(gerçek olay) alzheimeri olan sigara tiryakisi 70'lerinde bir amca kilitli tutulduğu evin balkonuna çıkarak, polis çağırmış ve kaçırıldığını söylemiştir. sonunda anlaşılmıştır ki bu amcaya sigara yasak edilmiş o da girdiği kriz nedeniyle böyle bir yola başvurmuştur. işte sigara bitince yaşanan tütün krizi böyle bişeydir.
insanı sigaraya benzer tatlar bulmaya iten semptomlardır. bu uğurda bildiğimiz çayın sarılarak içilmesi sorucu yoğun duman ve öksürükle terbiye olan arkadaşlar gördük. berbat bişey lakin bu sayede çay içmek kavramının bambaşka bir boyut kazandığına tanık olduk.
kültablasına mel mel bakarak erken söndürülmüş bir sigara izmariti aramak..
o da olmazsa iyice arsizlaşıp çöp kovasına bakmak ve otobüs gelirken veya "aman içemiycem" diyip bitmeden bir kenara atılan sigaralar için kendinden nefret etmek.
uzun bir gecenin ardından bitmesine çok az kala söndürülen sigaraların dibinde kalan az miktardaki tütünler bir kenara çıkarılır. daha sonra paketin içindeki folyo yalanarak kuruması beklenir. kuruyan beyaz kısım çok ama çok dikkatli bir şekilde alüminyum kısımdan ayrılır. kağıt içine ayrılan tütünler doldurulur, sarılır ve afiyetle içilir.
gazete kağıdı rulo haline getirilir ucu yakılarak içilir.
anlatım bozukluğudur. semptoma başvurulmaz. ancak
sigara bitince başgösteren tütün krizi semptomları derseniz (semptom yerine belirti derseniz gönlümü fethetmiş olursunuz) o zaman olur.
nikotin sakızı da yardımcı olabilir.
ama dikkat edilmelidir. zira sigara kullanırken çiğnenen nikotin sakızı zehir etkisi yapar.
kafa duvarlara vurulur.
bildiğin çayı çarşafa sarıp içmek keyif vericidir..
arama faslı yarıcı etkiye sahiptir. çanta,cüzdan,cep,çekmece bir nebze mantıklıyken sigara bulamayan bünyenin giderek mutfak dolaplarının içine, elbise dolabına, çöplere yönelmesi, sigarayı bulamadıkça geçirdiği sinir krizi görülmeye değerdir.
12-13 senedir sigara içen bir insan olarak huzur içinde söylüyorum ki görgüsüzlüktür, başka da bir şey değildir.
"okadar tiryakiyim ki ayak parmaklarımın arasındaki kirleri sarıp içtim" diye bişi yoktur. sigara yoksa olana kadar beklersiniz, olunca içersiniz. allah baba insan denen şeye irade diye bi özellik koymuştur, çift tıklayın çalışıyor.. (töbe töbe)