belki ilginizi çeker
  1. · sevgiliye karşı hiçbir şey hissetmemek
  2. · can sıkıntısından dolayı biriyle çıkmak
  3. · sevgiliye güvenememek
gündem
  1. · fotoğraf makinası olmayan japon
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · zor olanı seviyor insan
  9. · avril lavigne

sevgiliye aşık olmamak  

1. sevmediğin kişiyle neden çıkıyorsun sorusunu akıllara getiren durum. sevgiliye aşık olmamak sevgiliyi aldatmayı da beraberinde getirir. sonuç iki taraf için de felakettir, mutsuzluk kaynağıdır. sevgilinle mutsuzsundur, bu mutsuzluğun onunda senle mutsuz olmasına neden olur. aldatmayla son bulur.bir başka açıdan bakılırsa aşk boyutundan farklı olarak sevgili 'sevgi'lidir.
    (bkz: sevgiliye karşı hiçbir şey hissetmemek)
    (uniquemathematician, 16.01.2006 12:14 ~ 12:15)
  2. iki tarafın da farklı çıkarları varsa olabilecek durum.
    (bkz: 3. kişiye bok yemek düşer)
    (lillith, 16.01.2006 13:00)
  3. daha da acı olacak olanı sevgilinin sana aşık olmadığını bilmektir.
    (lillith, 16.01.2006 14:03)
  4. (noctis, 16.01.2006 14:13)
  5. günümüz sosyal yapısındaki gerilla oyunları itibariyle "neden şaşılır ki?" denen durum.

..

bir gün milli parklarda özel, azınlık insanları seyretmeye gideceğiz.. yakındır..
    (lefteyenine, 16.01.2006 14:43)
  6. fuckbody olmamak için sevgili olmak durumudur..
    (koyukahve, 03.05.2008 19:21)
  7. sevgiliye aşık olmazsan; o , sevgili değil takıldığın kızdır denilesi durum.
    (gutter ballet, 03.05.2008 19:24 ~ 19:24)
  8. genelde uzun sürecek bir ilişkinin habercisidir bu durum.
    birbirini çok sıkmayan ,sms le,çağrılarla aramalarla sıkboğaz etmeyecek bir çifttir bu çift.aşktan çok bağlılık,sadakat borcu gibi faktörlerin etkisi altındadır bu çeşit ilişkiler.
    sadakat borcu aşk kadar dengesiz bir ihtiras içeriğine sahip olmadığı için stabilitesi sağlam,ankastre mesnetli bir beraberlik yaşanır gider.
    (eshita, 03.05.2008 19:37 ~ 19:42)
  9. genel kız durumudur.
    aşık değildir kız sevgilisine; ama bilir ki iyi insandır, o yüzdendir zaten sevgilim diye tanıtması insanlara, bazen coşar seni seviyorum bile der sevgilisine, halbuki sevdiği onu seven bir sevgili olmasıdır yani kişisel bi sevgi değildir sevgilisine duyduğu.
    hüsrana uğrayacak olan çocuktur
    kız dengesiz bi zamanda ayrılmak isteyecek ya da direkt terkedecektir (çoğu zaman olduğu gibi)
    kalana allah sabır versin demek isterim
    çocuk kafayı yeme noktasına gelir, eldeki hiç bir soru cevaba ulaşamaz
    "neden bana seni seviyorum dedi bunca zaman" gibi
    (üç kilo reçellik vişne, 15.01.2009 23:07)
  10. canerle tülin i hatırlatan durum.

tülin: ben sana aşık olamadım.
    caner: benim aşkım ikimize de yeter be gülüm!

izleyenler: vay bee!
    (uzayi kurtaran dunyali, 15.01.2009 23:08)
  11. burada önemli nokta aşkın tanımıdır, ki kişiden kişiye değişmektedir. aşk kimisi için sevgi, kimisi için o ilk heyecandır ama en güzel tanım sanırım mevlana'dan gelir. sorarlar aşk nedir diye cevabı bu durumu noktalar niteliktedir; "ben ol da anla".

sevgi ilişkide gereklidir ama aşk olmayabilir. çünkü aşk farklıdır, aşk sevgiden ileridir. aşk hayatın sonunda geriye dönüp bakıldığında o'ydu aşkım dediğiniz kişiye duyulan histir.

sevgiliye aşık olmamak doğaldır ama sevmemek değil.

aşk başkadır be usta.
    (erky, 15.01.2009 23:15)
  12. genellikle rutine bağlanmış ilişkilerde yaşanan tipik durumdur.bir süre sonra sevgiliye aşık olmadığı anlaşılır ve sonu ayrılıkla bitebilen durumdur.

necla:leyla biliyormusun ben oğuz'a deliler gibi aşığım!!!ölüyorum,bitiyorum onun için.
    leyla:ayy ne güzel canım yaa.mahşallah tütütütütüüüü
    necla:sağol canım ya darısı senin de başına

1 ay sonra

necla:leyla ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
    leyla:hayırdır canım neden?
    necla:ben artık oğuz'a aşık değilim.ayrılıcam ondan.
    leyla:hımm hayırlısı olsun canım yaaa

1 ay sonra
    leyla:necla biliyormusun ben aşık oldum
    necla:hayırdır canım kime?
    leyla:oğuz'a !!!
    necla:aaa gerçekten mi?
    leyla:evet canım ya!kızmadın di mi bana?
    necla:yok canım ya neden kızayım zaten ben aşık değildim ona ayrıldık.benim için bir sakıncası yok yani.
    leyla:sağol canım kardeşim.
    (n excantric matmazel, 15.01.2009 23:28 ~ 16.01.2009 19:05)
  13. bir başkasına aşıkken bunu ona söyleyemeyen, bu sırada kendisine çıkma teklifi eden* erkeğe onu sevmediğini söylediği halde ısrar etmesi sonucu, başkasına aşık olduğunu söyleyen kızın, "olsun ben yine de denemek istiyorum" diyen bünyeye laf anlatmaktan yorulup, teklifini kabul etmesi sonucu gelişen olaylar zincirinde, başroldeki kızımızın hissettiği. kız bir çok mutsuz an yaşamıştır. aşık olduğu kişi de pek huzur verici bir bünye değildir. ve huzur arayan hatun kişisi 'lanet olsun' diyerek ısrarcı gencin teklifini kabul eder. huzur aramaktadır.

ona aşık değildir ama artık sevgili olmuşlardır. yadırganacak bir durum yok. ilginç olan ise kızın başkasına aşık olduğunu bilen genç, yine de denemeyi nasıl göze almıştır? bu mudur aşk?
    (beyazleblebi, 15.01.2009 23:31 ~ 23:32)
  14. bir de sevgiliye aşık olabilmek ancak zamanla aşkın tükenmesi durumu vardır ki oldukça zor bir hadisedir. sevgiliye bunu izah etmek mümkün değildir hiç bir koşulda, ilişkimizdeki heyecan bitti gibi klişe söylemlerin ardına sığınılarak anlatılır zaman zaman ama nafiledir. heyecanı biten, aşkı biten ilişkinin sadece sevgi ve güvene tutunup sürdürülmesi oldukça zordur. çünkü aşk bitince, görmezden gelinen tüm eksikler açığa çıkar ve mutluluk düzeyi birden bire hızla ivme yitirir. ilişkinin dayandığı güven ve sevgi duvarlarından birinin yıkılması gibi hazin bir durum oluşursa ilişkinin sürekliliği bir darbe daha alır. zordur aşkın olmadığı ilişkiyi yürütmek. belki de sonlandırılmalıdır aşksız ilişki...
    (myself, 09.05.2009 02:03)
  15. (dirtypain, 09.05.2009 02:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil