belki ilginizi çeker
  1. · mustafa ceceli
  2. · seuen aksu ve arkadaşları
  3. · fahir atakoğlu
  4. · sezen aksu
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · aşk ı memnu
  5. · okan bayülgen
  6. · 100 opera
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · jeanne d arc
  9. · çocukken yanlış bilinen şeyler

sezen aksu ve arkadaşları  

1. "sezen aksu ve arkadaşları" temmuz'da harbiye'de...

sezen aksu bu yaz "sezen aksu ve arkadaşları" adını taşıyan konserler dizisinde, 34 yıllık müzik yaşamı boyunca ürettiği eserlerinin bazılarında beraber çalıştığı, ortak projelere imza attığı, en önemlisi kendisinin de severek dinlediği müzisyen dostları fahir atakoğlu, erkan oğur, aykut gürel ve yeni nesil müzisyen arkadaşları ile aynı sahneyi paylaşıyor.

21, 22, 24, 25 temmuz 2009 tarihlerinde harbiye cemil topuzlu açıkhava tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek konserler sezen aksu, fahir atakoğlu, erkan oğur ve aykut gürel gibi her biri kendi alanında tanınmış müzisyenlerin ilk kez aynı sahneyi paylaşacak olması açısından da önem taşıyor.

orkestra düzenlemeleri fahir atakoğlu ve aykut gürel tarafından yapılan ve özel bir repertuvardan oluşan konserlerde orkestrada, fatih ahıskalı (ud - cümbüş), özer arkun (çello), serdar barçin (üflemeli sazlar), cem tuncer (gitar), murat yeter (davul-perküsyon) gibi isimler de yer alıyor.

kaynak: biletix
    (leyl, 13.07.2009 21:28)
  2. günler öncesinden heyecanlandığım konser dizisi.ayrıca mustafa ceceli de yer alacak bu konserde..
    (şimal yıldızı, 13.07.2009 21:47)
  3. (bkz: fahir atakoğlu)
    (bkz: erkan oğur)
    (bkz: mustafa ceceli)
    (şimal yıldızı, 15.07.2009 23:29 ~ 17.07.2009 13:59)
  4. bunun bir de babası var, fethullah'a yakın olan cinsten. iyi adamdır ama.
    (sarc, 15.07.2009 23:49)
  5. sezen gruptaki müzisyen olacak

aykut gürel konser için “keşke çalmasaydım dinleseydim. bu konseri dinlemek çok keyifli olacak” dedi.

sezen aksu ve arkadaşları konserinin provasında aykut gürel “bu bir orkestra değil bir grup. sezen de müzisyen olan bir şarkıcı “diyor

sezen aksu’nun arkadaşlarının bir fikir ile başlayan “sezen aksu ve arkadaşları” konseri hayata geçiyor. aksu konserlerde beraber çalıştığı fahir atakoğlu, erkan oğur, aykut gürel ve yeni nesil müzisyen arkadaşları ile aynı sahneyi paylaşacak. fahir atakoğlu ve aykut gürel 21 - 22 - 24 ve 25 temmuz tarihlerinde düzenlenecek konserler öncesinde sorularımızı cevapladı.

nasıl bir araya geldiniz?
    fahir atakoğlu: kendi aramızda bir grup kurarak çalma hayaliyle başladı. sezen aksu çok şey deneyen çok yönlü bir sanatçı. bu repertuvar ile başka bir şey deniyor ve bir grup müziği çıkıyor. böyle böyle çıktı . aykut gürel ile birlikte kurduk grubu.

yurtdışından gelecek isimler var mı ?
    f. a.: bazı isimler var ekibe dahil olacak.
    aykut gürel: sezen’i grubun içerisinde müzisyen olarak düşünüyoruz. sezen’e çalmak değil, sezen’le çalmak diyoruz biz kendi aramızda. bu bir orkestra değil bir grup, sezen de bu grubun içerisinde müzisyen. çünkü sezen hakikaten müzisyen olan bir şarkıcıdır.

repertuvar sadece sezen aksu şarkılarından mı oluşuyor?
    a.g.: yarıdan fazlası sezen aksu parçası ama buradaki iddia akdeniz havzası müziği. akdeniz bölgesinde insanı ağlatan ve kanını kaynatan bir müzik. o yüzden hüzün de var acı da. sezen aksu bu kadar yıl aslında akdeniz havzası müziği yapmış. türkiye’de bulduğu bir tür var ve bir ekol. neredeyse türk pop müziğini bulan insan diyebiliriz.
    f. a.: türkiye’de ilk popüler müziğin popülaritesinin niteliğini yarattı sezen.
    a.g.: 80’ler 70’lerde tabii müzik çok güzel olur. avrupa’da ne kadar tutmuş parça varsa türkçe yazıp söylersen güzel olur tabii ki... kırılma noktası aslında ilk sezen aksu ve sonrasında mfö’dür.
    f.a. her şey “hadi bakalım kolay gelsin” isimli parça ile başladı.
    a.g.: “sen ağlama” da bir kırılma noktasıdır. insanlar bir dakika dedi.

konserler sadece istanbul’la mı sınırlı?
    a.g.: ağustos ayı içinde çeşme ve bodrum var. izmir ve ankara ayağı da olacak. sezen’in asıl istediği bu projeyi arhavi’ye götürmek.

konser hakkında fahir atakoğlu ve aykut gürel ile yapılmış söyleşi.
    (şimal yıldızı, 17.07.2009 13:36)
  6. gidemeyeceğimiz bir sezen aksu konseri daha. umarım konser kayıtlarını albüm yaparlarda bizde dinleme fırsatı buluruz.
    (asymmetry, 22.07.2009 00:27)
  7. dün gece ilk kez görücüye çıkmış konser serisidir. ve maalesef 01:30'da bitmesi planlanan konser, 00:00'dan sonra yüksek ses yasağı yüzünden 00:30'da bitmek zorunda kalmış, 30-35 şarkının 10 tane kadarı kendisine yer bulamamıştır.
    bu yasağı çıkaranları, "saygı" ve "sevgiyle" selamlıyorum.
    (bimekan, 22.07.2009 13:44)
  8. repertuarı da şu şekilde gerçekleşmiştir;

la'l
    vazgeçtim
    tutuklu
    seni kimler aldı
    dağlar dağlar
    beni kategorize etme
    ünzile
    farkındayım
    italyanca bir şarkı.
    pardon
    olmasa mektubun (türkçe ve rumca karışık)
    izmir'in kızları

(konserin bu kısmı erkan oğur'un eşliğinde...)
    fırat
    bir ömürlük misafir
    eşeği saldım çayıra
    oh ya - bosna türküsü
    (erkan oğur eşliği sona erdi)
    kavaklar
    zalim
    seden gürel'den sebebim aşk
    bu ne sevgi bu ne ızdırap
    indim havuz başına
    kara bulutları kaldır aradan
    karam
    yangın olur biz yangına gideriz
    yarim istanbul
    denge

ve bis'te kısa bir istanbul istanbul olalı ile hayat sana teşekkür ederim..
    (bimekan, 22.07.2009 14:04 ~ 14:06)
  9. cuma geceki konserde hayatımda gördüğüm en güçlü bis alkışını almıştır sezen ve hayatımda duyduğum en güçlü izleyici korosuyla konseri bitirmiştir..hiç bitmesin istedik..
    (şimal yıldızı, 25.07.2009 17:41)
  10. cumartesi gecesi beni büyüleyen bir konser olmuştur. hem ağlayıp hem güldüm.
    (leyl, 26.07.2009 12:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil