|
|
- sevgiliye yazılacak en küçük notta bile dikkatli yazmak gerekir yoksa sevgi sözde kalır.
aslında bu daha çok dünyamız dijitalleşmeden önce sevgiliye gönderilen mektuplarda dikkat edilen bir husustu.günümüzde ise her şeyi hızlı yaşamaktan,yazdığımız kısa mesajlarda bile kısaltmalara gidiyoruz.
oysa özenle yazılan her sözün değeri bir başkadır.(ceyus, 03.08.2008 00:55)
- örnek verecek olursak mesajlarda ''ss'' veya ''sni svyrm'' yerine doğru düzgün ''seni seviyorum'' yazılması bunun en büyük göstergesidir.
- (bkz: bu aşkta imla hatası yapmak istemiyorum)
- benzer bir durum giri yazarken de görülür.( şair,yazar, şarkıcı,ressam vs vs) sevilen kişi hakkında yazarken daha dikkatli ve özenli yazılır zaten sevdiğin biri en çok düşündüğün ve en iyi bilmeye çalıştığındır
- ayrıca "yazarken" e vurgu yapılarak düşünüldüğünde. mecburiyetten yapıldığı da akla gelir.
- (bkz: s.ç.s.) hay ben senin sevgine...
- " aşkım;
dün gece yediğimiz şairane nitelikteki romantik akşam yemeğini bir türlü biçare aklımdan çıkaramıyorum. o mumlar, müzik, şarap, .... ama en önemlisi senin o güzel gözlerin ve bakışların. öyle narin yemek yiyordun ki anlatamam. ekmeği eline alışın, koparışın sanki bir sanat icra edercesineydi. heyhat bu güzel akşam yemeğinde yitip gidenlerde oldu, mutluluğumuzun yanısıra. aşkım, maalesef patlıcan musakkanın yanında bandıra bandıra yediğimiz ekmek bitmiş. canparem ben bakkala ekmek almak için çıkıyorum. şimdilik elvada. eğer uyanıpta beni göremezsen diye sana bu notu yazıyorum. elbet geri geleceğim. seni seviyorum.
rıfat."
- sevilen kişinin aynı zamanda beraber olunan kişi olması için gösterilen çaba ve özveridir. dikkatli yazılmadığı zaman sadece sevilen kişi olarak kalacaktır. adam gibi yazarsanız karşılık alacağınızı düşünürseniz gayet mantıklı bir eylem.
- "sevilen kişi
"sevilen kişi" hakkında yazabileceğiniz bir şey varsa ortam sizin: (güzel yazın)"
- gereklidir. sevgili olması şart değil. mesela ben 'cnm' diyenlere küfür etmek istiyorum. insanın içinden gelmeden kullanmaması gereken bir kelime. bokunu çıkarana kadar kullanınca, kısaltma cazip geliyor sanırım. içinden gelene, yazmak dert olmaz sanki.
- +merhaba.
-selam.
+nasılsın?
-iyiyim teşekkür ederim. peki ya sen nasılsın?
+ben de çok iyiyim seninle konuştum daha iyi oldum.
-...
+...
-kasmayalım bence
+bence de
-svşlm direkt.
+yep!!
|