ön edit: bir zamanlar başlığın birinde bir giri varmış. seyfi dursunoğlu'nun servetini tegev'e bağışlamasını artizlik olarak görüyormuş. bir gün o giri silinmiş. [ona göre okuyun. saçmalamış falan demeyin sonra]
bi edit de buraya: yazarla konuştum haberler iyi. moderasyondan izin çıkarsa girisi geri dönebilirmiş.
son edit: giri gelmiş ama çok değişmiş. tanıyamadık. kaynak verilmiş, üslup güzelleşmiş falan. hepten piç oldu girim. ama kalsın lan. sevdim ben bu girimi. hayat sevince güzel.
öncelikle iyi bi yazar "ulan şuna mı yaptı acaba buna mı bağışladı naaptı lan bu adam?" demek yerine
www.google.com yazar tarayıcısına. oradan mutlaka bir yere varır.
konuyu dağıtmayayım ben. önce kaynak linki:
(bkz:
http://www.gazetesok.com/...)
"seyfi dursunoğlu nun, 10 milyon ytl lik mal varlığı, öldükten sonra türkiye eğitim gönülleri vakfı na kalacak."
"aslında açıklamayı düşünmüyordum. ancak diğer sanatçılara örnek olabileceğim söylenince kabul ettim. türkiye de şiddet, gasp, hırsızlık aldı başını gidiyor. bunun temelindeki neden eğitimsizlik. bu yüzden her şeyimi çocukların eğitimi için çalışan bu vakfa bıraktım"
..
falan filan anlatmış işte bişeyler.. insanın aklına geliyo tabi. en azından "lan bu adamın çoluğu çocuğu yok. ne ayak çekiyo ki ? öldüğü zaman malı zaten devlete kalacak a.q." diye içimizden geçiriyoruz.
ama bizde adettendir. hayırlı iş yapanı sevmeyiz. neyine bağışlıyon ki? zaten o para devlete kalacak. sonra bi hükümet gelicek. gemicik diyecek, babalar gibi satarım diyecek. o parayı hiç edecek. belki, belki de o hükümet ben olacağım... [erkan oğur - fırat ağıtı.mp3]
..
..
dipnot: bir çocuğun bir yıllık eğitim masrafları 50 ytl diye açıklamıştı geçenlerde tegev başkanı.... para miktarı bölü bir yıllık eğitim masrafı dersek, eeeee... 10.000.000/50 kaç yapıyor bilemiyorum ben tam. [matematikten 42'yle geçmiştim]