|
|
- içine çekmeyip de dumanı ağızda tutmak..ağızda iğrenç bir tat bırakır..
- özellikle izmariti bu durumu çok iyi özetler. bazıları sigarayı gırtlaklarına kadar götürüyor olmalıki izmarit kağıdı tükrükten artık tutmaz hale gelir. bu durum çaylaklığı çok iyi ele verir.
- sigara içmeyi bilmeyen kişinin, yanında yürüyen insanların ellerini kollarını ve hatta kıyafetlerini yakması ile sonuçlanabilecek durum...
- sigarayı sert vurarak ucundaki külünü düşürmek, kül tablasına eli götürürken titretip ucundaki külü üste düşürüp bi de silmeye çalışarak yaymak ve kül tablasına öksürmek olarak tanımlayabileceğimiz eylemler topluluğu. tecrübeyle ters orantılı olarak değişir.
- sigaranın oral yollar ile alındığını bilmeyen insanların gerçekleştirdiği eylemdir.
- sigarayı bırakmayı da kolay hale getireceği için güzel bir durum..
- sigara içmenin modası olduğunu düşünen insanların çıkardığı hede.
- (bkz: sigara yemek)
- sigara yakarken ağızdan çıkarıp yanıp yanmadığına bakan insanların yapmakta olduğu şey.
- (bkz: çok bir şey kaybetmemek)
- bu özelliğe rağmen sigara içmeye çalışmadıkça hiç sorun olmayan, takdir edilesi davranıştır. bu bilgisizlik insanın vereme yakalanma riskini sigara tiryakilerine göre yüzde 50 civarında azaltması bakımından en sağlıklı cehalettir.
- öğrenmemenin ayıp olmadığı davranış..en güzeli
- gözünüzün, parmağınızın ve nasıl oluyor bilmiyorum ama dudaklarınızın yanmasına neden olan durumdur.
- yanındakinin montunu, gömleğini hatta elini ayağını yakmak, kül silkerken ortalığı berbat etmek, izmariti tam olarak söndürememek, vb. işte bunları yapana sigara içmeyi billmeyen denir. çok ayıplanır. kendisine ne sigara verilir ne de kendisinden sigara alınır.
- (bkz: bilmiyorum bilmek de istemiyorum)
- balkonda gizlice sigara içeyim diyerek sigarayı yakarken etrafa bakmak, habire nefes çektikten sonra sigaraya bakma zahmetinde bulunup sigarayı tersten yaktığını anlamak, hemen sigarayı olması gerektiği gibi ağıza götürmek ve maalesef yeteri kadar salak olduğunu insanlara kanıtlamak istermişcesine hala yanmakta olan izmaritle dudağı yakmak ve bir hafta kadar çeşitli sorulara maruz kalmaktır. acemi işte!!
- göze duman kaçmasın diye gözleri kısıp, sigaralı elini arkaya doğru uzaklaştırırken arkasında da birilerinin olduğunu bilmeme durumunda ortamda söylenen sözdür.
- (bkz: sigaraya öpücük kondurmak)
(bkz: gözlerimle gördüm)
- bilinmediği için mutlu olunabilinecek nadir bir davranış.
- (bkz: dudak kanseri)
- fi tarihinde bir yılbaşı gecesi başımdan geçen bir olayı hatırlatan hede ki şöyle şahsım içkinin verdiği dallamalıkla sigara içmeliyiiim diyerek göz kararı masaüstünde bulunan paketlerden birinden bir dal almıştır. sigarayı yaktıktan sonra ağzıma gelen plastiğimsi tada alla alla herhalde içkiden olacak diyerek içmeye devam ettim ardından tekel bayisi olabilecek düzeyde sigara içen bir arkadaşıma dönüp(kendisi içkiden dolayı bayılmanın eşiğindeydi o sıra) oğlum bundan duman gelmiyor lan dedim ki o da alıp denedi hakkatten gelmiyor biz böyle iki kişi salak salak niye duman gelmiyor diye breynstorming yaparken kuzenim olcak az içmiş insan gelip lan oolum napıosunuz diyerek bizi bir rüyadan çıkarmıştır. kuzenin gözüyle şöyle bir durum vardır; iki tane elaman sigarayı tersten yakmış plastiğini erite erite içmektedir. o gün bugündür sigarayı tersten içmekteyim kafası ayrı oluyor*
|