belki ilginizi çeker
  1. · tiryakinin son sigarası
  2. · sigara içerken babaya yakalanmak
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · 19 yaşında hayatı anladığını sanan geri zekalılar
  9. · gunda ankuab

sigara içerken yakalanmak  

sayfa  / 2
  1. lisede olması halinde öğrenciyi türlü yüzsüzlüklere ve pişkinleklere sokan durum.
    (selocan, 28.10.2004 16:01)
  2. yurt ortamında ve odada olduğunda yönetmeliğin bıdı bıdı maddesi yüzünden uyarıyı elinize tutuşturmalarına neden olan eylem..
    (luccy in the sky with the diamonds, 28.10.2004 16:08)
  3. öncelikle verilecek öğütlere ve örneklere hazırlıklı olmak gerekir..
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 28.10.2004 19:56)
  4. yeni bir hayatın başlangıcıdır. eninde sonunda zaten sigara içtiğiniz anlaşılacaktır. önemli olan yakalandığınız kişinin ruh halidir. yeni hayat işte bundan sonra başlar. ya ömrünüzün bir dönemini parasız pulsuz geçirirsiniz. ya da odanıza bir kültablası koyulur.
    (papazzz, 01.04.2007 11:20)
  5. sigara dumanıyla yapılan halkanın içinden babayı görmektir. babalara geldiğiniz andır.
    (cinephile, 13.04.2007 19:38)
  6. çok rezil bir durumdur..sabahın körü kimse uyanmadan anneden sigara çalınıp balkona çıkılır, dedikoducu komşular da görmesin diye balkonun köşesinde sıçma pozisyonu alınır, bir de arka dönülür sanki arkadan tanınmayacak gibi.çabuk çabuk içilmeye çalışılır sigara, o sırada aptal arının teki etrafta dolanmaya başlar, siktr git dersin gitmez son sigaram orospu çocuğu dersin sallamaz, bu arada ses geliyo mu diye içeriyi kollarsın, tam bir göt tutuşması yaşanır, o an aptal arı açık sırta yapışıverir iğnesini batırır elinde sigara anneeeeeeeee diye bağırırsın. sonrası çok trajik.
    (masal, 09.09.2007 15:59)
  7. lisedeki hocanın bizi okul dışı uçsuz bucaksız tarlada görmesi sonucu okulda karşılaşan öğrenci ve hoca arasında geçen diyalog:
    h:oğlum sizi bir daha aynı pozisyonda görmeyecem dimi?
    ö:görmeyeceksiniz hocam.
    hoca ve öğrenci kütüphanede bi daha karşılaşırlar:
    h:oğlum yok dimi bir daha aynı pozisyonda görmeyecem değil mi?
    ö:yok hocam.(bi dahakine domalacaz allah allah)
    (mntiro, 30.12.2007 00:08)
  8. özgürce sigara içebilmenize kapı açabilecek durumdur.
    (fernando, 30.12.2007 00:10)
  9. balkonda içiyorum sigarayı bır kapı sesi.gelen annem!tam sigarayı körüklemişim ciğerime ineceği sırada annem karsımda. 'napıosun sen?' dedi 'birşey yapmıyorum.' derken tüm duman annemin suratında. aklım sıra birde sigarayı saklıyorum. annem bana bir bakıs attı sadece. içmiicem diye söz werdim. ama olmadı içtim bir kez daha yakalandım gene! bu sefer sadece annemin bir bakış atmasıyla kalmadı olay.terlik bile attı kafama. bu duruma efkarlandım annemle aram bozuldu dıye bır sıgara yaktım. rahatlamak için. bırakmam için çok ısrar etti olmadı. ama birgün kendi isteğimle bıraktım. çok da üstelememek lazım. yapıyorsanızda adam akıllı yapın ve yakalanmayın. cidden çok kötü bir durum elin ayağın titriyor ne yapıcagını sasırıyosun. o konuma düşmemek lazım.
    (noomeckriel, 30.12.2007 16:16 ~ 16:18)
  10. bir gün kuzenlerden birisi gizli gizli odasında sigara içerken içeri babası girer;

baba: kızım, o elindeki nedir?
    kuzen: aaa.. kim koymuş bunu buraya?

baba sessizce odadan ayrılır..
    (iussy, 30.12.2007 16:23)
  11. iş üstünde yakalanmaya tercih edilebilecek durum.
    (absolut, 20.02.2008 15:14)
  12. bolca çeşitleri mevcut olan durumdur.

arkadaşa yakalanmak;

-hacı versene bi cigara..
    +son bi tane kaldı olm sınavdan sonra içecem (bkz: tiryakinin son sigarası)
    -tamam ver olm bulurum çıkışta ben sana (bkz: yüzsüz arkadas)
    -al a*ına k*yim #$½'^+%

pedere yakalanmak;

-ne lan o elindeki, kitabını s*ktiğimin dürzüsü!!
    +benim değil baba bi arkadaşın
    -arkadaşın nerde yavrucuğum?
    +dereye kadar gitti
    -ne deresi lan
    +eşşeğin su içmeye gittiği dere
    -haa iyi o zaman.. onlar gelesiye kadar hesabımızı görelim dimi
    +olabilir (bkz: kısık ve tırsık ses)

hocaya yakalanmak;

-kim dedi olm size burda sigara içebilirsiniz diye
    +siz demiştiniz ya hocam unuttunuz mu?
    -ben mi..? haa neyse ateş versenize bi tane
    +buyur hocam

abiye yakalanmak;

(bkz: pedere yakalanmak)

valideye yakalanmak;

(balkonda tüttürme esnasında)
    -çocum napıyosun bu soğukta..?
    +öhhhöö öhhö (bkz: sigara dumanı) hiiç hava alıyorum anne noldu
    -gir çocum içeri bak nasıl öksürüyosun soğuktan
    +soğuktan.. evet evet soğuktan anne off çok üşüdüm anne
    -hıh gir evladım içeri şöyle bakayım. senden sigara kokusu mu geliyo
    +ıııı.. kafelerden anne işte yaa üstümüzde siniyo işte pis pis..
    -gitme yavrum sende bi daha öyle yerlere emi çocum
    +gitmem annecim (bkz: yırttık abicim yırttık)
    (siyah kutup ayısı, 20.02.2008 16:32 ~ 16:34)
  13. lisenin tuvaletindeydik... öğle vaktiydi... kavga olacaktı. olayı çözmek için arabuluculuk yapmaya karar vermiştim. telefonda diğer tarafla konuşuyordum. benden başka iki arkadaşım daha vardı. amaçları tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak değildi elbette. bu boşluktan yararlanarak her zamanki gibi sigara içiyorlardı. bir yandan gözleriylede aynadan koridoru keserlerdi baskın ihtimaline karşı. derken telefonla konuşurken arkamı döndüm birden ve biraz irkildim. müdür yardımcısı ruh gibi belirlmişti arkamızda. hiç bu kadar sessiz gelmemişti. telefonu kaptırmamam lazımdı, çözmem gereken bir olay vardı. ama benimle ilgilenmiyordu o. omzumun arkasından arkadaşımı sinsi sinsi sırıtarak süzüyordu. arkama döndüğümde olayın farkına vardım. arkadaşın ağzında hala sigara duruyordu. öylece birbirlerine bakıyorlardı. artık yapacak bir şey yoktu. delikanlı sigarasından son bir nefes daha çekti, bir parmak hareketiyle klozete fırlattı elindeki nesneyi ve müdür yardımcısıyla beraber at nalları sesi eşliğiyle sislerin arasından yavaşça kaybolup gittiler... (he bu arada kavga işi noldu diye soracak olursanız halletim o işi de kavga falan olmadı.)
    (jaguarboy, 20.02.2008 16:53 ~ 16:54)
  14. yakalayan kişi hacı dedenizse , 25 yaşında olmanız göz önünde bulundurulmaksızın atılan osmanlı tokatının yüzünüzün orta yerinde şakladığını hissedebileceğiniz durum...
    (paula schultz, 20.02.2008 17:14 ~ 17:15)
  15. duman eğer ciğerlerinizdeyse, yapılacak hiçbir şeyiniz kalmamış olan durumdur.
    (zattuso, 20.02.2008 17:50)
  16. aile ve akrabalarınızdan habersiz sigara içiyorsunuzdur. birgün anneannenizin yanına gider, kuzenlerinizle hoş vakit geçirmeyi umarsınız. gece olur yorgunluk o solgun yüzünüzden okunur ve yatarsınız, ancak sizden 3 yaş küçük kuzeniniz, odadan "tuvalete gidiyorum" bahanesiyle ayrılır; bir türlü gelmek bilmez. işkillenir, geldiği zaman üzerine atlamaya hazır bir jaguar edasıyla yatakta konumlanırsınız. ve işte o an... kuzeniniz odaya girer, suratınızdaki garip bakışa anlam verememiş olacak ki sorar "ne oldu?". devam eder konuşma...
    - ne oldu?
    + nereye gittin sen?
    - tuvalete dedim yaa
    + fazla kaldın ama
    - sıçtığım bokun hesabını mı yapıyorsun?
    + kandırmaya çalışma beni.. söyle
    - oofff..
    + sigara mı içiyorsun?
    - ...
    (kuzenin suratındaki ifadeden cevabın "evet" olduğu anlaşılır)
    + kotumun cebine bak bakalım ne var
    (cebi karıştıran kuzen, bir paket bulur)
    - aa sende mi?
    + kıh kıhh.. hadi dışarı çıkalım
    gayri ihtiyari bir şekilde dışarı çıkılır. demir kapı zorla açılır ve bahçenin yamacına, kapının az uzağına oturulur. kuzenle birlikte, yıldızların altında yakılır bir sigara ve muhabbet muhabbeti açar. birden kapıda bir tıkırtı duyulur. uyku sersemi olan dede çıkar "ne yapıyorsunuz gecenin bir vakti dış..." derken, gecenin karanlığıyla ateşi belli olan sigaraları farkeder. işte dumur anı.
    flaş flaş flaş... iki genç dedeleri tarafından azarlanır. *
    (elera, 04.05.2008 14:28)
  17. hayatın dönüm noktasıdır, artık bu andan sonra üzerinden büyük bir yük kalkar... bir yan dan da yakalanma korkusunu içinizde bitiren ve sigara içerken ki duyduğunuz o güzel heyecanı söndüren olaydır. yinede yaşanmaması gerekir, açıklama yapma gibi bir şansın olmaz boynub bükük şekilde verilecek öğütleri ve azarları dinlemek zorunda kalırsın...
    (gelmişgeçmiş, 04.05.2008 14:50)
  18. işe geç kalacağınızı düşünerek uyandırmak için kalkan babanızın, sabah sabah balkonda bir keyif sigarası içerken, hatta dumanıyla geometrik şekiller çizmeye çalışırken bir hışımla balkona dalarak;

-oğlum işe geç kal...

halinizi görmesi ve sevişen bir çifti basmış gibi yüzünü önüne eğerek ani bir refleksle kendisini geri atmasıyla sonuçlanan olaylar silsilesi. sonrasında da yaklaşık on günlük bir küslük dönemi var tabi.
    (rene, 04.05.2008 15:19)
  19. apartman girişinde tam sizin pencerenizin altında birçok yarım içilmiş sigara bulunma nedenidir.
    (dryolcu, 06.01.2009 14:50)
  20. içe çekilen sigaranın dumanını nereden dışarı çıkaracağını bilememekle sonuçlanır. nefesini tutup saymaya başlarsın. yok, olmaz. dötten de çıkmıyor ki bu meret. üflersin gözüne gözüne.
    (simliboya, 06.01.2009 14:54)
  21. balkonda sigara içilmektedir. yaş 15, aniden anne balkona dalar. ben sigarayı saklama çabaları içerisindeyken agızımdan çıkan dumanı görür

- aaa sigara mi içiyorsun?
    + yok anne ne sigarası
    - olum bu duman ne o zaman
    + motor su kaynattı anne ordan çıkan duman

bu muhabbetin üstüne annem 1 ay konuşmadı benimle ama maalesef sigarayıda bırakamadım tabi ki. 1 ay sonra ana oğul karşılıklı sigara tellendirmeye başladık.
    (zomig, 06.01.2009 15:09)
  22. 7 ya da 8 yaşındayız benden bir yaş küçük kuzenimle babannemin evindeyiz, misafir odasındaki vitrinde amcamın sigara koleksiyonu var, çeşit çeşit sigaralar yerli yabancı.. kuzenimle beraber içiyoruz 5 dakika aralıklarla o camdan bakıp gözetliyor dışardan gelen giden var mı diye, sonra ben gidiyorum içmeye.. 10, 15 dal sigara içtik, marifetmiş gibi her paketten birer tane, oo bu güzelmiş diyoruz içerken de sanki çok anlıyoruz ya.. neyse sıkıldık sigaralardan hem de korkuyoruz yakalanırsak ağzımıza sıçarlar diye. sanki açılmış paketleri anlamayacaklar.. odaya sıktık parfümleri, sonra üstümüze ve kokmasın diye ağzımıza.. evlere gittik ben yattım, sonra annem uyandırdı beni sinirli bi şekilde..

-siz buğrayla ne yediniz ki, oğlan zehirlenmiş, kusuyomuş dört tarafa!

aha dedim sıçtık, kesin söylemiştir buğra en iyisi doğruları söyleyim..

-anne ya babannemin sigaralarını içtik 1 taa..

der demez sözümü bitirmeden annem şamarı patlattı suratıma..

buğra sigaradan mı zehirlendi, yoksa ağzımıza sıktığımız oda parfümünden mi hiç öğrenemedik..

ekleme: buğraya hiç bişey olmadı, hala beraber sigara içiyoruz ama bu sefer gizli değil.. marifetmiş gibi dumanı daire şeklinde de çıkartabiliyoruz..
    (üç harfli, 06.01.2009 15:26 ~ 15:29)
  23. herkesin başına en az bir kere gelen, kendini çok kötü birşey yapmış gibi hissettiren ve bu hisle birlikte efkardan bir sigara daha yaktıran olaydır.
    (sare, 06.01.2009 15:41)
  24. eğer sigara tiryakisi, kanun kaçağı we aptalsanız, yakın zamanda yaşayacağınız tecrübe.
    (defessus, 13.01.2009 11:05)
  25. kişinin ailesinden gizli sigara içmesi ya da lisede yasak olmasına karşın tuvalet ve benzeri zula yerlerde sigara içerken yakalanması durumudur...

sene 1998 tabii o zamana kadar 4 yillik içiciyim. bir gün yaz sıcağinda akşam üzeri maç yapiyoruz halı sahada. maçta bi ara başım döndü nefesim kesildi velhasıl kelam yenildik. maç bitti..yanımda kardeşim de var. ben de pantolonomun ve tişörtümün içinde bulunduğu çantayı kardeşime verdim eve götürsün diye..bende arkadaşlarla biraz geyik yaptıktan sonra eve gittim. daha eve gitmeden evvel bizimkilerin balkonda oturduklarını gördüm. eve girdim.. balkona doğru ilerledim. hayatında ağzına sigara sürmeyen ablam, abim ve şok şo şok!! annem ellerinde birer sigarayı yakmış vaziyette bana bakıyorlar. annem hafiften alaycı bir gülüş atarak "buyur bi tane de sen yak" dedi. asayiş hala şoktadır. niye içiyorlar bunlar? annem ısrarlarında devam ediyor, ben hala "hayır ben kullanmıyorum" diyorum.

ve sonradan ogrendim ki çantamın içerisindeki pantolonun cebinde sigaramı unutmuşum. annem de elbiseleri makineye atmak icin silkeleyince olay patlak vermiş.

bu da boyle bir sigara yakalatma anımdır*
    (asayisberkendal, 27.01.2009 00:45)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil