siemens 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. çooook büyük bir marka adı. türkiyede bir kablo fabrikaları var.

aynı zamanda bir demir eritme fırını. büyük miktarda döküm yapan nerdeyse her yerde bulunur
    (kornish, 06.03.2004 05:31)
  2. ev elektroniğinde olduğu kadar enerji ve tıp elektroniği sektöründe de sözü geçen fakat kurumsal altyapısının bir devlet dairesini andırdığı alman firmasi.
    (whopper, 07.03.2004 22:56)
  3. (bkz. siemens c55)
    (vuzu, 08.03.2004 09:24)
  4. hard disk teknolojilerinde bir çığır açarak alaşımlı disklerin tek yüzeyine 80 gb veri depolayabilen üstün insan ırkını bünyesinde barındıran şirket. 4 disklik bir hard diskle 640 gb kapasite yakaladılar.
    (wolverine, 15.04.2004 11:10)
  5. (bkz. siemens mobile)
    (creepingdeath, 15.04.2004 11:22)
  6. endüstri otomasyonu ve şalt malzemelerinde güvenilir ve lider bir marka
    (kedimi7im, 16.05.2004 02:02 ~ 02:05)
  7. dünyanın en zengin 39. şirketi. ayrıca viyana'da kendi caddeleri bulunan şirket (bkz. oha)
    (koutali, 23.07.2004 16:40 ~ 27.09.2005 20:43)
  8. direnç(r) ya da empedans(z) yerine kıl oldukları için admitans (g) (1/r) kullanan firma. aslında kıl değildir.
    (giberling, 18.03.2005 02:05)
  9. üzerinde lcd televizyon olan buzdolabı üretmiştir..
    (zeus, 04.06.2005 23:12)
  10. coolmedia isimli,kapağında lcd televizyon barındıran bir buzdolabı yapmış olan firmadır.
    lakin bu tip bir icada ne gerek vardır bilinmez. elektronik aletler gayet hassastır,öyle darbeye,sarsmaya pek gelemezler. lakin buzdolabı kapağına iliştirilmiş bir lcd televizyon bol bol darbeye maruz kalacaktır. eğer amaç minimalist takılmak,yer kaplamamaksa fırına da iki hoparlör takmak suretiyle müzik seti entegre etmek,çamaşır makinesine pc entegre edip sıçarken cm oynamak gibi gereksiz uğraşlar içine girilebilir.
    (battal boy cekirge, 06.06.2005 23:59)
  11. gsm'de *nokia'a rakip olmak kastıği için sanırım, cep telefonu üreten birimini tayvanbenq'ya veren firma.

edit: geçiciymiş.
    (azureel, 14.06.2005 14:28 ~ 14:29)
  12. (bkz: bsh)
    (azwepsa, 14.06.2005 14:30)
  13. sx75 model telefonunu alanlar arasından yapacağı çekilişle müşterilerine kurtlar vadisi'nde oynama şansı sunan nadide firmadır. en sonunda siemens'in de işi polat alemdar'a düşmüş,cin fikirli reklamcılar polat alemdar'ın elindeki popülerlik silahını kullanarak para kazanmayı akıl etmişlerdir.
    buradan bilimum prezervatif üreticilerine sesleniyorum: "prezervatif alanlar arasında yapılacak çekilişle siz de müşterilerinizi şahin k'nın rol arkadaşı yapın! halk,gün gelir bunu da ister!"
    (battal boy cekirge, 24.07.2005 20:48 ~ 20:49)
  14. staj sırasında size iki seçenek sunuyorlar. ister ofis bölümünde diğer mühendis ve muhasebecilerin yanında oturursun, ister atölyeye pisliğe inersin. birinci şık aldatmacadır. oturmaktan kasıt bilgisayarın başında msn ve soliter(ne haltsa)dir. ikinci şık ise gerçek stajdır. atölyeye inersin, babalar gibi kıyafet kuşanırsın, yağ, alet edevat, makineler ne varsa, herkes sana adam gibi staj yaptırır, çalışmaktan göbeğin çatlar, stajyere belli güvenlik şartları içerisinde sanki oranın çalışanı gibi davranırlar(1200 kw'lık ac motorun izolasyon testini size yaptırırlar güven verebilirseniz, son haftanızda tüm fabrika imkanlarını önünüze serip "istediğini yap" moduna bile girerler)) ve daha öğrenmediğin derslerden o an sınav yapılsa 100 alacak kadar iyi öğrenip çıkarsın. tabi bütün bunlar adam gibi çalışmak isteyenedir. oturana hayır demiyorlar hemen bilgisayarı koyuyorlar önüne.
    (hell guardian, 13.08.2005 23:24 ~ 23:31)
  15. ürettiği telefonların sanki hepsi fabrika bantlarından paketlenmeden önce bir olup anlaşmış gibi ilk 5-6 aylık kullanımın ardından kendi kendine kapanma eğilimi gösteren eskinin alman elektrik firması şimdinin dünya elektrik-elektronik piyasasına yön veren kurumu.
    (hell guardian, 29.08.2005 00:21 ~ 00:22)
  16. büyük bir hissesi deutsche bank ın olan siemens soyunun hissesinin yüzde 1 civarında olduğu kuruluş. türkiye ankastre cihazlar pazarının yarısından fazlasını elinde bulunduruyor. cep telefonu oranında ise türküyede yaklaşık yüzde yirmi birlik bir piyasaya sahip. türkiyede b/s/h adı altında bosch ve profiloyla ortaklıkları var.
    (ben de öyle biliyordum, 30.09.2005 21:36 ~ 21:39)
  17. (bkz: siemens nixdorf)
    (wondrous, 18.12.2005 15:37)
  18. siemens cep telefonlarında bazen servis dışı bir numarayı arayınca ekranda "yok uygulanıyor" yazısı çıkar. çözmek iş ister güç ister.
    (darkenfact, 24.04.2006 00:08)
  19. marka bünyesinde çok cin fikirli, şakacı mühendislerin çalıştığını düşünüyorum.şöyle ki;cep telefonumda menüyü ingilizce kullanınca şarjının bittiğini 'low battery' diye gösterirken türkçe menü kullanıldığında şarjı bitince 'pil boşaldı' yazıyor.böyle bir firmaya bu tarz değişik çağrışımlara neden olan detaylar hiç yakışmıyor..
    acaba bunu yapan mühendisler iş esnasında ne gibi aktivitelerle uğraşıyorlardı, bilinmez...
    (subuo, 20.09.2006 16:42 ~ 16:43)
  20. uzak doğulu* bir mühendisin "zaymıns" edasıyla eğilerek* tanıtımını yaptığı alman markası.
    (factotum, 07.01.2007 01:31)
  21. 1/ohm=1 siemens dir ve ohm direnç birimiyken, siemens bu durumda iletkenlik birimi olmaktadır.
    (steinmetz, 07.01.2007 01:39)
  22. werner von siemens'in (1816-1892, "von" ünvanını 1888'den itibaren taşımaya başladı), 1847'de johann georg halske ile birlikte, siemens & halske telgraf yapım şirketi'ni berlin'de kurmasıyla beraber geçen yıllar içinde siemens 191 ülkede faliyet gösteren ve etkinlik gösterdiği alanlarda pazar payının yüzde 60'ına sahip olan bir dünya devi haline gelmiştir.siemens, enformasyon ve komünikasyon, otomasyon ve kontrol, enerji, ulaşım sistemleri, tıp çözümleri, bina yönetimi ve hizmetleri alanlarında etkinlik göstermektedir. yeşil logosu güvenin simgesidir. reklama ihtiyaç duymamaktadır.şirket içinde sap uygulamaları kullanılmaktadır. alman tabanlı bir firma olmasına rağmen son yıllarda amerikan kültürüne yeni pencereler açarak globalleşme ile şirket içinde ingilizce nin önemini arttırmıştır.
    (meyvoş, 11.01.2007 17:03 ~ 17:03)
  23. çalışanlarını oldukça yoğun bir tempoda çalıştıran ,hafta sonlarını da eğitim ile dolduran,özel günlerde bile alternatif sağlamadığı söylenen ama o derecede sağlam kalitede yaşam olanaklarını çalışanlarına sonuna kadar sunan alman şirketi.söz konusu şirketin semineri bugün insan kaynakları zirvesi altında yapılacak olup itü ye bazı teknolojik yatırımlar açısından da yararı olduğu söylenmektedir.(bkz: beni seç beni seç)
    (hepgülserçe, 28.02.2007 12:24 ~ 12:26)
  24. yeni picasso olmak istemez misiniz?
    tasarım gücü iyi olanların katılması gereken siemensin yeni bir yarışması...
    14 farklı lekeyi kullanarak yapacağınız özgün tasarımları beyaz bir tişörtün üzerine uyguladıktan sonra göndermeniz yeterli.
    ödül siemens s serisi çamaşır makinesi...

http://www.lekesanati.com/
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 01.05.2007 18:33 ~ 18:34)
  25. yazılım geliştirmemesini dilediğim firma.

dot net framework kullanarak geliştirdikleri plc programlama ve simülasyon yazılımı, kurulumunda windows sürümünü denetlemek gibi bir sivri fikri uygulamaya koyulmuş, "this program cannot run on 64 bit versions of windows" uyarısı ile beni çileden çıkartmaya yetmiş bir yazılımdır. haydi windows x64 edition üzerinde 32 bit uygulamaların emülasyon ile çalıştırıldığının farkında olmamalarını geçtim -ki olmadıklarını da zannetmiyorum, tahminimce "şu şu windows'larda çalışsın gerisi bizi ilgilendirmez" mantığı güdülmüş- fakat platformdan bağımsızlık vaadleriyle genç yazılımcıları umutlandıran dot net'i neden tercih ettiğini hala çözemedim açıkçası, madem düzgün çalışacağının garantisini vermiyorsun bırak kullanıcı seçsin kurup kurmayacağını, neden kurulamaz dersin..
    (raiser, 01.05.2007 22:30 ~ 22:32)
 sayfa  / 2