siğil 

adana çık aradan

1. kurbağayı ellemekle oluştuğu sanılan, hâlbuki öyle birşey olmadığını geçen hafta ntv'ye sorun programından öğrendiğim virütik rahatsızlık
    (bkz. teşekkürler ntv)
    (mavio, 25.07.2004 16:17)

2. psikolojik tedaviyle iyileştiği için okutularak da geçen lokal lezyon, tuz çalmak gibi yöntemler de işe yarar, tek gereken siğili olan kişinin bir şekilde inanmasıdır, meditasyon bile işe yarayabilir
    (greeen, 25.07.2004 16:37)
  3. eczanelerde ilacı satılan rahatsızlıktır.deride nasır benzeri bir sertlik oluşturur.asit türevi bir sıvı olan ilacı,siğili eriterek yok eder.bu yok etme işlemi siğilin köküne gelince çok can acıtmaya başlar çünkü pembe ve canlı deriye asit sürmek zorunda kalırsınız.
    (battal boy cekirge, 04.04.2005 22:04)
  4. gemi inşaat sektöründe sık kullanılan sac destekleme elemanı
    (tutkuyakar, 04.04.2005 22:25)
  5. stresin tetiklediği, körpe çınar yaprağının iyi geldiği, gelirsemkal'in birşey yapamadığı cild zımbırtıları. yaktırılırsa izi kalır. bu açidan second strike kapasitesi vardır.
    (gelirsemkal, 09.04.2006 07:50)
  6. halk arasında daha çok kaba tabirle tavukgötü diye bilinir.
    (applepie, 27.12.2006 09:52)
  7. ayağımda çıkıp nasır sandığım için haftalarca önemsemediğim ve sonunda ağrılarla beni doktora götürtüp kendini ışınlarla yaktırtmak zorunda bırakmış oluşum. sonuç ayak tabanında kocaman bir delik.. çok ilerlemeden bir cilt doktoruna gitmek gerek, yoksa deri altında çok saçaklanıp sinirlere acayip baskı yapabiliyor.. yakma, dondurma (bkz: dondurmak) ve ilaç tedavisi gibi üç farklı yöntemle tedavi edilebilen ama ilaç tedavisi uzun süren bir süreç olduğu için dondurma ve yakmanın daha çok tercih edildiği virüs kaynaklı bir hastalık..
    (crimson, 31.03.2007 09:32)
  8. elimde çıkınca yara sanıp ısırarak kopardığım, kanayınca korktuğum, korktukça fazlalaşan, en sonunda anneannemin ısrarıyla uzak bir köydeki okuyucu üfleyici teyzenin kapısını çaldırtan oluşumlar... teyze önce bahçesindeki çalılardan küçük küçük koparıp bi de bi baş kuru soğan alıp gelmişti. sonra sırasıyla; önce çalıya okudu sonra siğile sürdü çalıyı en sonunda da soğana sapladı. çalılar bitene kadar devam etti bu işlem. biz de teşekkür edip geldik eve. soğanı da söylediği gibi kuytu bi yere koyduk. bi süre geçmedi, öyle ki büyüdü de siğiller, ben de amannn dedim boşver, soğanı bile unuttum. sonra bi gün baktım yok olmuşlar, bi de soğana baktım ki, eğrilip büğrülmüş, yok olmuş neredeyse o da..
    (ömermısırseverömermısıryeramamısırladadoyulmazki, 31.03.2007 10:42 ~ 23.09.2007 19:57)
  9. ayağımda çıktığında ne olduğunu bilmediğim için kocakarı ilaçları diye tabir ettiğimiz yöntemlere başvurmamı sağlayan cilt rahatsızlığı. siğil çıkan ayağımı yağmur suyuna sokmuştum. yağmur yağdığında çıplak ayakla yerlerde yürümüştüm. ayağımdaki siğil geçmişti, ama tamamen tesadüf müdür, yoksa psikolojik midir bilemem anlam veremem.
    (katinanınelindemakası, 31.03.2007 11:25)
  10. papova(papovoviridae) denilen virüslerin hücrenin düzensiz bir şekilde bölünmesini sağlayarak deri üstünde oluşturduğu lezyonlardır.önce sert oldukları için onları nasır sana bilirsiniz bu normaldir,ama nasır değillerdir ve nasır gibi olduğu yerde büyümezler gittigide etrafa yayılırlar,vücudumuzun çeşitili yerlerinde çıkabilirler.oynanmaması tavsiye edilir.benim ellerimde ve ayağım da bir sürü siğil çıktı.anneannemin tavsiyesi üzerine defalarca okunmasına rağmen geçmedi.bunun sebebi olarak anneannem nefesi kuvvetli bir hocanın denk gelmediğini ya da tanıdıklarımız benim yeterince kalpten inanmadığımı söylüyorlar.onlar konuşadursun benim siğillerim daha da artmakta.doktorada gittim birkaç kere.tedavi sonucunda tekrar çıkmayacağına teminat veremeyeceklerini söylediler.ellerimin yara olması ihtimaline karşı "ellerini kullanıyor musun?" gibi çok ilginç bir soru sordular.sanırım ellerini kullanmayan yoktur insanoğlu arasında.sonuç;siğillerim ve ben hala birlikteyiz.
    (sıraselviler, 10.06.2007 15:50)
  11. tırnak yiyen kişilerin elinde çıkması an meselesi olan illet, hele bir de kafanız bozuksa.
    (çılgın veyfik, 15.08.2007 21:41 ~ 21:52)
  12. (bkz: sigil)
    (noctis, 15.08.2007 21:45)
  13. çocukken üstüne incir yaprağı sütü sürerek kurtulmaya çalıştığım ve her nasıl olduysa başardığım baş ağrısı.
    (kun3uli, 31.03.2008 00:18)
  14. genellikle ellerde,ayaklarda ve genital bölgede ortaya çıkan papilloma virüsünün neden olduğu,tedavisinin ana fikrinin lokal doku yıkımına dayandığı illet.il-33,gümüş nitrat,yok efendim koterler yakmak,dondurmak vb tedavi şekillerinin olumlu sonuç vermesi kişiden kişiye değişiyor.doktorlar dahil kimse garanti veremiyor ne yazık ki,takdir-i ilahi bi yerde.bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla alakalı yada sebep psikolojik de olabiliyor.öyle mıymıntı,öyle lanet bir şey diyim ben.ayaklardaki siğil,nasırla karıştırılabiliyor.malumunuz,salak gibi nasır ilaçlarıyla uğraşmak sonuç vermiyo. (bkz: kendimden biliyorum) el tırnaklarının kenarlarında çıkan siğiller ise çatlama yapıp tarafımdan ilginç bir şekilde yardanga benzetilmiş idir.
    (çitlenbik, 15.07.2008 21:40)
  15. vücudumda çıkabilecek en kötü yerde çıkmış, karnıbahar görünümünde olan kitle. ulan bu halde doktora da gidilmezki...
    (bcrichkerrykingwarlock, 24.07.2008 23:20)
  16. (bkz: verrutol)
    (bkz: il 33)
    (luto, 24.07.2008 23:21)