shake it up şekerim 

sayfa  / 7
adana çık aradan

1. (bkz: o değil de bi rimi rimi ley vardı o nooldu)
    (damned, 09.02.2007 21:30)

2. (bkz: şekerse tehlike)
    (katalizör, 09.02.2007 21:56)
  3. ürovision'da bu eser ile katılacağız..hayırlısı olsun, dünya üzerinde bu yarışmayı en çok kafasına takan ülke olarak her daim 12 puanı alacak türkiyemiz adına yarışacak kenan doğulu'ya başarılar..polemiklerin suyunu çıkaranlara da müjde; alın size hem ingilizce, hem de türkçe şarkı..of, ilerleyin lan artık..
    (zeus, 09.02.2007 22:07)
  4. trt'nin yaptığı açıklamaya göre eser 9 mart 2007'de kamuoyuna sunulacakmış. sanırım o tarihi beklemek, ondan sonra yorum yapmak daha mantıklı olacak. işin içinde kenan doğulu'nun yanısıra sezen aksu'nun da parmağının olduğunu unutmamak gerek. bugüne kadar şarkı içinde alışık olmadığımız öpme efektleri*, şıkıdımlar* ilk duyduğumuzda hepimize ilginç gelmişti fakat zamanla sindirildikten sonra da hiçbirimiz dinlemeden edemedik.

diyeceğim o ki, eurovision gibi müzikaliteden uzak bir yarışmada amaç bilinçaltına hızla nüfuz ederek en çok oyu kazanmaksa, bugüne kadar yapılmamış bi orijinallik belki de hedefi tutturmaya yetecektir. kenan doğulu gibi yurtiçinde tatmine ulaşmış bir popçunun, yurtdışında kendi tanıtımı için büyük bir fırsatı dandik bir şarkıyla tepmeyeceğine eminim. bir bilgim yok ama sezen aksu gazıyla eurovision'a katılmış gibi geliyor bana zaten.

beklemek, şarkıyı dinlemek gerek.
    (finch, 09.02.2007 22:51)
  5. je ´taime ille de je ´taime,
    emret uğruna dağlari aşıp gelem
    je ´taime mecburen je ´taime
    emret önünde diz çöküp aşka gelem

(bkz: serdar ortaç)
    (sarpinsarp, 10.02.2007 07:00 ~ 14.02.2007 10:04)
  6. daha dinlemeden ne kadar berbat, ne kadar iğrenç ve ne kadar dejenere bir şarkı olduğuna emin olunabilinen şarkı. bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olmak huyu bir kez daha gösteriliyor. konsepte uygun ise saçma sözlere sahip olması tolere edilebilir, zira yarışma da saçma bir yarışmadır ve dahi birinci gelen sertab erener'in bile gitmeden önce bir meydana koyulup taşlanmadığı kalmıştı. benzer bir başarı beklemekteyim.

edit: keşke bu kadar umut beslemeseydim.olmamış gerçekten.
    (adenozin tri psikopat, 10.02.2007 12:41 ~ 09.03.2007 13:49)
  7. insanların huyu oldu artık arada olmak ne tam türkçe ne tam ingilizce. oluşacağına kesin olarak bakılan dil tartışmalarını önlemek için yapılmış bir hareket de olsa bu şekliyle yine olmamıştır. yine eleştiriler gelecek yine tartışılacaktır.
    (pinkwings, 10.02.2007 13:29)
  8. yarışmada ingilizce şarkı okunması taraftarı olanlar ile türkçe okunması gerektiğini savunanlar topluluğunun ikisini de memnun edebilmek adına bu şekilde yapıldığı iddia edilen yeni eurovision şarkımız.
    (chocolattes, 10.02.2007 13:38)
  9. ilk olarak 9 mart günü trt'de dinlenilebilecek olan şarkı.
    (pandemonium, 10.02.2007 13:45)
  10. (bkz: şekerim)
    (bkz: öyle strong bir presence var ki)

(bkz: yarraam)
    (bkz: what the fuck are you talking about)
    (royale with cheese, 10.02.2007 14:01 ~ 14:12)
  11. bilmeden etmeden yorum yapmak tarzım ve haddim değildir ama nedense bi çakkıdı havası sezinliyorum. sezen aksu parmağı varmışçasına...
    (mavio, 10.02.2007 14:02)
  12. cakkıdı da absürd bir isim fekat her dinleyen ritim tutmuştur bir kere bile olsa? isme göre yargılamamak gerek. bekleyip göreceğiz.
    (kazandibi, 10.02.2007 14:07)
  13. milliyet gazetesinde bu haberi yapan editörün ingilizce-türkçe sözlükte shake ve up kelimelerinin anlamlarına bakıp "yukarı salla şekerim" şeklinde türkçeye çevirdiği şarkıdır. (bkz: allahım sen akıl fikir ver)
    (zelig, 10.02.2007 14:07)
  14. (bkz: god sizi know ettiği gibi yapsın)
    (gonewiththesin, 10.02.2007 14:08)
  15. (bkz: shake it up sikerim)
    (rotario, 10.02.2007 15:37)
  16. şarkı ingilizce mi olsun türkçe mi polemiklerine ilginç bir cevap şeklinde ismi olan şey. god akıl idea versin to you.
    (alkolik2000, 10.02.2007 15:40)
  17. çıkan haberlere göre sadece "şekerim" kısmı türkçe, şarkının geri kalan kısmı ise ingilizce'dir...
    (hypnotica girl, 10.02.2007 15:58)
  18. şarkıyı dinlemeye gerek yok böyle bi isim koyan yaratıcılıktan nasıl bi şarkı çıkar ya da çıksa ne değişir bence bir an önce türkiye yarışmaya katılmasın kampanyası başlatalım en azından rezil olmayız tüm aleme kaç senedir rimi rimi rey bi yandan superstar bi yandan nedir bu ya da çoğu ülkenin yaptığı gibi şarkıyı halk seçsin kardeşim gitmek isteyenlerin şarkıları kaydedilsin yayınlansın bir iki ay önceden biz oy verelim o gitsin en azından biz seçtik biz rezil olduk olsun
    (deadnote, 10.02.2007 16:01 ~ 16:02)
  19. nedir bu eurovision çılgınlığı ve rezil olma korkusu anlamıyorum insanlardaki dedirten şarkıdır...yıllardır derece alamamış o kadar ülke var ki...italya 1990'da kazanmıştır bu yarışmayı mesela...son 17 yılda adam gibi bir şarkı çıkarttıklarını da duymadım..ve orada burada "ulan italyanlar amma da rezil oluyor her sene " diye konuşan insanlar da duymadım...fransa 1977'den sonra yarışma kazanamamış efendim..fransızların müzikte rezil olduklarını düşünen insanlar var mıdır acaba?biz birazcık abartıyormuşuz gibi geliyor bana...10. olan şarkıcıya "allah belanı versin lan rezil ettin ülkeyi" diyoruz...hatta sonuncu olduğumuz sene şarkıcıyı kahretmedik mi milletçek ettiğimiz küfürlerle..nedir yani bu yarışmayı değerli kılan bu kadar...ya da bizi rezil eden şey..düşünüyorum ama yok..yani uzun lafın kısası "shake it up şekerim " şarkısına da daha duymadan ismine bakarak aç kurtlar gibi saldırmaya hazırız..."everyway that ı can " çok içerikli bir şarkıydı sanki anasını satayım..şu yarışmaya adam gibi şarkıyla katıldık 3. olduk...artık yarışmaya katılacak olan şarkıcıda da psikolojik bir baskı oluşmuştur..millet'in talebi yarışmada başarı o halde kaliteli değil de yarışmada başarılı olabilecek bir şarkı yapayım demez mi adam...ayrıca niye biz seçelim ki şarkıyı..bırakalım sanatçı kendi sanatını yapsın kendisi çıksın söylesin..başarılı olursa helal olsun diyelim başarılı olamazsa (başarısızlığı zaten görmezden geliyorum yarışmada) sanatçı kendisi üzülsün...

shake it up şekerimmiş..everway that ı can'miş bunlar boş işler...adamlar "hard rock hallelujah" diye ismi götten uydurma kendisi fena olmayan bir şarkıyla birinci olmadılar mı?...demek ki neymiş iş eurovision'a uygun şarkı yapmakmış...iş kaliteli şarkı yapmak değilmiş..yoksa lane moje kesinlikle birinci olmalıydı yarıştığı sene...ya da bizim şarkımız dinle ...
    (fakespeare, 10.02.2007 16:16 ~ 12.03.2007 12:01)
  20. sonunculuk için kolları sıvadığımızın ikinci kanıtıdır. birinci kanıtı ise morrissey'in ingiltere namına yarışacağıdır.
    (tangerine, 10.02.2007 16:18)
  21. dildeki yozlaşmnın en büyük kanıtlarından biri.
    (aguney, 10.02.2007 16:26)
  22. (bkz: ajdar eurovision'a katılsa yapabileceği şarkılar)
    (bkz: ajdar eurovision'a katılsın kampanyası)
    (hypnotica girl, 10.02.2007 17:02 ~ 17:13)
  23. (bkz: ismini sikeyim)
    (seekter, 10.02.2007 18:31)
  24. sözlerinin yanılmıyorsam bu olacak eurovision şarkısı.

heyyyy baby,
    this milk is for you,
    take it take it!
    dont drink directly,
    shake it shake it!

{chorus 2x}

shake it up sekerim,
    shake it shake it!
    take it up dilberim,
    take it take it!
    you are my baby baby baby,
    i never seen you naked naked.

heyyyyyy baby,
    this song is for you,
    rate it rate it!
    dont listen mal gibi,
    feel it feel it!

{chorus 2x}

shake it up sekerim,
    shake it shake it!
    take it up guzelim,
    take it take it!
    you are my baby baby baby,
    i never seen you naked naked.

(olası türkçesi)

anlasana artik zalim
    sensin en buyuk hayalim
    ne olacak bu benim halim
    inat etme ol my darling

beklemek kaderimse cekerim
    yollarina cicekler ekerim
    hic pes etmem diller dokerim
    durma oyle shake it up sekerim

(darbuka solo)

senden baska herkes kart
    you're tearing me apart
    atma artik kalbime dart
    i'm begging you sweetheart

yokusta kalmam ben dort cekerim
    gun gelir elbet yakana cokerim
    benim olmazsan oymagini sikerim
    bakma oyle shake it up sekerim
    (korialstrasz, 11.02.2007 12:49 ~ 05.08.2007 17:23)
  25. birinci olması, bu isimde bir şarkıyla bile birinci olabildiğimiz bir yarışmanın önemini kavramamıza sebep olacak ve milli hastalıklarımızın birinden kurtulmamızı sağlayacaktır bir ihtimal. şarkının başarısızlığı halinde ise, bugüne kadar hiçbir ülkenin vermediği değeri verdiğimizi anlamayan yarışma organizasyonuna sesimizi duyurmanın başka yollarını arayacağız herhalde. anlaşılan o ki, bu eurovision yolunda yapamayacağımız şey yok. öyle modern altyapıları, türk motifleriyle süslemeli filan bir şeylere kafayı takmış gidiyoruz malum. türkçe'yi de gözden çıkardık, ingilizceyi katletmeye başladık nicedir.

ayrıca kendi adıma, önyargıların her zaman da kötü sonuçlar doğurmadığını ispatlama potansiyeline de sahip bir şarkıdır. yani neresinden bakılsa doğru seçim bu şarkı. yoğun uğraşlar ve toplantılar sonunda bu seçimi yapan kelli felli ankara adamlarını kutluyorum.
    (öteki ben, 12.02.2007 05:04)
 sayfa  / 7