|
|
- değişik bişi bu. başlıbaşına bi sektör. çok para var çok.
- özellikle şirket intranet'i daha sonrasında internet'i için işlevi bulunan, bilinen office uygulamalarını kullanarak serverlar için portal oluşturan/oluşturulmasını sağlayan microsoft icadıdır..amaç bilgiye ulaşamı kolay, güvenilir ve bilindik yöntemler içerisinde en sağlıklı yoldan yapılmasını sağlamaktır..kurumsal olma yolunda ter döken tüm firmaların bu uygulamayı şirket dahilinde yürürlülüğe sokması şarttır, gerektir..
daha sonra internet dedik..sharepoint server; hazır şablonlar yardımıyla belirli içerikleri web ortamında yayımlamaya da imkan vermektedir..ama tam bir tanım isteyecek olursanız benden size içerik yönetimi, kayıt yönetimi ve iş bilgilerinin toplanması gereksinimlerini destekleyen bir yazılımdır derim..
haa, çok demogoji yaptım gibi..biraz somut bir örnek verip giriyi bitirmek farz oldu..
bilmiyorum hangi sektörde ne iş yaparsınız ama bu sharepoint denilen zımbırtı (görüldüğü gibi girinin sonlarına doğru baştaki profesyonellikten eser de kalmıyor, iyice laubalileştik) gün başlar, bilgisayarınızın başınıza oturursunuz, sonra açarsınız, login olursunuz..ya o anda bir ekran devreye girer ya da ie yardımıyla ulaşırsınız..bir arayüz vardır ki herşeyinizi buradan takip edersiniz..atıyorum, satın alma taleplerinden outlook mail erişime, iş akışında bekleyen görevlerin izleniminden kişisel uygulamalara kadar (takvim olabilir mesela) tüm erişimleri buradan sağlarsınız..bazen iş iyice abarır, şirketin tüm işleyiş bu portal üzerinden devam eder..öğle yemeğinde neler çıkacağını bile gösteren portallar biliyorum şirketlerde..
sonuçta hayırlı birşeydir..profesyonellik katar firmaya..dinamizm yaratır..
detaylı bilgi için bakınız; (bkz: http://www.microsoft.com/...)(zeus, 29.02.2008 13:49 ~ 13:56)
|