ortama
amme hizmeti yapmak isteyen
kişicanların yaptıkları eylem. her ortamda bir adet bulunması makbüldür.
sigara içenlerin bile çakmak taşımadığı şu günlerde mumla aranacak insandır. (bkz:
böyle insan dostlar başına)
çakmak çakmağa gelip ayşe teyzenin kızını almaya gelen modeli antikadır. paha biçilemez.
genel olarak sevgilisi sigara tiryakisi olan erkeklerin içinde bulunduğu grup.adam sigarayı yeni bırakmıştır zaten;bi' de bu durum ortada olunca yeniden sigaraya başlayası ya da sevgilisine sigarayı bıraktırası gelmiştir.eyvahtır.
fen deneyleri yapan, kulaklık tamir eden insandır.
arada sıkıldıkça ateş de yakar, ayrıca aklı varsa ateşin var mı diye soran birine (hatun da dahil) çakmağı uzatmaz.
"sen sigara içmiyorsun ki bana ver onu" diye hacı olur o çakmak azizim.
(venom, 11.02.2007 14:38)
bir
istatistikçi olarak şunu söyleyebilirim ki, sigaraya başlamak için atılan ilk adımdır. zira kişi sigara kültürüne yavaş yavaş ısınır, üstelik bunu sigara içmediğine kendini inandırarak yapar. her ne kadar aksi örnekleri de olsa da;
(bkz:
istatistik konuşuyor)
çakmağın sigara değil ateş yakmak için icad edilmiş olduğunu unutan, şartlanmış beyinlerin anlayamadığı insan modelidir. bir çoğu benim gibi ateş yakmayı seviyordur muhtemelen. ve belki de dünyayı yakacağı günün hayalini kuruyordur gizlice. olamazmı ? sigara içmediği için çakmağının araklanmaya çalışılmasına da acayip kıl oluyolardır eminim.
genelde 80 lerin başında çocuk olan haliyle a takımı, mc gyver gibi dizilerin etkisinde kalmış. her an kafasında ulann bi odaya kapatılırsam nasıl kaçarım, adaya düşsem naparım gibi sorular barıyordur. yanında çakmağın yanısıra isviçre çakısı tarzı edevat bulundurması da muhtemeldir. bu tipin bir diğer özelliği yaşadığı yerde teknik hırdavat deposu oluşturmasıdır. inanmazsanız sorun. kendimden ve arkadaşlarımdan biliyorum (çok var boyle arkadaşım). sizde biliyorsunuz aslıda hani bişeyleriniz bozulup kırıldığında iki dakkada halleden, silikonla ipod, mumla laptop tamir eden arkadaşlarınız yok mu? onlar işte..
iş mülakatı için okula gelen bir şirketin sorduğu abuk "sal ile denizin ortasında kalsanız yanızda olmasını istedidiiniz 3 şey?" sorusuna çoğunluğun cevap olarak verdiği, çakmak, çakı ve lazer pointerın zaten cebimde olduğunu farketteğim gün buralarda pek bulunmayan bi türden olduğumu anlamıştım zaten.
ayrıyetten ;
evimde
matkap, silikon tabancası(sıcak, soğuk), havya, bilimum anahtar takımı.....
arabamda
balta(valla), mangal, kömür(bu son ikisi dahil olduğum başka bi özellik gurubundan kaynaklanıyor olabilir:)), uzun süre yanabilen garip bi kimyasal jel(çok ilginç bişey), 220 volt inverter, kompresör....
bulunduruyorum. vede birçoğunu oldukça sık kullanıyorum.
siz bizim çakmak taşımamızı anlamıyor olabilirsiniz. bizde sizin evinizde nasıl japon yapıştırıcısı bulunmadığını anlamıyoruz. tornavidasız ev gordum ben, olacak çey değil..
karanlıktan çok korkan bir kız arkadaşım çakmak taşırdı yanında. apartmanda bir kere elektrikler kesilmiş, merdivenlerde kalakalmış. ağlayacakmış az kalsın. o zamandan beri yanında çakmak bulunduruyormuş.
lisedeyse özentilikle sigaraya başlayan arkadaş çevresi olan ama sigara içmeye götü yemeyen biridir. çakmak istendiğinde çakmak var ama sigaram evde kaldı diyebilir.böylece karizmasından(!) hiçbirşey eksilmemiş olur.
iş icabı taşıyan insandır. garsondur, komidir. hizmettir, konsepttir.
zerdüşttür.
hababam sınıfı güle güle'deki bedenci müjdat[lakabını hatırlayamadım] hoca
*, bu akımın önde gelenlerinden hatta akımı başlatanlardandır.
ateşle ve alevlerle oynamayı seven bi insan da olabilir pekala. ortamdaki kürdan (dışarıdaysa
kozalak) gibi eşyalar bir güzel yakılır, çıkan duman yüzünden arkadaşlardan azar işitilir ve herşey başladığı gibi biter.
(bkz:
ben kozalağın yanabilme ihtimalini sevdim)
hayatımda geçmişte kalan bir gün dahil olmak istediğim modelleme grubudur.
nikimiunuttum kişisi bayram tatili için eve gitmiştir. sigara içtiğini evde bir tek baba bilmemekte geri kalan herkes bilmektedir. elektrikler kesilir, şöyle bir diyalog geçer.
anne: oğlum çakmağını versene mumu yakayım
nu: efendim anne
a: ya hani sigara içmediğin halde yanında çakmak taşıyomuşsun ya lazım olur diye. ondan sordum.
nu: peki anne! buyur.
baba: sigara mı içiyosun lan sen eşşoleşşek!
ve olaylar gelişir.
lisede kızlar tuvaletinin önünde bekleyen erkek modelidir. kızın biri ateş isteyecek de sen çakmağı vereceksin de küçük bi muhabbet olacak da falan filan. kendin içiyonmu yok...
böyle erkeklerde var ya. abazalık çok kötü bişey...