sanal gerçekliktir. öyle bir şey yoktur. herkes eşittir. sezen aksu daha da eşittir. yaptığı hızlı şarkılar saçmasapandır özellikle hadi bakalım kolay gelsin bir acayip zor yarış diye giden şarkı bu konuda önde gitmektedir. sezen aksu aynı zamanda bu kadar mükemmel bir insansa yaşadığı ilişkiler neden mükemmel değil sorusu da akla gelmektedir. her ay başka bir adamla görünmesi ilişkilerinin ne kadar başarısız olduğunu göstermektedir. zira sezen aksu olmayan bazı insanlar gayet başarılı sürdürmektedir ilişkilerini. ki bu insanlar evlenince 40-50 sene evli kalabilmektedir. sonuç, demek ki sezen aksu bütün insanlardan üstün değilmiş.
gülümseterek aslında doğru olabilir bir ölçüde diye düşündüren önermedir. tüm insanlardan olmasa da bir takım özellikleriyle(önemli insani vasıflar dahil olmak üzere) pek çok insandan pek çok adım ileride olduğu gözle görülür şekilde gerçektir.
sezen aksunun tüm insanlardan üstün olduğu gerçeği ne demektir?üstün sayılmak için sadece söz yazarlığı ve iyi bir yorumcu olmakmı gereklidir?demekki atatürk boşuna yaşamış edison boşuna elektrik keşfetmiş,vay be diyesi geliyor insanın.yoktur böyle bir şey kimse galeyana gelmesin.
ortaokul türkçe derslerinde yapılan tartışma konularını hatırlatan önerme. türkçe öğretmeni sınıfı ikiye ayırarak bir konu (kimi zaman ütopik) verir ve gruplardan birinin lehte diğerinin de aleyhte olacak şekilde savunmasını isterdi. bazen size tam da gerçekte o konu hakkında düşündüğünüzün aksini savunmak düşerdi. dolayısıyla söylediklerine kişinin kendisinin de pek inanmadığı, zorlama, "ulan olsa olsa şundandır" diye kasarak ortaya çıkarılmış argümanlarla savunulurdu. başlığın altındaki argümanları okuyunca kendimi böyle bir türkçe dersindeymiş hissettim. yarınki tartışma konumuz da "kuşum aydın'ın tüm insanlardan üstün olduğu gerçeği".
üstünlüğü sadece sanatsal açıdan ele alabilecek kadar dar bir zihniyetin sahip olabileceği düşünce şekli.doğaldır, hakverilmelidir, onlar da insandır.
(bkz: benim babam senin babanı döver)