|
|
- (bkz: evlenmek)
- şahsi kanaatimce yapılmaması gereken eylem,insanların içindeki heyecanı evlenmeden söndürmemek gerekir.yani birbirini görmeden önce kendine bir çeki düzen verir bir kıpırtı olur insanın içinde,tabi karşılığında denebilir ki seven her haliyle sever kardeşim,şahsi kanaatimce dedim ya derim ben de.
- kısa dönemler için çok başarılı bir çalışma olsa da uzun vadede genel olarak hatun kişiden kaynaklı bir çok arızayı beraberinde getirmektedir.özellikle beraber yaşamanın ilk yarım yılı geçtikten sonra dişi insanda bir sahiplenme, bir oh kafesledim formatı açığa çıkmakta buda erkeğin zaten içinde uykuya yatırmış olduğu amanın gidiyoz hemen her bulduğuma atlamalıyım modunun açığa çıkmasına sebep olmaktadır. genede fayda zarar oranı göz önüne alındığında erkek bakış açısında sürekli aynı insanla beraber olmak dışında büyük bir negaif olmadığı gibi evin derli toplu olması gibi kocaman bir pozitifi içinde barındırır. tüm bunların ışığında gençken çiftleş yaşlanınca yerleş çok uygun bir söylemdir konu üzerine.
- sevgilinin götündeki kılların sayısına kadar herşeyini öğrediğiniz,aşkı gizemsiz kılan şeydir.
- dozunda yaşanmadığı taktirde aşkın ve heyacanın yitirilebileceği durumdur.bir şekilde alıştıktan ve birbirini kanıksadıktan sonra sıkılabilme ve heyecanını yitirmek olasıdır.günler daha birbirine benzemekte ve keşfedek çok şey kalmamaktadır.bu da ateşin üzerine tazyikli su sıkmakla eşdeğer bir güdümdür.en mantıklısı küçük kaçamaklar ve heyecanı kaybetmeden yakınlaşarak bir nevi alışkanlığa dönüşmesini mümkün olduğunca geç yaşamaktır.
- iyidir,güzeldir,hoştur ama bir noktadan sonra çiftin birbirinin psikolojik dengesini bozmasına neden olur. çünkü evlenmeden,evlenmiş insan psikolojisine girmek insan bünyesinde reaksiyona yol açar. fakat taraflar beraber yaşayıp aynı zamanda sanki aynı evde yaşamıyormuş rolünü iyi yapabilirlerse tadından yenmez.
- belli bi zaman sonra artık çekilmez olan durumdur.
- aynı evde birinci hafta:
-aşkııım
-efendim kelebeğim!
birinci ay
-bebiş
-noldu tatlış?
altıncı ay
-merve!
-ne var arif?
birinci yıl
-aloooo!
-çüşşş ne var
beşinci yıl
-hişşş baksana be!!
-adam ol önce
evlilik birinci hafta
-aşıkımm!
-efendim kelebeğim
-.......
-........
- iki başlı hantal bir dev olmaktır.
yaptığınız ettiğiniz herşeyden haberi olur, yalan söylemek gibi kötü bir alışkanlıktan mecburi olarak uzaklaşırsınız, bilgisayarınız onun ellerindedir, msn konuşmalarını saklayamaz olursunuz, kartları o kadar açık oynarsınız ki bu şeffaflıktan mideniz bulanır, yalnız takılmak istersiniz artık olmaz, evli olmadığınız için ödemeleri nasıl bölüşeceğinizi de bilemezsiniz.
oturup ilişkinizi düşünecek, tartacak kadar bile yalnız kalamazsınız, olası bir kavga durumunda erkek meçhule çekip gider, kadın oturduğu yerde oturur, ayrılık gündeme gelirse, artık hepsi ortak olan arkadaşlar paylaşılamaz, o derece inciğine cıncığına girilmiştir ki, kim kimin arkadaşıydı, hangi arkadaş kimin tarafındaydı ayırdedilemez.
pervasızca ayrılınmaz, ortada bir ev, faturalar ve eşyalarınız vardır, "bitti artık ayrılıyorum senden" demekle olmaz o iş, son faturalar ödenir, iki adet nakliye kamyonu kapıya dayanır, hangi cd kimindi, ortak alınan eşyalar kimde kalacak derken sinirler yatışır, bir bakarsınız, mukavva kutulara resim çerçevelerini yerleştirirken, kollarında ağlıyorsunuz. halbuki gitmeniz lazım, gidilemez, tekrar başlarsınız yarım yamalak... daha acılı, biberli, bol kağıt mendilli bir sonraki kavgaya kadar.
az mesafe iyidir sanki. işin büyüsü, şahsi karar verebilme özgürlüğü filan...(tatalu, 14.12.2007 14:45 ~ 15:23)
- evliliğin demosunu oynamaktır.
(garrincha, 14.12.2007 14:50 ~ 22.04.2008 18:52)
- genellikle kadınların bundan zarar görmesi, evlenince bunun hiçbir esprisi kalmayacak diyen erkeğin terkedişi yaşatmasıyla son bulacak bir eylemdir.
duydum ve gördüm.
- yurt dışında türkiye'ye göre daha yaygın olan durumdur.
(poppy, 14.12.2007 17:41)
- ailelerin pek sıcak bakmadığı olay.
(billy, 15.12.2007 20:07)
- birbirini çabucak tüketmenin en iyi yolu.
- ilişkinin bok olmasına neden olabiliyor. başıma gelmedi ama birlikte yaşayan arkadaşlarım var ve onları gözlemleyerek bu sonuca varabiliyorum. en ufak şeyde dır dır. kızın "senin karın mıyım bütün ev işlerini ben yapacağım be?" laflarıyla köpürmesi. sürekli gergin ortam. aşşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu. kavga etsen barışmak zorundasın, yüz yüze bakıyorsun sonuçta. ayrılmaya da göt yemez; bir kişi yeni ev bulacak da gidecek, o sırada diğeri yeni sevgili yapıp, eve getirirse olabilecekler... kısacası sakattır. karşı tarafı iyice tanımadan, kalkışılmaması gereken bir şeydir.
- en az sevgiliyle beraber olmadan aynı evde yaşamak ve sevgiliyle beraber ayrı evlerde yaşamak fiilleri kadar rerörerödür.
- bir ay gibi kısa süre sonra zaten evlilik bağı olmadan evliymiş moduna girmek, 2 taraf için söylenemeyen ama içirde bi yerde tabak içinde jole gibi titrer durur.....
daha kotüsüde yakın evlerde oturmakla başlar ahanda taşınalım bide oyle deneyelime doner, sonra aşk gider nur topu bi mutsuzluğunuz olur.....
- çok kötü bir şey. tavsiye edilmez.
- bu durumdakileri ziyarette bir hayli komik olur.
bunlardan birini biliyordum 2 sene öncesine kadar, ne zaman gitsem bana hep bir acayip gelirdi, sanki 30 küsür yaşıma gelmişim ve de bizim murat evlenmiş de evini ziyaret edermiş gibi olurdu. kapıdan itibaren ağırlamalar. hep birlikte gülüşürdük. bizimkiyle sohbet ederken kız arkadaşı içeriden meyve getirirdi. sanki bizimkiler evlenmişti de eşi hizmet ediyordu.
tabi benim ziyaretler arada bir sürüyordu. bir gün, dolaplarına serin birşey almaya gittiğimde gördüğüm prezervatif, aslında o evde neler neler döndüğünü ortaya koyuyordu. tabi ki ne dokundurdum ne de iğneledim. ama işin ironik yanı ise pınarın her ankaraya gelişinde annesinin babasının "aman kızım kötü işlere bulaşma, okulunu oku, bizi merak ettirme " nidalarıyla yollamalarıydı. ve bu sevgiliyle yaşama durumunu yaşayan bu kızın aslında ne kadar tipik bir aile kızı gibi durmasına karşın sakladığı noktaraı iyi sergiliyordu.
aradan 2 sene geçti. bundan (an itibariyle) 7 ay öncesinde ayrıldılar. pınar şu an nişanlı. aslında önceki sevgilinin kıçının kılına kadar öğrenmiş bir kız, şimdi başka bir adamın belki de ileride o adamın çocuklarının annesi olacak. sevgilisyle yaşamasının bir erkekle idaresini öğrenebilmesinin avantajı, (umarım söylemiştir) bakire olmadan başka bir adamın fantezilerine kurban edilmiş ruhu ve bedeniyle başka bir adamın gurur duyarak eş yapacağı ama aslında ileride bebeğini emzirecek o kadının daha önceden başka bir koca bebeği emzirmesinin dezavantajını örter mi bilmem ama; aşkın ve sevginin bu tür eylemlerle test edilmesi ve öznelleştirilmesi ne kadar doğrudur bilemiyorum.
- gerçekleşmesi asla hayali kadar güzel olmayacaktır.
- (bkz: ipek-burak)
(bkz: çarpışma)
- sevgiliyle aynı evde yaşayınca zaten ister istemez beraber olunacaktır. aşırı büyük bir ev, malikhane, buckingham sarayı falansa aynı evde ayrı da yaşanabilir belki tabi, onu bilemem.
işin o kısmını bir tarafa koyarsak, özenilecek bir şey değil; aklınızı başınıza alın.
- sevgiyi ve aşkı ev sorunlarıyla yok etmektir.
(zerun, 14.05.2008 13:41)
|