belki ilginizi çeker
  1. · royal dutch
  2. · rfi
  3. · standard oil
  4. · ghost in the shell
  5. · command com
  6. · c shell
  7. · x window system
  8. · fethiye
  9. · csh
  10. · biyodizel
gündem
  1. · disko kralı
  2. · google wave
  3. · boylumlama
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · cimex lectularius
  9. · kanlı arı

shell  

1. adını petrol araştırmaları sırasında bulunan eski bir deniz kabuğundan alan sari-kirmizi renklere sahip dünyanin en büyük petrol firmasının adı
    (guanoapes, 08.04.2004 18:56)
  2. ing. dış kabuk, kaplama, koruyucu tabaka
    (azureel, 20.09.2004 10:32)
  3. shell amblemine yapılmış iki şeytan boynuzunun altında "hell" yazan t-shirt'ler vardır
    (arkeopteriks, 20.09.2004 10:41)
  4. kullanıcı ile işletim sistemi arasındaki program şeyi, kernel ve servisler arası etkileşime de aracılık ediyor.
    2 türlüdür,
    komut satırı* insinden: kara dos ekranı mesela
    etkileşimli grafik arabirimlisinden: windows'un explorer'ı mesela.
    (azureel, 02.05.2005 03:33)
  5. ansys,abaqus gibi gerilim,gerinim analizi yapabilen programlarda yararlanılan bir kavramdır.gerilim,gerinim analizi yapılacak parça eğer geometrik şekli de imkan veriyorsa shell yani tabaka şeklinde yapılır.analiz yapılır parçanın aslına yapılacak analize yakın sonuçlar elde edilir.tabaka sayısı ne kadar artırılırsa sonuçta o kadar doğru olur.basınçlı kaplar gibi bu tür programlarda axisymmetric olarak kabul edilen geometrilerin analizinde ise shell kullanımı gerçeğe çok yakın sonuçlar vermesi nedeniyle oldukça yaygındır.
    (songoku, 02.05.2005 03:45)
  6. türk petrol ile birleşmiş petrol firması.
    (twinkle, 29.06.2006 17:20)
  7. she sells sea shells on the sea shore tekerlemesine konu olmuş deniz kabuğu
    (vikartindur, 29.06.2006 17:22)
  8. işe alma veya staj için internet üzerinden yapılan başvurusunu hakkıyla yapmak nerdeyse 2 saat sürüyor. tam bitirdim derken karşınıza 2 adet de anket çıkartıyor. hayır merak ediyorum bütün bunları doldurup da bu yolla işe alınan kimse olmuş mu şimdiye kadar..sabır testi gibi. hepsini bitirince "tebrikler! bugüne dek hiç bu aşamaya kadar gelen olmamıştı. sabrınız bizi çok şaşırttı ve azminizi takdir ediyoruz. almanya tesislerimizin hangisinde çalışmak hoşunuza gider? proses mi, ar-ge mi, kalite kontrol mü? yoksa proje yöneticiliği mi? iş mukavelenizi ne zaman yapalım istersiniz ?" gibi sorularla karşılaşmayı bekliyorum.*

ankete başladım da..ulan bunlar öss paragraf sorularından bile uzun.

al daha ilk aşamasında böyle kol gibi 22 adet soru var.

shell questionnaire - part 1
    page 19 of 22

you are preparing a presentation on research that you conducted on one of the methods your team uses. your research findings suggest that a small but significant change should be made in the procedure, and you decide to recommend this as the conclusion to your presentation. you have very little time to prepare the presentation, which will be for the whole team.

which of the following actions would you prioritise:

go back through all the premises and assumptions that you made in order to arrive at your conclusion, to check that they are robust enough to withstand the scrutiny of the team.

ask the most critical member of the team to listen to your presentation beforehand to raise any flaws he/she identifies.

talk to a colleague who has successfully presented to the team and ask for tips and suggestions on how to maximise the impact of the presentation.
    (culdesac, 29.06.2006 20:23 ~ 20:57)
  9. 100 ytl v power ürünü alan herkese verdikleriferrari oyuncakları ile aklımı başımdan alan şahane firma. hemide iki fitesli.
    (kurremkamerruk, 31.01.2007 20:44)
  10. çekirdek programın farklı sistemler altında yürütülmesini sağlayan yazılım.
    (s a t o, 19.04.2007 08:42)
  11. rotella 21 50 motor yağlarının dizelleri şahlandırdığı yönünde bir zamanlar radyo reklamları olan petrol ve türevleri imalatçısı.
    (bee veil, 08.05.2007 09:09)
  12. istasyon-şirket ilişkisini rexnet sitesiyle gerçekleştiren akaryakıt üreticisi. market düzeninden (hangi ürünlerin kasaya yakın olacağı, gazoz şişelerinin nasıl dizileceği gibi), ürün stok ve fiyatlamalarına kadar her türlü bilgi buradan alınabilmektedir.
    (thraki, 08.05.2007 09:32)
  13. piyasadaki diğer akaryakıt dağıtıcısı şirketlere kıyasla istasyonları merkez tarafından daha sık denetlenen şirkettir.
    (thraki, 08.05.2007 09:34)
  14. birleşen türkpetrol istasyon sahiplerinin çalışanlarından pek hoşlanmadıklarına defalarca tanık olduğum şirket.
    (thraki, 08.05.2007 09:42 ~ 09:43)
  15. petrol şirketi olmasından ötürü, dünyadaki tüm kötülüklerin anası oymuşcasına milletin tepkisini çeken fakat iş alternatif enerji kaynaklarına geldiğinde yine karşınıza çıkacak olan şirkettir. sonuçta enerji piyasasında devleştikten sonra, yan gelip yatacaklarını düşünmek saflıktır.
    öte yandan başarılı olursanız eğer; işe alım ve staj başvurusunda çekilen eziyetlere değecektir. zira parayla satın alabileceğiniz uluslararası standartlara parmak ısırtacak büyüklükte bilgi havuzları vardır kendilerinin.
    (jellicle, 29.05.2007 21:17 ~ 21:18)
  16. verdikleri ferrari oyuncakları ile "benzinci kampanyaları"nda çığır açmıştır. tabakçı-çanakçı benzin istasyonlarını rezil rüsva etmiştir. şimdi yeniden oyuncak araba vermeye başladılar. üstelik şimdiki arabalar ses de çıkarıyor. şaane!

o tabakçı-çanakçı istasyonlara da bir çift sözüm var. ulan sizin yüzünüzden yıllardır sofrada devasa boyutta 3 paşabahçe bardağın yanında, sizin verdiğiniz 1 adet adi, küçücük bardak hep bana düştü! hep bana ama. ve sizin yüzünüzden sofrada en az meşrubatı hep ben içtim. verecek başka bir şey mi bulamıyorsunuz, yoksa hepinizin cam, seramik endüstrisinde tanıdıklarınız mı var? hayır bari hep aynı bardaktan verin de takım yapalım. benim gibi sofranın diğer üyeleri de az içsinler.
    (cellman, 15.02.2008 12:11)
  17. diğer rakiplerine oranla daha cezbedici olan petrol şirketi. öteki shell istasyonları'da oluyor mu? bilmiyorum fakat küçükbakkalköy'de bulunan ata akaryakıt istasyonu müşterisine ıslak mendil ve gazete gibi hediyeler vererek müşteriyi kendisine çekmektedir.
    (yeşilçam, 02.03.2008 12:26)
  18. (the artful dodger, 02.03.2008 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil