sigara öldürür   

adana çık aradan

1. yok ya.

tersini düşünürsek, sigara içmemek de yaşamı uzatmaz. sigara öldürmez. böyle bir kayıt yoktur. zaten sigaranın yasaklanmamasının nedeni budur. sigaranın öldürdüğüne dair hiçbir tıbbi kayıt yoktur. insan sadece sigara içtiği için ölmez. şöyle denirse daha iyi olur: sigara içmek büyük olasılıkla öldürebilir. ama kesin bir şekilde öldürmez. sigara akciğer kanseri ve bilumum kanser çeşidinin riskini arttırır. ona okey.

sigara içerek ağır hasta olanlara devlet bakmamalı, sigortasından kesilmeli gibi bir takım sağlık haklarında eşitsizlik istemi kokan malumatlar ise tam anlamıyla fasaryadır. ben bugüne kadar "demek bile bile terli terli su içip hasta olmuşsun. ben sana bakmam siktir git" diyen doktor görmedim. zaten görmeyeyim de. büyük ihtimal çok sinirlenirim. sigara içme isteğim artar.

şimdi diyenler olacaktır. sigara içmek spermleri öldürür. ona da okey. gerçekten sigara içmenin sperm sayısını azalttığı bir gerçek. milyon taneye ne gerek var zaten. bi tane yetiyo zaten. bir olmaz, iki olmaz, üçüncü de olur, ellerinizden öper. hamileler içmesin. o başka birine zarar vermektir. hoş değildir.

sigara içenler genç yaşta ölür. bırak ya. ölebilir sadece. ölebilir. sigara içmeyip araba altında kalarak ölürseniz çok gülerim ama sonra neden gülüyo bu ipne demeyin. baştan söyleyeyim. genç insanın dna'sını değiştirir. doğrudur. değiştirir. en fazla mutant olurusn. deliler gibi x-men izlerken mutantlara laf yok da sigara içenlere mi var, onu da anlamıyorum.

çokça sigara içimi sonucu bacağı kolu kesilenler var ya. o çok kötü işte. ona bi kulp takamıyorum ya. valla 2 kere bıraktım başladım. hepiniz hamburger yemeyi bırakıp ketçap ve mayonezden vazgeçerseniz; kokoreç, kelle paça gibi bi takım yağ depolarını terkederseniz ben de sigarayı bırakırım. herkesin bi zayıflığı var arkadaş. sigara zayıflatıyor ayrıca. az içiyorum valla. 2 günde bi paket filan. istesem bırakırım.
    (hepten aykırı, 24.08.2007 00:12)
  2. (bkz: yasal uyarı)
    (agnodice, 24.08.2007 00:20)
  3. dolaylı yoldan doğruya ulaşan sözdür.
    hemen bir denklemle açıklayalım.
    kanser öldürür.akciğer kanseri öksürterek öldürür.sigara içmek akciğer kanserine zemin hazırlar. yani,
    sigara öldürür.
    (the godless endeavor, 24.08.2007 00:23 ~ 00:23)
  4. (bkz: sigara içmek öldürür)
    (jdpaeuuh, 24.08.2007 00:24)
  5. yanlış bir bilgidir, sigara öldürmez, en fazla ölümcül hastalıklara yakalanma riskini arttırır, gerçi bu daha mı iyi? tabiiki hayır ama en azından işin doğrusu bu.
    (kötüböcek, 24.08.2007 00:26)
  6. fenerbahçe süründürür diye devam eden afacan alternatif sigara üzeri uyarılarıdan biri.
    (never walk alone, 24.08.2007 00:40)
  7. sigara yüzünden ölen binlerce insan varsa evet, sigara öldürür,bu doğru bir bilgidir. şimdi ben hayvanlar gibi lsd kullansam, sonrada çıkıp ''ya hu yapmayın dostlar, bu halüsülatif etki lsd den değil onun açmış olduğu acid komalarından'' desem, adama bilader bir siktir git çay koy demezler mi?

(bkz: adamın götünden kan alırlar kamil kan)
    (jdpaeuuh, 24.08.2007 00:41 ~ 00:42)
  8. bazısıyla baş edilmez.

var bi abimiz. sigaradan bacağını kestiler... geçen gördüm, tekerlekli sandalyede gölgede takılıyo. elinde sigara var hala...

- daha bırakmıcan mı abi şunu ya.. kafayı kescekler yakında.

- bırakırmıyım lan, ben bu mevzu uğruna bacağımı vermişim. rahat ol sen...

(bkz: akıl fikir)
    (madboy develop, 18.06.2008 18:28 ~ 18:32)
  9. kim demiş bunu? bilim adamları. yani bilimsel bir iddia bir teori bu. dogma değil. sadece bir teoridir kendisi. böyle kesinmiş gibi dogmatik bir şekilde sorgulanmadan kabul edilmesini ancak art niyetli oluşumlara bağlayabiliyorum. bütün bu komploların ardında esrar çetesi var! sigara yasaklanırsa doğacak boşluktan faydalanıp gençlerimize esrar satmak isteyenler uyduruyor bu materyalist zırvaları. pek çok materyalist, elitist, homoseksüel, satanist işadamının sigara yasağı öncesinde esrar stoğu yapması tesadüf değil. gözlerinizi açın beyler!
    (recai pengül, 18.07.2008 23:37 ~ 23:39)
  10. ayrıca sigara içmek cinsel iktidarsızlığa neden olur, sigara içmek spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltır , sigara içmek size ve çevrenizdekilere ciddi zararlar verir .
    tabi insanlarımızın umrunda mı, olsaydı sigara tüketiminde başı çekmezdik sanırım.
    (anesthesia, 19.07.2008 02:31 ~ 02:32)
  11. insan ömrü için denir ki:
    "insanın ömrü ne bir saniye uzar, ne de bir saniye kısalır..."

sigara içmek öldürmez, sadece ağrılı, sancılı bir ölüme sebebiyet verir. adamın öleceği varsa zaten ölür... ha ne olur, sigara içmezse güzel güzel ölür, sigara içerse de kalp krizi geçirir, damarları tıkanır vs. öyle ölür.
    (themummy87, 21.07.2008 23:30)
  12. bugün itibariyle kendime ispatlamış olduğum sigarasızlık delirtir lafıyla bağlaşık uyarı.
    (tekillaseventavşan, 21.07.2008 23:42)
  13. bir sigarayı bıraktırma filminde, "sigara sağlığa zararlı değildir. öldürür !" biçiminde dillendirilen uyarı.
    (alik, 21.07.2008 23:47 ~ 23:47)
  14. (bkz: bana bilmediğim bir şey söyle)
    (gone with the sin, 29.07.2008 18:46 ~ 18:48)
  15. (bkz: sigara sperm sayısını azaltır)
    bu yazılar sigaraya ilk yazılmaya başladığnda aldığım paketin üzerinde yazıyordu...benim için sorun yok dedim geçtim.sıradandı
    (jadore, 29.07.2008 18:49)
  16. dolaylı olarak yalnızlık insanı öldürür demektir. çünkü insan yalnız olduğunda içer daha çok sigarayı.
    (idiot, 29.07.2008 20:35)