görseller
shutter 

belki ilginizi çeker
  1. · en etkileyici finale sahip 40 film
  2. · coming soon
  3. · obtüratör
  4. · masayuki ochiai
  5. · alone
  6. · unutulmaz film sahneleri
  7. · örtücü hızı
  8. · rachael taylor
  9. · parasite eve
  10. · korku filminin sonradan korkutması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · güzelliğinin farkında olan kadınlar
  9. · akrep burcu erkeği

shutter  

1. 2004 yapımı bir tayland filmi. türklerin en iyi yaptığı şey komedidir klişesinden yola çıkarak uzakdoğuluların en iyi yaptığı şey de korkudur önermesini doğrulayan bir film.
    filmde uzak doğu korku sinemasının yıldızını parlatan bir ring, bir dark water esintisi hissedilmiyor değil. (su, saç, deforme olmuş hatun suratı) fakat filme kesinlikle kopya veya klişe diyemezsiniz.
    konusuna çok kısaca değinmek zorundayım. fotoğrafçının biri arabayla birine çarpar ve olay mahalini terk eder. daha sonra çektiği fotoğraflarda garip şeyler görmeye başlar. olaylar gelişir.
    gerici sahneler ile insanın soluğunu kesen değil (o da bayağı var ama neyse), konusu itibarı ile insanı korkutan rahatsız eden bir film. eminim çoğunuzun arayıp da bulamadığı şey.
    final sahnesinde ise vücudumdaki her tüyü hissettim. artık yalnız izlediğimden midir nedir?
    bu filmi izledikten sonra fotoğraf çekerken bir daha düşüneceksiniz. valla ben düşünecem.

ek: tek başıma izleyen kafamı sikim. hala tırsıyorum camlara bakmaktan.
    (easy company, 08.01.2006 11:09 ~ 10.01.2006 13:32)
  2. film tek başına ya da grupça izlense de kocaman kocaman adamlara çığlık attırıyor.
    eğer ben korku filmlerinden korkmam diyen arkadaşınız varsa bu filmi izletin, bir daha böyle bir laf etmeyeceğine emin olabilirsiniz.
    (everestk, 02.03.2006 01:18)
  3. fotoğraf makinasında kapak olarak kullanılan nesnedir.

ayrıca 2004 tayland yapımı gerilim - korku filmidir. zaten filme de adını oradan vermiştir ki izleyenler anlayacaklardır. parkpoom wongpoom'un yönettiği film gayet iyi bir konuya sahip. temposunun hiç düşmemesi ve psikolojik olarak da izleyeni sürekli germesi, ani çıkışlarla korkutması filmin güzel yanları.

shutter'ın konusu oldukça eski bir hikayedir ancak 2004'te filmi çekilmiştir. 1998'de başlayan japon ringu serisi bu hikayeden ilham almaktadır. o yüzden ringu ve o tarz japon filmlerinin kopyası ya da benzerliği bulunmasıyla suçlanamaz, zaten ringu serisi shutter'dan ilham almiştir. (burda ringu ve o tarz filmlere de shutter'ın kopyası demiyorum, shutter'ın konusu zaten hepsinden önce var olan bir konuydu.)

hep bu tarz filmleri izleyen ve kolay kolay tırsmayan biri olarak meraklısına şiddetle tavsiye ederim. gerçekten korkutmayı başarıyor. oldukça sağlam natre adında bir karaktere sahip.
    (stewartgilligangriffin, 04.01.2007 19:56 ~ 05.01.2007 02:10)
  4. şimdiye kadar izleyip en çok zevk aldığım film. beş balta izlerken birbirimize sarılmış şekilde kalktığımız ve nefes alışımızı bir süre düzeltemediğimiz bu filmi mutlaka izleyin. son sahnesi mükemmeldi... beyler dikkat edin!!! canını yaltığınız bir kız sonra büyük bir bela olarak sırtınıza binebilir.
    (harunefe, 25.02.2007 13:59)
  5. fotoğrafçılık dilinde obtüratör olarak bilinir. halk dilinde perde olarak da kullanılır (bkz: perde hızı).
    (arjenua, 04.06.2007 23:46)
  6. korku filmlerinden sonra uykusuz geceler geçiren ve kabuslar gören bir insan olarak, her ne kadar çok izlemek istesem de, yapılan onca yorum ve filme kısa bir gözatışla izlemeye gözümün yemediği filmdir. gündüz ve 15 kişiyi toplayıp izlemeyi düşünüyorum.
    ayrıca izleyen kimle konuştuysam, bir kişi bile ıyk iğrenç tarzı yorum yapmadı, o da ilginç tabii.
    (huzzud, 27.01.2008 23:10)
  7. 21 mart 2008'de amerikan yeniden yapımı * gösterime girecekmiş. rahat bırakın lan uzak doğu korku filmlerini amına kodumun amerikalıları
    (easy company, 16.03.2008 23:46 ~ 23:46)
  8. ne yazık ki amerikan ellerinde tekrar çekilmiş ve rezil edilmiş bir film. bu kadar mı filmin aslına tecavüz edilir , bu kadar mı ırzına geçilir anlamak mümkün değil. her sahnede kolaya kaçılmış ve saçmalanmış. eğer siz de bir shutter fanatiğiyseniz , lütfen amerikan tekrar çekimini izlemeyin , izlettirmeyin.
    (hplovecraft, 10.06.2008 21:38)
  9. normalde korku filmleri klasiktir.müzik arttığında bilirsiniz ki bişiy olacak,bi kapıya yavaş yavaş yaklaşılıyorsa ya birden açılır ya içerde korkunç bir şey vardır.yani az çok tahmin edersiniz.izlemekten çok zevk alırdım ama pek etkisinde de kalmazdım.taa ki shutter'ı izleyene kadar.odamda ışığı kapattım geçtim bilgisayarın başına bu arada izleyen arkadaşlarımın hepsi de erkek halleriyle nası tırstıklarını anlatıp duruyolardı. filmin sonuna doğru kendimi bi an önce odadan atma isteğiyle yanıp tutuşurken buldum.ama bi yandan da sonunu merak ettiğimden ve aşırı korktuğumdan yerimden kıpırdıyamıyordum.gözlerimi kapatıyordum ama parmaklarımın arasından da bakmadan edemiyordum.film bitti koşarak odadan çıktım.kendimi ev arkadaşımın odasına attım.ellerim ayaklarım titriyordu.suratım bembeyaz.ve sanki boynumda bir ağrı... günlerce etkisinden kurtulamadım.
    (fonden, 10.06.2008 22:20)
  10. sık, sık oturduğunuz yerden sıçramanıza neden olan harika bir korku filmi. insanı çok etkileyebilecek bir konusu var. psikolojik açıdan giriyor aklınıza. kesik kollar-bacaklar-organlar, kan, vahşet, yaratıklar bir yerden sonra mide bulandırıyor sadece. ama insanın kafasının içini meşgul edebilecek olaylar üzerinden giden yapımlar bence korku filmi konusunda hep bir adım önde. bu yapım da böyle bir konudan yola çıkmış ve de çok başarılı olmuş. özellikle anlık haraketler "ananı sikeyim" çığlıkları eşliğinde oturduğunuz yerden sıçramanıza neden oluyor. bazı beklediğiniz yerlerde o "vuruş" annı geciktiriyor yönetmen. oradan sonra bir gerilim başlıyor ve "acaba ne zaman hareket olacak" diye beklerken "vuruş" anı pat diye geliyor önünüze. ayrıca bunun yanında da sonlara doğru, bu tip filmlerin yaptırtması gereken "hasiktir!" etkisini de başarıyla yaptırıyor izleyene. korku sevenler için kaçırılmaması gereken, harika bir film.
    (ceyyar kermit, 04.01.2009 20:00 ~ 22:33)
  11. izledikten sonra uzunca bir süre evde yalnız kalamama, tuvalete yalnız gidememe, hemen hemen hergün tartıya çıkıp kilo kontrol etme, yanındakinin yüzünü garip 3. boyut varlıklara benzetme, tek başına asla ve asla uyuyamama gibi durumlar yaratan film. izleyenlerin çoğunda psikolojik bir durum olarak, kronik omuz ağrıları ortaya çıktığını okumuş ve çok şaşırmıştım. izledikten bir ay sonraki olası diyalog:

-şş olum baksana ya, 5 kilo almışım len!
    -shutterdaki hatun binmiştir tepene hocam!
    -şş ya naptın bee, daha yeni düzeltmiştim psikolojimi ya, eneeaaaaa o nee leeenn!!!! ne olduu yüzüne senin??? şş gelme, yaklaşma, atlarım, gelmeee enneaaaaammm...
    - .....
    (flowww, 10.03.2009 22:27)
  12. bu filmi izledikten sonra aynı tadı sadece f e a r da alabildim. işin en acı tarafı ise f.e.a.r.'ın bir oyun olması.

acayip bir film. ancak kesinlikle rahatsız edici. yani izlerken korkmaktan daha çok rahatsız oluyorsunuz. bu filmi oda arkaaşımla beraber 3 sene önce izledim. geceleyin izleyecek film ararken "hadi lan japon korku filmi izleyelim, garez gibidir belki güler eğleniriz" dedim. filmi izledikten sonra yatamadım. inanılmaz bir huzursuzluk kapladı içimi. arkadaş yatmaya gidiyor, "yatma lan, online fm oynayalım sabaha yatarız!" dedim. anladım, o da korkmuştu. hemen yatmak istiyordu. bir an önce unutmak istiyordu herşeyi.

ama özellikle fotoğraf makinesinin kullanıldığı sahneler başarılı. bakmayın siz öyle 3 sene önce izlediğime, adam her fotoğraf çektikten sonra eline alıp baktığında bir kriz yaşıyordunuz içten içe. sonu zaten bomba. amerikan versiyonu çıkmış bir de, izlemedim onu ama doğal olarak önermiyorum.

izlediğim en başarılı korku filmi. 10 üzerinen 9.7. bir de yeniden izleyesim geldi. saat de kaç olmuş amına koyim ya.

edit: izlemedim elbetteki.
    (conquistador, 09.06.2009 03:27 ~ 13:41)
  13. tayland yapımı olan shutter hakikaten denildiği kadar korkutucu. tek başına izleyin, başkalarıyla izleyin yine de korkudan yerinizde duramıyorsunuz. her sahnesi ayrı bir tırsma vesilesi. benim için filmle ilgili en büyük sıkıntı ise taylandlıların konuşma biçimleri oldu. herhalde en paçoz uzakdoğu dili bu adamların konuştuğu dil. konuşurken sanki ağızda bir porsiyon su böreği varmış gibi acayip sesler çıkarıyorlar. özellikle hanım kızlarımıza hiç yakışmıyor. filmin en gerilimli kısımlarında bir başlıyorlar konuşmaya adamda konsantrasyon falan kalmıyor. ama yine de güzel film olmuş tabii.
    (mistir loba loba, 03.09.2009 18:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil