nick'i önce tebessüm ettiren ama ardından filmdeki bu çocuk hatırlanınca tebessümün yerini korku ve kaygı alan yazarımız...
(bkz: alıcam sözlüğü kanatlandırıcam hepinizi)
babası çok zengin olan uyuz çocuktur.bir insanın değer verdiği iyi güzel ne varsa o hain sırıtışıyla yok eder.gıcığın önde gidenidir.şükür olsun ki sezerciğin ablası sahnenin sonunda bu çocuğun eline verir.
filmde söz konusu çocuk lahmacun yemektedir ve günlerdir yemek yemeyen sezercik bir gaflet anında çocuğa "tadı nasıl?" diye sormaktadır. çocuksa büyük bir iştahla "bal gibi!" demektedir.
çocuklara yönelik çekilen bir filmin bu kadar mide bulandırıcı ve korkutucu olması da ayrı bir konudur tabi.
şımarık ,duygusuz, sadist zengin veledi rolünü iliklerine kadar hissederek oynamış, bu performansıyla en iyi yardımcı oyuncu ödülünü kanımca haketmiş, otuz küsür yıldır esprilere kaynak oluşturmuş, unutulmaması gereken oyuncudur.
babasının parasıyla, mahallede çocukların piç diye dalga geçtiği secercik'in tek varlığını; eşeğini, almaya çalışan mundar şişko. ağzına depik atılası burjuva. saçlarıyla kamyon çekilesi velet.. evet çok pis doluyum ben bu çakala.. ama daha ziyade onun ana babasına..
babasının da bu piçten farkı yok zaten. zihniyet aynı. sanki devlet ihalesine girmiş pezevenk, nasıl da zorluyor milleti. lan o eşşek olm! papağan gibi göründü herhal gözüne.. 2 gün sonra sıkılıcak senin tosun, sonra da salacaksın sokağa. yapayalnız, biçare (panter emelle uzaktan akrabayım)..
anası zaten kokoş, konken aşuftesi. nasıl da şuh kahkahalar atıyordu, kocası piç (filmin orjinalliğine zeval gelmesin deyu böyle dedim) sezercik'in eşşeğine parayı basarken. görüntüyü izletmeden sadece bunun gülüşünü dinletsen birine "zenci var herhal üstünde!" der. öyle şehvetli kahkahalar..
velhasıl; insanlıktan nasibini almamış, küçücük bi eşşeğe dahi kırbaç vurmaktan çekinmeyecek kadar aşşağılık, yemiş yemiş sçamamış bi velet ve onun ailesi işte bunlar.. lan ben var ya, neyse bir şey demiyorum..
kendisi kapitalizmi temsil etmektedir. bulunduğu yerde sopadan geçirilmesi gerekir. dışlanmalıdır, saklanbaç, ebelemece ve daha bir çok çocuk oyununa alınmaması dışlanması da gereklidir ayrıca.