shakira 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. başta ojos asi şarkı ve klibiyle dikkat çeken, sonradan fos çıkan latinci kadın, kıro bişey, pek gereksiz de neden ünlüdür bilinmez, dans etsin istediği kadar, şov kalitesiz
    dansı veya shakira kemerinin -diğer ülkelerde hadi neyse de- bizim aşmış oryantal ülkemizde prim yapması da salak medyanın işi
    (greeen, 31.07.2004 02:49)

2. (bkz. şakir ağa)
    (creepingdeath, 31.07.2004 10:39)
  3. asıl adı * şakire mübarek
    (azwepsa, 31.07.2004 13:26 ~ 13:34)
  4. sony music'in latin şubesinin kendi halinde bir şarkıcısıyken 1998'de ojos asi ile dünyaca tanınınca bir anda superstar olmuş aslen siyah saçlı ama kendi deyimiyle seneni bir kısmını kızıl, bir kısmını sarışın olarak geçiren şarkıcı.
    (jaga, 08.09.2004 17:34)
  5. bir lübnanlı ile bi güney amerikalı bir araya gelirse napar?
    -bir adet şakire mübarek yapar.
    peki sonra yurdumun türkçe arası ingilizce severleri napar?
    şakire'yi shakira yapar.
    (azwepsa, 09.09.2004 10:17)
  6. kimi zaman muhteşem sahne şovlarına denk gelinebilir pop aleminden hastası olduğum insan evladı. ballad denemelerinde pek başarılı olduğu söylenemezse de bol ritmli clean elektrolu eserlerinde kullandığı agresif vokal ve muhteşem nefes alış verişleriyle olayı bitirmiştir.
    en güzel halinin kızıl saçlı masum ojos asi dönemi olduğunu düşünmekle beraber kendisinin bir abd turnesi boyunca dans etmek yüzünden çektiği bel spazmları ve kas ağrıları akabinde her akşam yediği iğneleri ve buz tedavilerini görünce o kalçaya yapılan bu eziyeti çeken shakira'yı bir kez daha bağrıma basmak istedim. kendisi iki kez ülkemizi ziyaret etmiş, pek yakında manavgat'ta bir program için paris hilton ile birlikte tekrardan teşrif edeceklerdir cennet vatana.
    (palanthaser, 14.05.2005 19:02)
  7. la tortura ile yeniden dönen şarkıcı
    (elchupacabra7, 19.05.2005 14:30)
  8. underneath your clothes isimli muhteşem bir parçası olan bayan şarkıcı. türkiye'ye de gelmişti bu. hatta elinde 10 paket makarna ile marketin tekinde görüntülenmişti.
    (toxicalien, 03.06.2005 10:06)
  9. daima boğazında balgam varmış gibi şarkı söylemesiyle sinirleri hoplatsa da la tortura da düet yaptığı şahane sesli abimiz sayesinde kendini dinlenir kılan iri basenli abla.
    (naylon, 18.09.2005 01:43)
  10. la tortura adlı şarkının klibinde olmayan göğüslerini kameraya sokarcasına abuk subuk hareketler yapan(bi de arada önüne bakıyo oluyo mu diye), yerde yatarken ayaklarını ve ellerini kullanmadan kıçıyla yol almayı başaran(tırtıllardan ilham almış olmalı (bkz: tank paleti)) nadide şarkıcı.
    (tenement funster, 18.09.2005 01:49 ~ 01:49)
  11. hakkındaki olumsuz eleştirileri dumur olarak okuduğum, çok beğendiğim, sevgilim hastası olsa hiç kıskanmadan onunla aynı hayranlıkta izleyeceğim olağan üstü hatun kişisi.
    (betty blue, 11.11.2005 16:19)
  12. lübnan asıllı orta sınıf bir ailenin kızı, tam ismi tam ismi: shakira isabel mebarak ripoll. bu güzel ablamız pies descalzos albümü ile meşhur olmuştu.
    (azureel, 13.03.2006 22:03)
  13. (bkz: alışamadım)
    (vincent vega, 29.06.2006 02:36 ~ 02:37)
  14. bir klibi vardı ayaklarını masanın üstüne koymuş soğan doğruyordu biyandan da ağlayıp gözlerini siliyodu jön olarak seçilen elemanda buna arkadan yaklaşıp sarılıyo masanın üstüne yatırıyodu falan. ne ilginç fentezileri var bu popstarların hayır ayaklarınla çıkmışın oturmuşun masanın üstüne bide seksimsi yapıyosun bari nimete saygın olsun ayıp.. günah..
    (köylügüzeli, 29.06.2006 02:41)
  15. (bkz: fijacion oral vol.1)
    (bkz: oral fixation vol. 2)
    (palanthaser, 17.07.2006 16:46)
  16. ilk albümünü çıkarttıktan sonra kendisiyle yapılan bir röportajda "rock müziği çok seviyorum. aslında yapmak istediğim bu değil.bundan sonra ki albümlerim rock tarzında daha sert daha karanlık olcak."demiştir.arkasından gelen whenever whereever,la tortura,underneath your clothes,hips dont lie gibi fazla karanlık şarkılara imza atmış kişi.
    (lucifer, 28.07.2006 03:01 ~ 19.06.2007 14:52)
  17. kalabalığı eğlendirme işini en iyi yapanlardan
    (mavio, 28.07.2006 03:08)
  18. yıldız tilbe, jennifer lopez gibi kalıyor bunun yanında.*
    (culdesac, 01.08.2006 17:15)
  19. dizlerine kadar inmiş pantolonu dans ederek beline kadar çıkarabildiği rivayet edilen aşmış derecede kıvrak şarkıcı..müziği beğenilmeyebilir(zevk işidir ne de olsa amma ve lakin ben müziğini de severim tarafsız olamayacağım), fakat dans yeteneği göz ardı edilmemelidir zannımca..2005 mtv müzik ödülleri gecesinde 2000 latin awards'ta hatta trl'de yaptığı şovlar insanı etkileyecek şovlardır...zannımca müzik yeteneği artık dans yeteneğinin gerisine düşmeye başlamıştır..ama viva las divas gecesinde marie j. blige ile yaptığu düetle sesinin de iyi olduğunu göstermiştir.yine de kendisi plak şirketi ne isterse o tarz müzik yapmak zorunda olan biriymiş gibi geliyor bana..sanki senaryoyu yazıp veriyolar shakira da yapıyormuş gibi..ileride bir plak şirketi kurarsam kurtaracağım onu bu durumdan..ahan da söz veriyorum...(boyu da 1.52 imiş..biblo gibi al koy bi köşeye)
    (bkz: meşhur türk yalanları)
    (fakespeare, 06.09.2006 16:51 ~ 16:53)
  20. tam adı "shakira isabel mebarak ripoll" olan kolombiyalı müzisyendir. ingilizce şarkıları ve amerikan klipleri ile değil, ispanyolca tanınmalıdır kendisi.

babasının orta doğu yemekleri sunan restoranında, çocuk yaşta darbuka eşliğinde oynamaya başlamıştır. güzel hatundur, nitekim shakira arapça "zarif, hoş" demektir.
    (me vale madre, 15.03.2007 00:52 ~ 28.03.2007 20:23)
  21. küçüklüğünden beri yazdığı sözleri besteleyerek/besteleterek müziğe başlamıştır.
    (venom, 28.03.2007 20:19)
  22. saçları sarıya boyatıp hayranlarını üzmüştür
    (elchupacabra7, 01.04.2007 23:04)
  23. la tortura ve hips don't lie ile korkutmuş müzisyen, en son beyonce ile düet yaparak (bkz: beautiful liar) korkularımızın gerçek olduğunu ortaya çıktı.

böyle de güzel, böyle de dinlenilesi, ancak donde estan los ladrones ve pies descalzos albümlerini yapmış bir shakira'nın r&b ve booty dance kurbanı olması üzücü...
    (me vale madre, 08.04.2007 02:49)
  24. güzeldir, taştır, hoştur ama son beyonce vakası ile yerin dibine sokmuştur kendisini. neymiş "oğğ, beyoncee beyoncee, oğğ shakiraaa shakiraa". olur mu yahu? fanteziler üzerine şarkı yapıp bir de klip çekmekle olmuyor bu işler.
    (marla singer, 08.04.2007 03:07)
  25. 2 şubat 1977 doğumlu tam adı shakira ısabel mebarak ripoll olan kolombiyalı, müzisyen,söz yazar, dansçı hanım. kendisini göt etmek için uğraşan memleketlisi olan bir talk showcunun isteği üzerine iq testi ne girmiş ve sonuçta 140 puan alarak biraz üzmüştür showman kılıklıyı. 5 dili anadili gibi koonuşabilmektedir (anne ve babasının ayrı ülkelerden olmasının bunda çok büyük etkisi vardır zannımca).

neyse kısaca hayatı hakkında bilgi verelim. shakira'nın annesi italyan - katalan karması biri olan nidia del carmen ripoll torrado babası ise amerika doğumlu katolik bir lübnanlı olan william mebarak chadid. babasının daha önceki evliliklerinden 8 tane çocuğu vardır ama shakira'nın annesinden olan tek çocuk shakira'dır. shakira kolombiya'da barranquilla'da dünyaya gelmiştir yeri gelmişken bu bilgiyi de verelim.

4 yaşında ilk şiiri olan ""la rosa de cristal" 'ı yazdı. daha sonra ailesi ondaki bu yeteneği görüp ona bir daktilo hediye edip onu cesaretlendirdiler. 8 yaşındayken üvey abisi bir motorsiklet kazasında ölünce üzüntüsünü bir şarkı yazarak paylaşmak ister ve " tus gafas escuras" isimli ilk şarkısını yazar. daha çocuk yaştayken babası tarafından arap restoranlarına göötürülen shakira darbuka ve göbek dansıyla burada tanışır.

henüz 15 yaşındayken(1991 yılında) sony tarafından kensine bir albüm yapılır. sonuç biraz şey olmuş eöö nasıl desem işte biraz düşük bir satış sayısına ulaşmış. ne kadar dediğinizi duyar gibiyim. şöyle ki... ( 1000'den az) . daha sonra peligro diye bir albüm yapmış ama 1000'i zor geçmiş. neyse efendim çok karuıştırmaya gerek yok. liseyi bitirdikten sonra zaten fırtına gibi döbecektir shakira.

1995 yılında içinde alanis morisette'in de bulunduğu bir çok isim shakira'nın yeni albümünden çok etkilendi. albümün adı pies descalzos idi bu arada. bu albüm shakira'ya latin amerika'da büyük bir ün kazandırmıştır. şöyle ki albüm 5 milyondan fazla(yazıyla beş milyon) satmıştır. daha sonra çıkan remiks albümü ise 1 milyondan(yazıyla bir milyon) fazla satmıştır.

1998 yılında ¿dónde están los ladrones?, isimli(anasını satayım ilk albümlerin isimlerini yazmak başlı başına işkence be) albünü yayınladı ve bu albüm shakira'nın ispanyolca konuşulmayan ülkelerde de( mesela fransa, kanada ve amerika) ünlenmesini sağladı. albümden çıkan 8 şarkıya single albüm yapıldı. (ojos asi en ünleneni zannımca).
    2000 yılında mtv'nin müzik ödüllerinde halkın seçimiyle ödül kazandı.

2001 yılında gloria estefan'ın da gazıyla laundry service adında bir ingilizce albüm yayınladı. shakira bu konuda all eyez on shakira isimli programda şunları söylemiştir: " 5 dili ya da 10 dili anadiliniz gibi konuşabilirsiniz. ama kendinizi müzikle ifade ederken bunların hepsini aynı derecede güçlü kullanamazsınız. ingilizce'yi kötülemiyorum ama kendimi ingilizce anlatmakta ispanyolca kadar başarılı olamıyorum. bu albümde ingilizce şarkı yazarken çok zorlandığımı söylemek isterim. ama bir şekilde ispanyolca bilmeyen insanlara da ulaşmak isterim" . neyse efendim shakira albüm hakkında bunları söylerken albüm tüm dünyada peynir ekmekle birlikte en çok satın alınlar arasına girmeyi başardı (at yalanını ... ). 13 milyon satış yaptı bu albüm. dile kolay be. yürü be shakira nidaları arasında shakira bu albümle daha da coştu. daha çok ülkede konserler daha çok dünya turu derken shakira artık bir dünya yıldızı olmuştu. ronaldinho çölde vahaysa shakira bir kutup ıııı... yıldızıydı (bkz: ertem şener).

2005 yılında shakira oral fixation adlı yeni albünü piyasaya sürdü. (fijación oral vol. 1 desem daha doğru olacak. neden öyle demedim ben de anlamadım) . alejandro sanz ile birlikte söylediği la tortura albümün çıkış şarkısı oldu. klipten sonra alejandro sanz'ın 3 ay kendine gelemediği rivayet edilmektedir. hatta o dönemlerde shakira'nın çıktığı bütün canlı performanslarda bu adam da bir yerleden karışıp sahnede shakira ile dans ederek erkeklerin nefretini kazanmıştır (bkz: seven kıskanır).

bu albümle 6(yazıyla altı) tane latin billboard ödülü kazanmıştır shakira.

kasım 2005'te oral fixation vol. 2'yi yayınladı shakira. ilk parça don't bother büyük beğeni kazansa da uk 40'ta yukarılara pek tırmanamamıştır. 2. şarkı hips don't lie u.s. billboard hot 100 ve uk singles chart'ta 1. sıraya çıkabilen ilk ve tek şarkısı olmuştur. öyle ki 2006 dünya kupasının açılışı için de bu şarkı seçilmiştir.

an itibariyle bu albüm dünyada 8 milyon satmış durumda. love in the time of cholera filmi için 3 tane şarkı yazmakla meşguldür kendisi şu arada. ama ses çıkarıp rahatsız etmeyin.

shakira 2 defa grammy 8 defa latin-grammy almış bir insandır. her klibinde izlettiği dans şovuyla biz sevenlerinin gönlünde taht kurmaktadır. özellike en son izlediğim dubai konseriyle müzikal anlamda da kendini geliştirdiğini kanıtlamaktadır. şöyle ki artık shakira gittiği her ülkede o ülkenin çalgılarının da eşliğinde söylüyor şarkılarını. mesela rusya konserinde balalayka falan görebiliyorsunuz konserde dubai'de de bizim kanuna benzer bi alet vardı. türkiye'ye gelse de sazlı sözlü bir oynasak dememek mümkün değildir.

bir de all eyez on shakira programından aklımda kalan shakira cümelelerini de yazayım da tam olsun;

soru: artık sizde imaj yönünden çok değişim göremiyoruz. ilk çıktığınız zamanda her konserde ayrı bir imajınız vardı.
    shakira: artık makyajdan bıktım. saç stilimi de buldum. kendimle daha barışığım. çoğu zaman sahneye ya çok az makyajla çıkıyorum ya da hiç makyaj yapmadan çıkıyorum.( dubai konserine kaşlarını bile aldırmadan çıkarak gönlümde kapladığı hacmi arttırmıştır kendileri)

soru:dans yeteneğin nereden geliyor? ders falan aldın mı?

shakira: hayır hiç dans dersi alamdım. ritme göre birşeyler yapmaya çalışıyorum. ama keşke dans dersi alsaymışım. artık 29 yaşındayım (artık değil ) ve bu zamandan sonra herşey çok daha zor.

neyse işte kısacası bu 1.52'lik yenilesi yutulası, biblo niyetine her köşeye konup seyredilesi insan gerek danslarıyla,gerek çaldığı enstrümanlarla,gerek sesiyle,gerek sahne şovuyla birçok günülde taht kurmuştur.
    (fakespeare, 01.05.2007 15:26 ~ 16:03)
 sayfa  / 2