|
|
- aklınızı karıştıran bir şeyler olması sonucu sevgiliden şüphelenmek..
aslında her şeyin temelidir güven; dostluğun, arkadaşlığın, aşkın..ancak hemen de elde edilemez. edilse de hayal kırıklığı yaşatabilir..ancak ilişkilerde çok önemlidir bu konu, bir an önce çözülmesi nedenlerinin araştırılması gerekir. şüpheli yaklaşmak ilişkiyi yıpratır.
- güvenmezsen ne yapacaksın, nasıl o hale geldi o ilişki o zaman? hatta öyle bir güveneceksin ki; o yüce insan beni sadece yakamın ucundan 2 parmağıyla tutarken ben uçurumun kenarında arkamı dönüp tam kenarında gözlerimi kapatıp kendimi bırakırım arkaya(bu örneği hep söylerim zaten), hiç de tereddüt etmem acaba beni tutar mı tutmaz mı diye. o bana, ben ona böyle güvenmeliyiz işte.
- eğer sevgiliniz size bariz bir şekilde "ben tek eşliliğe inanmıyorum tatlim" demişse gayet de normal olan durumdur.
- ilişkiyi bitirebilecek bi olay
- sevgilinin 9 kusurlu hareketten birini yapması durumunda vuku bulan hareket
- (bkz: sevgiliye aşık olmamak)
- ilişkinin bitmesine neden olacak durum
- (bkz: kendine güvenememek)
- güvenmiyorsan sevme, sevmiyorsan sevgili deme kardeşim
(bkz: çocuk oyuncağı mı bu)
- bir süre sonra sevgiliden soğumak ve de nihayet ilişkiyi bitirmekle sonlanan durum.
- hayattan soğumaktır sevgiliye güvenmemek. genelde sebebi karşıdaki insanın yalan söylemesidir. açıkça,mertçe karşınıza dikilip doğruları söylese, olanlar zorunuza gitmez. lakin sevgili gerçekten daha çetrefilli yol olan yalan söylemeyi tercih etmişse, yapacak bir şey yoktur artık. hayat bağrınızda bir hançerdir. yaşamak ağır gelir artık. sevgili gönlünü bir başkasına kaptırsa ve dese ki, özür dilerim, bitti.. işte o vakit insana bohçasını toplayıp çekip gitmek düşer. lakin yalan varsa ortada, sevgili hala seni seviyorum diyor ise, işte o zaman intihar bile kurtarmaz insanı. oysa sevgili yoluna ölünebilen kişidir, sevgili için serden geçilir. sevgili sen demektir. hayatımıza girdiği vakit hayatımızın yarısı kaplayan insandır sevgili. ona bu denli değer verirken, yaptıklarıyla ona olan güveninizi sarsıyorsa, elinizden kayıp gidiyor ve de yok bişey diyorsa hala, işte o zaman olan size olmuş demektir.
sevgiliye güvenmemek, bildiğin tüm doğrulara güvenmemektir. doğru bildiğinin, eğri çıkmasıdır.
not: keşke yapmasaydı.
- eski sevgili olma yolunda koşar adım ilerlemektir. güven olmayan yerde ne sevgi barınabilir, ne de aşk.. bir defa güveni sarsılınca insanın, attığı her adımda şüphe tohumları serpilir yüreğine. ''yoksa, acaba yine mi, ya öyleyse'' diye başlayan, inanmak istemediği ama gerçek olma ihtimalinin de olduğu senaryolar yazmaya başlar. yok canım öyle değildir ben abartıyorum telkinleriyle bir yere kadar devam ettirir ilişkiyi ite kaka. ama bunun huzursuzluğu da ilişkiye bir şekilde yansır. açık açık konuşulmasa da, bazen cümlelerin arasına sıkışmış gizli mesajlar verilir, trip yapılır ama maalesef imkansızı gerçekleştirmeye çalışmak kişiyi yormaktan, yıpratmaktan ve zaman kaybından başka bir işe yaramaz.
güvendeki en ufak kayıp bile ilişkide her daim büyük tahribata yol açar..
- 'o' nu çok sevmenize rağmen geceler boyu uyuyamamanıza ve sonuçta paranoyaklaşmanıza sebep olan durum.
- (bkz: ateş olmayan yerden duman çıkmaz)
- daha 'o' nun erkek arkadaş statüsünden sevgili statüsüne çıkamadığının göstergesidir
|