormon katıldığı, insanların açlıktan öldüğü ve bezeri olayların yaşandığı dünyamızda kendilerini korumaları gerekirken ellerindeki kağıda sarılmış tütünün kendilerini mutlu ettiğine inanan insanlar grubu.
- bunlar kendilerini benzer şekilde cool da sanarlar. amerikada yapılan bir araştırmada, bir filmde erkeklere en itici gelen sahnelerin başında içinde sigara içen kadınları barındıran karelerin geldiği saptanmış. kadınların gözünde de sigara içen erkekler oldukça iticiymiş.
(bkz: cool olayım derken kıl olmak)
- sigara içenlere bok atmayı marifet sanmak kadar acınası olmayan durum
- kendine kanıtlamaya çalışan 15-17 yaş grubu gençlğinin kronik davranışıdır.
(deulu, 20.04.2006 12:24 ~ 28.07.2007 00:44)
- sigara çoğu insan için bir aksesuar ve bir dosttur. bir giysi veya bir takı değildir belki. ama sigara içen insan kendini daha iyi hissediyorsa bunun marifet olması ya da olmaması neyi değiştirir. kimseyi sigaraya özendirmeye elbette çalışmıyorum. keşke bu dünyada sigara diye birşey olmasaydı hiç. eminim daha güzel bir yer olurdu.
başkalarının yaptığı işe dışarıdan bakıp "karizma için içiyor", "amanin de marifet sayıyor" diye ahkam kesmenin ne kadar "marifet" dolu birşey olduğu hiç aklınıza geldi mi?
bir kız öyle bir sigara içer ki yılların sigara düşmanı olsan o kızla evlenmek istersin. kızlar için de aynı. hiç bir kız bana sigara içen adamdan hoşlanmamla gelmesin. gönül bu.
sen içme. annene babana, kardeşine, yiğenine içirtme. ama bana gelip marifettir, karizmadır laflarını da kullanıp ukalalık yapma. sinir bozar, sigara içme isteğimi arttırısın o kadar. uzakta da içmem yanında içerim. parası da neyse veririm. sigara içen insan ikinci sınıf insan değildir. hiç kendinize güvenmeyin. bir gün siz de kendinizi sigara içerken bulabilirsiniz. nice adamlar vardır 30 yaşından sonra sigaraya başlamıştır.
şu var ki akıl başa düşmeden bu sigara içilmemelidir. 12 yaşındaki çocukların sigara içmesi elbette sakıncalıdır. devlet de zaman zaman bu olaya el koymaya çalışmıştır. ama olmuştur ama olmamıştır. neticede 18 yaş altına sigara satışı yasaklanmış. doğru, çağdaş ve medeni bir uygulamadır. ama devlet henüz "karizma için içene sigara satılmaz" veya "bu binada kızlara artislik olsun diye sigara içilmez" diye kurallar getirmemiştir.
marifet midir sigara içeni savunmak? marifettir. sigara karşıtı olmak kadar marifettir.
bi de edit yapasım geldi:
(bkz: sigara içene seri katil muamelesi yapmak)
- ileride pişmanlık halini alacak olan çocukluk ve ortama salınma gereksinimi sanrısı.
- (bkz: ergenlik döneminde yapılan salaklıklar)
(bkz: denemek için sigaraya başlamak)
- eğer ki andan babadan gizli içiliyorsa marifet değildir de nedir diye sorarım bu başlığı açıp savunanlara?
1- sigarayı öyle yerlerde içeceksin ki ne bir duman ne bir koku hiç bi şekilde falso vermeyeceksin!
2-sigara paketini öyle bir yere saklayacaksın ki her gün evden çıkarken kolaylıkla alabileceksin, üstüne üstlük her kim ararsa arasın babayı bulacak!
3- anadan babadan alınan paranın nereye gittiği anlaşılmasın diye öyle bir bütçe planı yapacaksın ki, anne ve babaya "ne sigarası be zor geçiniyoruz zaten 3 kuruş harçlıkla" düşüncesini yerleştireceksin!
4- ha oldu ya bir tanıdığa yakalandın, onu öyle bir yağlayacak, ikna edeceksin ki kimseye birşey söylemesin!
neyse aileden uzaklaştık, istanbulda tek başımıza kaldık da bunları yapmaktan kurtulduk, ahaha bi de marifet değil derler, bu yukarıdakiler ne diye sorarım o zaman adama be!
- bunun daha ileri versiyonu da esrar çekmeyi marifet saymaktır. (bkz: esrar çekmeyi marifet saymak)
- evet, bence sigara içmek bir marifettir. kısa ve uzun vadeli zararlarını bilerek, azımsanamayacak kadar çok insanın tepkisini hiçe sayarak, ömrünü kısaltmayı göze alarak yine de sigara içmek, içmeye devam edebilmek bir marifettir. (marifet sanmıyorum, öyledir diyorum)
öte yandan sigara içme eyleminin tiryakisine keyif verdiği aşikardır. öyle tütünmüş, zehirmiş, bağımlılıkmış teranelerini geçin. sigara içmek fikir temelli bir keyiftir, madde değil sigara içme hali ve hissidir keyifi veren.
yukarıda anlattığım zararları ve sigara keyfini teraziye koyan kişi hala sigara içiyorsa, bunun üzerine düşünülmüştür, o bir marifettir, bırakınız içsindir.
evet, sigara içiyorum, bundan keyif alıyorum. marifetimi ve kısaltsam da bu keyifle sürdürdüğüm yaşamımın bu halini seviyorum.
- ergenlik sanrılarındandır .
(bkz: bu genelleme dahil bütün genellemeler yanlıştır)
olur böyle şeyler kızılacak bir tarafı yoktur. ergenlik insanın aklının bi karıştan da öte uzaklıklara konuşlandığı yıllardır unutmayalım ki.
- hemen tepki gösterilmemesi gereken durumdur. eğer bir kişi kafasının üzerinde helikopter dansı yaparken aynı anda pirinç ayıklıyor, bir yandan da sigara içebiliyorsa bu marifettir. cebimdeki bütün bozuk parayı veririm ben buna. yalnız pirinçlere bakarım.
- genelde ya okul sıralarında ya da dershane kantinlerinde öğrencilerin içinde bulunduğu ruh hali, sigaraya başlama sebebi. nerden mi biliyorum? ee öö valla bi arkadaş da öyle başlamış... ben değil yani.
- daha çok ortaokul çağındaki çocuklarda görülen bir yanılgıdır bu. ergenliğe adım atma, daha çok sosyalleşme evrelerindeki erkek çocuk sigarayla birlikte kendini daha olgun zannetme yanılgısına düşer.
- özenti yanılgısı.
- ölmek de marifet olduğu için sigara içmek de marifettir. zararlarını bile bile ölüme ve kalitesiz yaşama ilerlemek de cesaret ve vurdumduymazlık gerektireceğinden, evet sigara içmek bir marifettir.
(draco, 10.06.2007 14:34)
- ergenlik döneminde hapis kalınan eylem. sinir bozucudur aslında. hele siz böyle bir şeye uğramamış, görüp yanından güzelce geçtikten sonra, bir vapur yolculuğunda barbie gibi sevimli bir kızın elinde sigarayı görmek bozuyor insanı. yanınızda oturan 18'lik nefesin elinde kocaman bir paket sigarası, onu tutamayışı, hatta içemeyişi, ama neyi nasılı düşündüğünü bilmiyorum bir şeylerin üstüne çıkmak için onu üflemesi.
genelleme yapmak her zaman yanlış tabi ki, belki hayatı yıkıldı o da altında kaldı, kendinde değil. fakat bu görüş çok iyimser, bu kadar renkli düşünemiyor insan. o her sigarayı yanınızda içine çektiğinde aslında size zarar veren durum oluyor. düşünüyorsunuz, düşündükçe düşüyorsunuz.
denizden gelen serinlik, ıslaklık bile uyandırmıyor sizi o bozuluşunuzda. su isteyen araba motorunu bile geçiyorsunuz, sıcak oluyorsunuz. bu kadar mı vurgun yedi insanlar, her köşede var ters bir şeyler. mantık bu kadar mı bilirkişiden kaçtı saklandı çok farklı yerlere.
büyümek bu kadar mı, bir sigara ve bir bakış mı diyorsunuz. bu kadar dolmuşken ve o sigarasını içerken bir de elini uzatıp içer misin diye, tiyatro dersi olsa 0 alacağı bir davranış gelmez mi (!) kendi eğitimini defnedip büyümek, hayatı istediği gibi yaşamak, özgür olmak, hayattan zevk almak değil. farkında olmadan isilik olmak insan tenlerinde, başka bir şey değil...
ben bugün bunu yaşadım, bir kere de düşündürmeyen bir şey yaşasak ya...
- 20 yıl sigara içip akciğer kanseri+iktidarsız olunursa,o zaman bir marifet olmadığı anlaşılabilecek hal.
sigara içen insan karizmatik görünür bazılarına.özellikle sharon tarzı kadınlar böyle bileğini ters çevirerek tutar falan.(valla şimdi çok yaşlandı.isterse puro içsin,gene de o kadar seksi değil.)
seksi ya da karizmatik olmak için ille de sigara içmeye gerek yok.aynı şeyi lolilop tutarak ta yapabilirsin.ondan duman çıkmıyor o ayrı.
- bok yemenin daniskasıdır, da zaten bu 17-18 yaşındaki ergenlerin işidir. ben şahsen denk gelmedim 30 yaşında olup da sigarayla hava atmaya çalışanı. hem zaten sigaranın havası, karizması mı olur lan?
bir de anlamadığım, sigaranın zararlarından dem vuran arkadaşlar. ya biz zaten biliyoruz kendisinin içeriğini ve vücuda ne gibi zararlar verebileceğini. ve evet buna rağmen de içiyoruz. bilinçli bir şekilde kendimizi zehirliyoruz ve bundan da inanılmaz bir zevk alıyoruz. yormayın kendinizi artık.
|