kıbrıs çıkartmasını konu alan sezercik filmi.rumların sezerciği bir dövüş sahnesi vardır ki, görülmeye değerdir.
*
sezerciğin savaş sonrası on başılığa terfi ettiği film
savaş halindeki bir ordunun bazı neferlerinin işi gücü bırakarak velede üniforma diktiği filmdir.insan his yapar yine de seyrederken.
rumların
* : üze kadar sayazağız, sıkmassanız ateş asazağız ena dea trea tatatatatta lafını ettiği muhteşem film
bir sezercik klasiği.küçücük sezerin askeriye hiyerarşisi içerisinde hızlı yükselişinin muhteşem anlatısı.hele rum çocuklarıyla bir kavgası vardır ki dillere destan.gene olsun gene izlerim.
(bkz:
imdb de sezercik filmleri)
çıkın dışarda..hepinizi kurşunda dizeceğim..yamansin vre aleko.
(bkz:
turgut özatay)
geçtiğimiz günlerde bir kere daha hayret ve ibretle izlediğim film. haklı olduğumuz konuları bile neden bu kadar kötü işleriz, kabile milliyetçiliği ötesine geçemeyiz bilmiyorum.
sezerciğin şimdiki durumunun temellerini atan filmlerden biri.
bugünkü yüksek suç oranından, 10-12 yaşındaki çocukların bıçak taşıyıp suç işlemesinden sorumludur bu film. bu filmi seyreden veletler "bu salak sezercik yapıyor da ben neden yapamıyım?" diyerek böyle elinde bıcak mucahitlige soyunmuş, sonra da kötü yola düşüp hırsız, tinerci filan olmuşlardır. çok büyük toplumsal yaralar açmıştır sezercik türkiye'de.
küçükken bu yaşta çocuğun tsk'da hızla yükselmesini bir türlü anlayamadığım sezercik filmi.
şimdi düşünüyorum da hala saçma geliyor.
"yamansın be aleko" repliğiyle 3 yıl üst üste 75 dalda oscar adayı olmuş 345 dalda oscar kazanmış filmdir.
filmin metrajı biraz daha uzatılsaymış sezerciğin genelkurmay başkanı olmasının muhtemel olabileceği başyapıt. oyuncak silahlar dandandan sesleri ve çatapatla ordularun bozulabileceğini bize göstermiştir
karaoğlan bülent ecevit filmde
cameo yaparak eoka'cı rolünde gözükmektedir. (görsel:
sezercik küçük mücahit/17414) (en sağ)
turgut öztay'ın 'bayrakli köyünün kizlari da yaman olur, değil aleko ?' repliğiyle oscarlık bir oyunculuk performansı sergilediği unutulmaz türk filmi. stv tarafından yayınlandığında seksen dakikalık film elli dakikaya düşmektedir. bu da ilginçtir.