sevildiğini bilmek   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. (bkz: sevildiğini bil yeter)
    (fb, 06.04.2007 18:54)
  2. havalanmak
    (equilibriumm, 06.04.2007 20:14)
  3. sevildiğini bilmek; uğrunuza kalbi atan biri olduğunu bilmektir. sevildiğini bilmek; her gece uykularına girdiğiniz ve her sabah uyandığında aklına geldiğiniz biri olduğunu bilmek demektir. sevildiğini bilmek; yaşadığınız cehennemde kendinizi 'kurtarılmış bölge' gibi hissetmektir.
    (charlie, 06.04.2007 20:56)
  4. aynı zamanda seviyorsanız daha da güzelleşen hadisedir.her saniye içiniz kıpır kıpır heyecan dolu,ama aynı zamanda da huzurludur. mutlu olmak için bahanelere ya da herhangi bir olay yaşamaya ihtiyacınız yoktur.mutlusunuzdur sadece,gülümsersiniz camdaki yansımanıza bile.kendinizi güzel hissedersiniz.gözleriniz her an onu arar,yüreğiniz hep onunla aynı anda çarpar.üzülse hissedersiniz.ruhunuz her daim onun yanında, elleriniz onun ellerindedir o yanınızda olmasa da...sevilmek güzeldir.sevildiğini bilmekse çok daha mükemmeldir.seviyorsanız söylemelisiniz, bedeli ne olursa olsun sevgi paylaşılması gereken en kutsal duygudur...
    (blinkin, 06.04.2007 20:59)
  5. ikiye bölelim ve düşünelim.

birini o sırada sevmiyor ama buna karşı sevildiğini bilmek: ne yazık ki bu durumdakilerin çoğu küstahlık yapar. sevse ne olacak ki, hani niye sevmiş beni diye düşünmeye başlar ve hemen seven kişiyi önyargı terazisine bindirir. ha yakışıklı mı, varsın olsun yahu, bir iki dedikodu çevirelim arkadaşlar arasında. anlatayım onu sağa sola, benim aşk cvimde bir madde olsun bu kişi. bananeki onun duygularından, ha arada lafı gelir konuşurum onu. reddetme sebeplerini sıralarım arkadaşlarıma, gülüşürüz, biraz da gizliden hava yaparım arkdaşlarıma. çirkinse zaten baştan hata yaptı canım, o şey beni niye seviyor ki ıyh'' gibi tepkiler mevcuttur. bu tavır kızlarda baskın belirir, erkeklerde de ancak çok yakışıklılarda gözlenir.

birini o sırada seviyor ve sevildiğini bilmek: yine bu kişiler ikiye ayrılır. birinci grup yukarıdaki maddeye yönelip seven kişiyi baştan notlandırır. şimdi gelgelelim ikinci gruba.
    bu durumdaki kişi büyük ikilemdedir ve her zaman terazisi tartar durur. acaba beni sevene böyle yapsam, benim sevdiğim de bunu yapsa doğru olur muydu diye tartar ve insaf skalası sürekli değer gösterir. sevdiği ona yakınlaşında sevildiği kişiden uzaklaşır. sevdiği ona uzaklaşınca bu sefer sevildiğine yaklaşır, ya da ona müsade eder. sürekli tartısı açık olduğundan kendisini sevene eziyet etmez, insaflıdır ama ona açık aralık da bırakmayabilir. bu durumda kız kısmının ufak kesmini kapsarken erkeklerin az, ama görece biraz büyük kısmını kapsar. çünkü sevildiğini hissetmek sadece sevmekle anlaşılır; ve bu işi erkeklere (ne yazık ki) defalarca düşer. erkek sevdiği zaman ancak kız sevildiğini anlar; ve (belki) sevmeye başlar, ve ilk adım hep nedense erkekten gelir. sevildiğini bilmek , sevmekle farkedilir çünkü.
    (spaindustrial, 06.04.2007 21:05 ~ 23:03)
  6. sevilmediğini bilmekten daha iyi olan bazen insana sorumluluk bazende sorumsuzluk getiren durumdur.
    (benbirmelegim, 06.04.2007 23:53)
  7. eğer siz sevmiyorsanız çok boktan bir duygudur.
    (magicpie, 06.04.2007 23:59)
  8. eğer başkasını seviyorsan seni seven insanı her düşündüğünde canını yakan şeydir.o seni kendinden bile saklarken sen başkasının yanındasındır.o seni öpmeye kıyamazken sevgilinin seni her öptüğünü gördüğünde onun canının çok yandığını bilmek üzer seni.onun kalbinde ağırlık yaptığını bilirsin ama kendinden nefret ettirmek için bile ona kötü davranmak istemezsin.sevgisine karşılık vermediğin için hatalısındır zaten.istemedende olsa onu kullanmamak için uzak durursun.üzülür bilirsin.ama istemezsin daha çok sevmesini hayatını senin etrafında döndürmesini.yıllar geçer gelir yanına teşekkür eder.böyle olmasaydın yaşayamazdım der.ağlamaya başlarsın.sarılırsınız dakikalarca.pişmansındır başka biri için bu insandan vazgeçtiğine ama çok geçtir artık.çok geç..

ayrıca böyle durumlarda seven insan için;

(bkz: üçüncü şahsın şiiri)
    (bkz: attila ilhan)
    (ihmaiwtd, 07.04.2007 09:52)
  9. şımarmaya sebebiyet veren hadise.şımarma eylemi dozunda olursa tadından yenmez de aşırıya kaçarsa yanına yaklaşılmaz artık.

sevildiğini bil derler ya, bu durumlar için söylenmiş olsa gerek...
    (zedt, 11.12.2007 03:58 ~ 04:01)
  10. psikolojik bir etkenin himayesi altına girerek kandırılmak. yazık.
    (bkz: sevildiğini zannetmek)
    (bkz: herşeyin bir sonu var)
    (bkz: sonu olan gerçek değildir)
    (manimelankolipsikoz, 11.12.2007 04:03)
  11. duymayan için kesmeyendir.
    (heidi, 11.12.2007 08:18)
  12. insanın bakışlarına yansıyan ve içini ısıtan güzel bir duygudur. sıcacık, dolu dolu.
    (arapbebek, 11.12.2007 09:48)
  13. (bkz: şımarmak)
    (mırın kırın, 11.12.2007 10:04)
  14. yalnızlığın ruhunuza sığmamaya başladığı dönemlerde, hissetmek istediğiniz duygu. aileniz bu konuda size cimri davranıyorsa eğer, sevildiğinize inanmazsınız uzunca bir süre. bir gün hayatınıza ansızın giren biri size tüm masumiyetiyle sevgiyi sunduğunda apışıp kalırsınız. bu uzak duygu gitgide yakınlaşır ve bir süre sonra sevildiğinizden tamamiyle emin olursunuz. işte bu hissiyat dünyalara bedeldir kanımca.
    (papazeriği, 27.12.2007 00:28)
  15. sol frame de başlığı ilk gördüğümde tıkladım ve hüzünlü şeyler yazmak için kafamda cümleleri toparladım ama o sırada feysbukumada bakıyordum ve son bir saat içinde feysbuk sağolsun fikrim değişti. şöyle ki;
    statüme "çok hasta" yazmıştım ve birden bire mesaj yağmuruna tutuldum; "geçmiş olsun canım neyin var, çok ciddi birşey değildir inşallah" gibi gibi...
    uzun zamandır feysbukuma bu kadar çok mesaj bir anda gelmemişti. meğer ne çok sevenim varmış da ben bihabermişim.
    işte böyle birşey sevildiğini bilmek...
    tabi : yaşasın feysbuk(!)
    (nick bulmak pek zor iş, 27.12.2007 01:43)
  16. rahatlatır. içinizdeki endişeleri, korkuları siler süpürür.
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 27.12.2007 13:48)
  17. sevildigin kisiye gore bagli olarak sonucu degisebilen eylem.
    (skyward, 27.12.2007 14:27 ~ 14:28)
  18. nazınızın geçtiği bir sürü insan olduğunu bilmektir.
    (maia, 27.12.2007 15:58)
  19. çocukluğunda böyle yetişenler büyüdüklerinde genele özgüven sahibi olurlar ve çevrelerince sevilirler. evet bunu da bilirler. suistimal eğilimleri mevcuttur ve bunu yapmaktan geri kalmazlar.
    (truman, 27.12.2007 16:04)
  20. ne güzel bir duygudur, kendinizi de yeniden sevmenize, sizi seveni daha da çok sevmenize neden olur. aşk ve sevgi böceği olası gelir insanın. sevdikçe sevilinir, sevildikçe sevilir, pırpır olur insanın yüreciği. (bkz: kıpır kıpır oldum)
    (50 karakter barındırmam kişilik sahibiyim ben, 12.04.2008 23:59)
  21. göt kalkmasıyla sonuçlanabilir.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 13.04.2008 00:04)
  22. havalanmanın, göt kalkmasının aksine sorumluluk gerektiren birşey ' aman beni seviyo nasılsa ya kızmaz ' diye beslenmemesi gerekir bence ne biliyim o sevgiyi bitirmeye niye uğraşılsın ki sevgi öyle kolay bulunan bişe de değil ki. belki bu yüzen herşey bitiyo tüm sevgileri böle beslersen sağlıksız beslenmeden ölürler. kısacası sevildiğini bilmek sorumluluk ister.
    (quench, 13.04.2008 00:11)
  23. güzel bişey bu! => yes orrayt
    (tersdönenşemsiye, 13.04.2008 00:29)
  24. insana huzur ve güven duygusu veren olgudur evildiğini bilmek, sevildiğini bilen mutludur kendine güveni yüksektir keyfi yerindedir.
    (speleofizik, 13.04.2008 00:31)
  25. '' yalansız '' olarak annenin gözlerine bakınca hissedilen duygudur. huzur verir.
    (juliette, 13.04.2008 02:49)
 sayfa  / 2