|
|
- romantik komedi tarzında süper olan bir film. şiddetle ve özellikle jason alexander'ın oyunu için izlenmeli derim.
(azman, 30.03.2007 23:53)
- jack black'in canlandırdığı hal karakteri ile gönüllere taht kuran bir romantik komedi. klişelerden uzak; iç güzellik ve dış güzellik kavramlarının incelendiği eğlenceli film.
- izlemiş olduğum en güzel romantik/komedi filmi..
biraz geç de olsa izlemeyenler mutlaka izlesin derim.
- güzelliğin bakanın gözünde olduğunu, esas güzelliğin iç güzellik olduğunu anlatmaya çalışan amerikan toplumu eleştirisi niteliğindeki film.
özellikle jack black'in algılarıyla oynandıktan sonra gördüğü 'standart dışı' insanların neredeyse hepsinin 'standart üstü' gözükmesi iç ve dış güzellik gerçeklerine vurgu yapma amacı taşıyor. algıları düzeldikten sonraki hastaneye gidişi ve küçük kızı bu sefer gerçek haliyle görüşü, eskiye nazaran değişmiş ilk tepkisi, buna rağmen farklılıkların önüne geçen insan sevgisi...filmin tümünde verilmek istenen mesaja çok uygun bir sahne.
ayrıca jason alexander'in canlandırdığı karakterin en güzel kızlarda bile kusur bulma ile kendini belli eden obsesifliğinin sebebinin kendisinin bir kusurundan kaynaklanıyor olması da güzel düşünülmüş bir ayrıntı.
brooke burns hem 'çirkin' katrina'yı hem de 'güzel' katrina'yı canlandırıyor. bu da filmin mesajına paralel yerinde bir fikir.
jason alexander'ı çocukluğumdan bilirim! her zamanki gibi zat-ı şahaneleri. 'bizim eleman' joe black zaten
candır, canandır. gwyneth paltrow'da da yıllardır tanımlayamadığım bir ışık var. ayrıca bu filmde de , filmdeki zıtlıklardan dolayı değişen algımdan da olabilir, taş ötesidir. şey, ne diyorum ben ya ? aslında önemli olan iç güzelliğiydi, kahretsin yine hayvani içgüdülerimin esiri oldum!
|