|
|
- "sadece" kelimesi eklendiğinde daha da anlamlı olan harfler bileşkesi..
- gidemem sana kolay gelir git demek gidemem
yapamam unutamam seni yeni bir aşkla
yalan olabilir derse dilim inanma
benim yerim senin yanın beni asla bırakma
seviyorum deli gibi seviyorum
gözlerinden yol aldım yürüyorum
yokluğuna alışmayı düşünemem
ölüm olur ayrılığın biliyorum
soner arıca söylerdi bir zamanlar
- yalın'ın söylediği bir şarkıdır. *
resim resim hayatın her anı
yastığa değdiğinden beri başım
gözümün önünde her kare ve sen
yalan yanlış kavgalara isyanım
elime değdiğinden beri tenim
aklımın bir yanı hep senle
"yüzümü elinle silmene muhtacım" deyip
önünde küçük düşsem de
ben böyleyim.
"sesini kaç gündür duyamadım niye hala aramadın" deyip
önünde küçük düşsem de...
"seviyorum" deyip yalvarmam lazım
"ölüyorum" deyip ağlamam lazım
hemen gel seni geri almam lazım
- gece güne dönmeyecek biliyorum. karanlıkta artık hep düşlerim. büyüsede sözlerim senin anlayacağın kadar büyümez farkındayım. ama biliyorum ki ya da umuyorum ki çok büyüsün ve sana ulaşsın. anlamasan da duy sözlerimi. bil yürek yangınım ne hale getirdi beni. seni sevmek, hoş bir hikaye değil artık. içimi yakan bir suç. bir sır... "gizli aşk bu anlatamam derdimi hiç kimseye" diye terennüme düştü çığlığım. artık çığlıklarımı şarkı sözlerinin arasına kattım melodi niyetine....
sana uyudum. seninle uyanmayacaksam, bıraksınlar kapalı kalsın gözlerim. sonu bellidir karşılıksız sevdaya düşenlerin. acı onları yer, kemirir, bitirir. bazıları acıdan beslenir, bazıları umut etmeyi iş edinmiştir. beni sevebilme ihtimalin umudum oldu. bu umudu büyüttüm, umutlarımla yaşadım. pandoranın sandıktan çıkardığı o kadar acıya rağmen, senin bana sunduğun onca gözyaşına rağmen benim hala umutlarım var. gözyaşlarımla yıkanan hüzünlü ama beklentisi solmayan bir yüzüm var...
sevilmeyi bekleyerek sevmek olmaz! sevginin en büyük, en yüce tarafıdır beklentisizce vermek. hem ne güzel demişti şair; "sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi gerekmez" diye... ben sevmesen de seviyorum. ahmaklık mı bu? kim ne derse desin! bu ahmaklığı sonuna kadar yaşamak istiyorum. madem adamakıllı yaşıyamıyorum bırakın ahmaklığımı doğru bir şekilde adamakıllı yaşayayım. bilmezler seni neden sevdiğimi, bu ahmaklığın nedenlerini... oysa...
oysa, ben seni gecesi katran dökmüş gözlerin gibi kara bir sevdayla sevdim. ben seni düşlerine hırsla koşan ve herşeye tebessüm eden duruşunla sevdim. ben seni çocuksu tavrına yapışan gururlu tavrınla sevdim. ben seni dudaklarının arasından çıkan anlamlı sözlerin, kaşlarını çatışındaki kızgınlık için sevdim. ben seni acıyan yerlerini gördüğüm, ben seni ihtiyacın olan sevgi bende diye sevdim. ve bunca satır sonra anlıyorum ki; aslında ben hep ben demişim. ben seni, diye başlamış hep sözlerim. sen ikinci tekil şahıs kalmışsın hikayemde. ben o kadar bencilmişim ki; sen diye başlamamışım hiçbir cümleme!
seviyorum diyorum ya... bu doğru seviyorum... sende bulduğum kendimi aslında, sana yansımış mahcupluğumu, acıyan yerlerimi, dudaklarının arasından dökülen kendi sözlerimi, ben gözlerinde katranlaşan kendi gecemi sevdim. aşk narsistdir, sevdiğim. ben seni, sende beni bulduğum için sevdim...
*
- bir cengiz kurtoğlu şarkısı
herşey herşey senin için
dualarım duygularım düşlerimde bakışların
hep seni söylüyor şarkılarım
umrumda değil kim duyarsa duysun
varsın olsun kim görürse görsün
bırak gitmeyi kolay mı sanıyorsun
söyle sevgimi herkes duysun
duyanlara duymayanlara
soranlara sormayanlara
ben onu seviyorum çok seviyorum
seviyorum seviyorum
herşey herşey senin için
dualarım hayallerim arzularım gözyaşlarım
hep sana olacak sarılışlarım
boşver boşver ne derlerse desinler
saklama sende bunu söyle bilsinler
isterse bizi vurup öldürsünler
inan bu aşkımı silemezler
duyanlara duymayanlara
soranlara sormayanlara
ben onu seviyorum çok seviyorum
seviyorum seviyorum
- seda sayan'ın galiba kardeşiyle düet yaptığı bir şarkı vardı; adı bu olmayabilir, ama can alıcı yeri buydu şarkının:
kardeşi sayan- seviyorum !
seda sayan- birrr daha söyle !
kardeşi sayan- seviyoruum !
seda sayan- birrr daha !
kardeşi sayan- seviyoruuam !
seda sayan- bennnn de saniiii saevgilimmmm !
ne moda olmuştu... vay be. bir de bunun gibi, kadir inanır'ın(orhan gencebay mıydı ?) bir filmde bu sözcüğü aynı bu biçimde yineleye yineleye söyleyen ablamızı "yalaaaan !" diye bağırıp bağırıp, sonra dövdüğü bir şey vardı. o da bir garipti, güzeldi.
o zaman, bu giri tüm sevenlere gelsin. seviyorum. yeah.(alik, 02.07.2008 17:59 ~ 07.07.2008 07:19)
- ajda pekkan'ın 1972 tarihli albümünden bir şarkı:
aşk masalımı sen dinle
derdi paylaş gel benimle
aldanan şimdi yalnız benim
gidiyor bak sevgin
duydum sense mesutmuşsun
beni çoktan unutmuşsun
çekme kalbimden gölgeni
seviyorum çok seni
seviyorum, seviyorum hiç düşünmeden
ağlıyorum dön diyorum
mesut muyum, mesut muyum hiç bilmiyorum