(bkz:
seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım) -ucundan bi yerinden çağrışmalı o malum topiğe-
edit: başlık başıma.
(kl7mu, 15.05.2008 20:31 ~ 03.08.2008 22:41)
soyulmadan önce muz ile cinsel ilişkiye girip, sonra muzu yiyip, muzun kabuğunu yere atan, ve dahi muz kabuğunun üzerine basıp, kayıp, kafasından feci bir şekilde darbe alan ve götünden tespit yapmakta üstüne olmayan, cenabet bir insanın tespitidir en fazla.
edit: başlığı açan arkadaşın nickini hatırlamamakla beraber, girisinde muzlu bi şeyler bahsetmişti. muz muhabbeti onadır. umarım hepsi başına gelmiştir. lanet olası pis zenci.
*(sezenehir, 15.05.2008 20:39 ~ 17.07.2009 04:01)
müzik konusunda ne kadar bilgi sahibi birikim sahibi olmak gerekir ki böyle düşünmeye bilinmez ama bir gerçek varki bunu söyleyenin kulaklarında sorun vardır. yada kıçımdan uydurdum yersen misali ortaya atılmış bir tezden ibaret.
son günlerde kilo aldığı doğru. ama yaptırdığı akupunkturlar sonucunda patlamadığına göre demek ki hiç de abartılı değil. baksana, iğnelere bile bana mısın demiyor.
(bkz:
yola devam)
(bkz:
diva)
türk pop müziği
piyasasını
monopole dönüştürmeyi başarmıştır.tekelci bir gelişim politikası olduğu görülmekle beraber mafya ilişkileri de rivayet edilmekte.
pop sanatçısı diyince aklıma böyle devasa sahne şovları, insanın yüreğinin tellerini zangır zangır titreten bir ses aklıma geliyor.ama malesef gelin görün ki sezen aksuda ben öyle bir şey hissedemiyorum.benim ruhumda yaprak bile kımıldamıyor.bu kişisel bir tespit...insanlar iyi şarkı söylebilirler belki teknik olarak ama bazıları o işin ruhunu veremiyor..onun için balonlaştırmak fazlasıyla yapılıyor bu ülkede.
(bimekan, 15.05.2008 21:23 ~ 21:23)
akşam akşam beni hüzünlendiren garip bir söz öbeğidir. sezen aksu'nun kim olduğunu anlatmaya çalışmayacağım elbette de, anlatmaya çalışmam gerekiyormuş hissine kapılmamın bana ne derece mide bulantısı verdiğini ifade etmeden de geçemeyeceğim: "çok".
(bkz:
lerzan mutlu varken sezen aksu ya hayran olmak)
sonradan: ya bu yanlış anlaşıldı heralde. ben böyle saçma bir başlık daha var demek için şey etmiştim.
(depik, 15.05.2008 22:55 ~ 16.05.2008 01:08)
"dünya aslında beşgendir." önermesinin beşinci göbekten kuzenidir bu önerme. ailecek böyle bunlar.
sezen aksu koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi'dir. dolayısıyla sonuna kadar destekliyorum bu önermeyi.
kimse sezen aksuyu sevmek zorunda değil.
kaldı ki sezen aksu her zaman tartışılmıştır ve eleştirilmiştir.
nota bilmeyen bestecidir. mırıldandığı şeyleri onno tunç ve uzay heparıya (ikisi de rahmetli oldu) iletip, onların kompozisyon bilgisi ile besteci olmuştur.
ben sevmem, müziğin kirlenmesinde onu suçlu görürüm. popüler müziğin popüler kahramanıdır.
(spatz, 16.07.2009 11:45)
sadece kendi yaptığı şarkıları değil, yetiştirdiği şarkıcıları düşününce bile kendi kendini çürüten önermedir. şebnem ferah, hande yener, tarkan, sertab erener, aşkın nur yengi, ışın karaca, levent yüksel, hatta duman .... ve daha akla gelmeyen pek çok şarkıcının şu anda olduğu yerde olma sebebidir kendisi. mesela tarkan "ölürüm sana" albümünden sonra yani sezen aksu ile arası açıldıktan, ondan beste alamadıktan, sadece kendi yazdığı şarkıları albümlerine koymaya başladıktan sonra feci bir düşüşe geçmiştir. yani tarkanı devirmiştir. tarkan gerçekten bir zamanlar türkye nin en önemli şarkıcısıydı, megastar sıfatını baya baya hakediyordu, ama işte dilli düdük bilmem ne sürünmekte şu anda. sonra duman grubunun kariyerinin en önemli virajıdır "beni yak" şarkısı. bunu kimse inkar edemez sanırım. sertab erener ile ışın karaca nın o muhteşem sesleri de onun muhteşem şarkıları ile sunulur bizlere.
bu emeği olan dev şarkıcılardan hariç, o kadar güzel aşk şarkıları yazar ki; insanın acısı beşe katlanır.
"dilediğin kadar acıt canımı, varlığın da yokluğun da yetmiyor."
nasıl balon denilebilir ki bu sayılanlardan sonra sezen aksu'ya?
evet kendisi botoksu abartmış ve balon gibi olmuştur. doğrudur. ancak sanatçılığı hala efes harabelerindeki sutunlar gibidir. maaşallahtır.
(azsxb, 16.07.2009 12:01)
şişirilmiş balon şarkıcıyı sahnede izledim geçen hafta. neredeyse ömrümle yaşıt şarkılarını binlerce insan söylüyordu. belki yıllardır bir kere bile rast gelmemiş, mırıldanmadığım, hatta unuttuğumu sandığım şarkı sözleri kendiliğinden çıkıveriyordu. kavaklar şarkısını söylerken içim söküldü, beni unutma'yı gözlerimde yaşlarla hem dinledim hem söyledim, gülümse şarkısında liseyi bitirdiğim ve üniversiteyi kazandığım senenin yaz tatiline, gitme şarkısında ortaokul yıllarına gittim, her şarkısında hayatımın bir dönemi, bir anım canlandı gözümde. orada olan ve şarkılarına eşilk eden farklı yaşlardan binlerce kişi, şarkılarını sezen aksu ile birlikte söyledi, inanın sahici olmayan hiçbirşey zamana bu kadar direnemez. o bize bir hediyedir, umarım daha yıllarca bize şarkı söylemeye, şarkılarıyla hayatımızın bir parçası olmaya devam eder.
"insan her şeyin ölçüsüdür" tandanslı sofistik "güç haklıdır" ahlakına göre; s.a. über bir sanatçıdır.
"erdem en yüce iyidir" tandanslı sokrates ahlakına göre ise s.a. sefil bir balondur.
seçim senin ajkım.
belki değil, belki güzel söylüyor kadın. müzik hakkında benden fazlasını biliyor olabilir. popülaritesi tavanda o kesin.
falan eleştirilemezlik zırhı yapıştırıldıkça, sezen hayranlığının, "arabeks" müslüm'ün hayranlarının sanata olan hayranlığından farklı olmadığını gördükçe, yalayanları arttıkça soğuyorum kendisinden azizim.
balon mudur?
"şarkı"dan anlamayan birisi olarak,
bence evet.
hoş, sezenin de çok umurunda.
(bkz:
onno tunç)
ucu açık ama terbiyesiz bir tabirdir. sezen aksu ege insanlarında doğuştan bulunan derin kültür mirası, hayata bakışı, birikimi ile şarkı üretimi konusunda türkiye nin en iyi pop müzik bestecilerindendir. lakin şarkı söyleme konusunda sesi hususunda biyolojik olarak da kabul edilebilecek bir deformasyon yaşamakta.
40 yaşından sonra düzenli egzersiz yapılsa da ses geri sayıma girer. bu sebepten mütevellit çok sevdiğim, derin düşüncelerle, çoğu zaman sükunetle dinlediğim parçalarını kendine veliaht sayabileceği ( ne çok isteriz ışın karaca olmasını ) bir hatun kişiye okutması ya da sadece müzik ahalisine parça üretmesi isabetli olacaktır. anlamadığım konu ise çoğunlukla parçalarının meyan kısımlarında çılgıncasına tizleşmesi, tizleşmenin verdiği sıkıntı ile daha da bağırmasıdır. konser performanslarıdaysa çok sayıda geri vokal desteğiyle de aşamayacağı bir ses problemi duvarına çarpmakta çoğu zaman. bu sebepledir ki hep esprileri ile dağıtmaya çalışmakta o havayı. sonuç olarak sezen aksu çok büyük bir ses değil çok iyi bir söz yazarı, çok iyi bir bestecidir en nihayetinde.
yanlış önerme. bu önermenin sahibine son bakış, masum değiliz, tutsak, gülümse ve daha niceleri dinletilerek kendisi daha aklı başında önermeler üretebilir hale getirilmelidir