demokratik olmak adına sandığıa gidilmesini gerektiren eylemdir, ancak oy saymı sürerken sandıkların araklanması ya da oyların çalınmasıyla daha bir keyifli olacak eylemdir. ancak baraj var mı baraj?
evet sayın seyirciler sandıklar yavaş yavaş açılmaya başladı, oylar bölgelerden gelmeye devam ediyor heyecan dorukta. hemen yako'nun yanında bulunan muhabirimize dönüyoruz. evet osman söz sende;
muhabir- teşekkür ederim defne*, bilindiği gibi oy verme işlemi bugün sabah saatlerinde başladı. halkımız sandık başına geçti. uzun süredir tartışılıyordu yako kimi seçicek diye. en sonunda halkımız daha fazla duyarsız kalamadı. ve sandık başına geçti. saat 17:00 itibari ile oy kullanma işlemi sona erdi. sandıklar açılmaya başladı, heyecan sürüyor. yanımda yako var, o da sabırsızlıkla halkımızın kararını bekliyor. evet yako düşüncelerinizi alabilirmiyiz?
yako: öncelikle iyi akşamlar, evet dediğiniz gibi bende de hafif bir heyecan var sabırsızlıkla sonuçları bekliyorum. türk halkına güvenim sonsuz.
muhabir: peki yako, adayları bir değerlendirirmek gerekirse, gönlünüzden geçenler nedir?
yako: valla ne desem yalan olur hepsi birbirinden değerli insanlar, şimdi benim birşey demem doğru olmaz, türk halkının kararına saygısızlık olur. hepsinin birbirinde iyi özellikleri var. mesela asuman tam bir ev hanımı yemekleri süper, yeşimi ele alırsak eğitimli görgülü güzel bir işi var, alev taş taş onu var ya offf offf.... pardon çok özür dilerim. neyse sonuç olarak hayırlısı neyse o olsun
muhabir: peki sizin en güçlü olduğunuz bölgede aysel gürele 10.000 oy çıkmasına ne diyorsunuz?
yako: ıhhıııımmm, bu kesin mahmut piçinin işi, olm mahmut biliyorum sen yaptın bunu? çekemiyon dimi şerefsiz kaptım taş gibi hatunları. neyse dediğim gibi arkadaşların ufak bir şakası.
muhabir: evet gördüğün gibi defne burada da heyacan dorukta bizde sabırsızlıkla sonuçların gelmesini bekliyoruz.yako hayırlısı neyse o olsun diyor ve türk halkına güveninin sonsuz olduğunu belirtiyor.şimdilik aktarcaklarım bu kadar, osman oposmanoğlu şişli istanbul.
ilişkinin ilerlerleyen vakitlerinde herhangi bir olumsuzlukta "hoop sana nooluyo kardeşim, beni halk seçti. halkın iradesine nası karşı koyarsın." laflarıyla karşılaşılabilir. uzak durulmalı böyle sevgi ve sevgiliden. veya ne biliyim gensoru önergesi falan verilebilmeli.
süper olur diye destek vermek istediğim olay. özellikle de benim gibi kör olup gerçeği tınlamayanlar için yapılması gerek. hadi halk olmadı en azından yakın çevreye sorcam lan. daha mutlu olurum belki. belkiyi geç kesin daha mutlu olurum.