belki ilginizi çeker
  1. · seni seviyorum ulan
  2. · vişne şarabı
  3. · türkiye a milli futbol takımı
  4. · fat bottomed girls
  5. · björk
  6. · spongebob squarepants
  7. · karaburun
  8. · first person shooter
  9. · hastane kokusu
  10. · holly golightly
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · yılmaz özdil
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · 2012
  5. · ahmet kaya
  6. · recep tayyip erdoğan
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · güzel kızlar düşünemez
  9. · 2 eylül 2007 vestel manisaspor galatasaray maçı

seviyorum ulan  

1. (bkz: seni seviyorum ulan)
    (wondrous, 04.12.2005 18:00)
  2. genelde dağa bayıra karşı ifade edilen sevgi cümlesi. sonu bol "..nnn" lidir.
    (smg, 11.04.2006 03:50 ~ 03:51)
  3. lise 2. sınıftayken varlığından beri haberim olmadığı bir ayının sınıfa dalıp hocanın önünde bana bakarak anırdığı söz öbeği..sonra disipline gitti tabi ama çok utanmıştım.
    (amphitrite, 11.04.2006 03:56)
  4. tadından yinmez bir türk filmi repliği. bir hollywood filmi repliğini seviyorum ulan diye çevirmez zaten kimse zira amerikanyalılar bu tatta bi cümle kuramazlar dilleri gereği. ya daha ağır olur ya da romantik. yok böyle bizdeki gibi arası...

kurabilen varsa beri gelsin.
    (tuygun, 28.07.2007 18:25)
  5. anca sevdiğinle kalırsın sen diye karşılık vermek istediğim söz öbeği.
    (ilsu, 10.11.2007 23:22)
  6. içince söylenebilecek laflardan biridir.
    (floydian, 10.11.2007 23:27)
  7. insanın ağzından çıkmak için tüm ses yolunu tırmalayıp; viran eden, iki kelime bir kelimemsi.
    derenin altından akıp geçen sular giderir bu zorluğu zamanı gelince; enseye şaplak olunur sevgiliyle. kabadır tabir; ancak samimidir, sıcaktır...
    (kayıp uçurtma, 08.05.2009 12:41)
  8. boğazdan yuvarlanan dördüncü duble rakıdır.
    hatta boğazda yuvarlanan dördüncü duble rakıdır*
    malum, anasonun en yan bereli, fularlı, şarabını hafifçe yudumlayan fransız insanını bile anadolu kaplanına dönüştüren bir etkisi var. özellikle tuzlu su buharı* ile birleştiğinde etkileri çok daha hızlı görülebiliyor.
    sözler gereksiz nice süsten ve sözcükten kurtuluyor, arada kazara bir kaç gerekli harfi de düşürüyor, ve geriye duygu patlaması kalıyor.
    oluyor size seviyorum ulan
    sonra hep beraber boğazda yuvarlanıyoruz.
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 08.05.2009 13:09)
  9. genelde karşı taraf tepkisiz kaldığında ya da isyan noktasına gelindiğinde söylenen seni seviyorum tarzı cümle... akabinde gelecek cümle "var mı amına koyim itirazı olan" olabilir...
    (ortaoyuncusu, 08.05.2009 13:17)
  10. patlama anında söylenebilecek cümledir. artık öyle bir aşamaya gelinmiştir ki hiçbir laf yetmez hisleri anlatmaya. bekleme sabrı da kalmamıştır. ondan önce söylememe kaygısı ya da bu laf için erken olduğunu düşünmek yormuştur artık, bitirmiştir. yeter ulan, seviyorum işte denir ve uzun bir oh çekilir.
    (pelagos, 08.05.2009 13:39)
  11. ne kadar çok sevdiğini herkese haykırmaktır. ama ne hikmetse sonunda terkedip gider bu ibneler.
    (ya herşeyim ya hiçim, 08.05.2009 14:00 ~ 14:00)
  12. aşkın bir yorumu olan, "psikopatın aşkı"nın nakaratıdır. maşuk öyle bir sıkboğaz edilir ki, sonunda ölebilir de.
    (hasta la vista, 08.05.2009 14:23)
  13. son zamanlarda 50 yaşındaki teyzemden sıkça duyduğum cümle. bana değil tabi kocasına * söylüyor.
    - boyun kısa, biraz da yamuk yürüyosun ama seviyorum lan seni. (sonra da eniştenin alna küçük bi öpücük)
    (capibara, 15.08.2009 20:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil