siz aşıksınızdır efenim, çok koşarsınız onun (bkz: @1503370) peşinden sonunda kavuşursunuz. ama kız sizi ambale edecek* şeyler söyler. (bkz:@1530987) salak tiripler atar (bkz:@1541069) (bkz: @1819029) ve sonunda sizi canınızdan bezdirir. siz de ya hayat ne tuhaf vapurlar filan modunda gezersiniz ya da özde değil sözde sevgiliyi önemsemezsiniz artık. (bkz:@1801790)
berbat bir duygudur, bertaraf eder adamı...
---bir telefon bir mail hatta bir mektup gelse senden, inan ömrümün sonuna kadar sana ait hissedebilirdim kendimi tekrar. sen susmayı seçtin. haberini alabilmek, nefes aldığını bilmek yeterdi ama yoktu hiç bir haber... dostların bile bilmiyordu ki hiç bir şey sana dair, anlaşılan yine boşluğu ve karanlığı seçmiştin ya da ne bileyim dört duvar arasına hapsetmişti birileri seni. bazen bir kafede otururken yanımdan geçeni sana benzetir irkilirdim... tam üç ay böyle oldu, böyle geçti... hep sustum, soranlara "iyidir herhalde bilmem ki" dedim ama "bitti" diyemedim. selam söylediler sana, unuttum söylemeyi, söyleyenlerin kimler olduğunu bile unuttumuştum zaten...
üç ayın ardından yanıbaşımda buldum seni, hiç bir şey değişmemiş, hiç zaman geçmemişti sanki, beni hala aynı seven gözlerle buldum seni. fakat ben bu sefer hiç irkilmedim sen geldiğinde... kanı dökülmüştü bir kere yalnızlık yarasının, üstüne kabuk bağlamıştı. yoktun ben de yok olmayı seçiyorum artık. yok böyle bir sevgi artık ellerimde dedim. sormadım, anlatmaya çalıştın fakat hiç bir neden haklı çıkaramazdı o üç ayı... "git" dedim "ve bu sefer hiç dönme, bir daha hiç dönme... içimde ölen biri var yasını tutmaktayım" fakat o gün orada dokunsan donacaktım... dokunsan donacağım... ---
biraz da koşullara bağlıdır demekten kendimi alamadığım durumdur.he sonra sorarım kendime koşullara göğüs geremeyen sevgili sevgili midir diye.çelişirim kendimle biraz.her sevgi kendi içinde şekillenir diye bağlarım durumu ve çok da iyi durur bence.
bir de bunun tam tersi bir durum söz konusudur ki hiç normal olmayıp, tamamen ruh hastalığı belirtisidir. kişi sevgilisi olmadığı halde, çok sevdiği bir insanı sevgilisi gibi görür. kendi kendine onunla konuşur, gönderebilecekmiş gibi mesajlar hazırlar, o diye yastığına sarılır öper. hatta icraata geçip; sevdiği insanı kıskandığı için, kısıtlamaya bile çalışabilir. çok tehlikelidir.
bir gece önce sabahın 5'ine kadar beşiktaş sahilindeki bankların birinde, bir anda sarmaş dolaş olduğun birinin, ertesi gün, hiçbir şey olmamış gibi seni aramaması sonucu, 2-3 saatlik uykuyla duruyor olmana rağmen uyuyamama ve sözlüğe girip efkar dağıtma ihtiyacı doğuran his.
ne pis bir his ki buraya geliyorum ve burada tam da içinde bulunduğum durumu anlatan başlık en başta duruyor. sözlük çok büyüksün mü demeli, sözlük de yalnızlığımı yüzüme vurdu mu demeli şaşırdım.
öküz bir sevgiliye sahip olmaktan kaynaklanan durum... çabalarsın uğraşırsın ama karşındaki öküz olduğu için "sevgili olma" durumunu bir türlü kavrayamaz... bir insanın sevgilisi olma sorumluluğunu alamaz... çünkü hayatta sadece kendisi vardır ister ki sadece kendisi istediğinde onun sevgilisi ol, o sana ait olmasın onun canı istediğinde sana yabancı gibi davransın canı istediğinde koynuna alsın... senin ona ihtiyacın olduğunda o işim var diye mesaj atsın... sende ortalarda benim sevgilim var diye gezin ona sadık kal ama hiç bir zaman varlığını hissedeme... sana bunu hiç hissettirmesin... canına tak edip tekmeyi vurduğunda da şaşırıp kalsın.
sevgilin var ve iyi bir ilişkidesin!aman ne kadar güzel.hergün bir eğlence,bir heyecan..harika!lakin zaman geçer,tutku ölür,geriye kalır bir alışkanlık güzelliği...herşey iyidir hoştur ama eksik işte bişeyler eksik.ama bu öyle çok zarar verici bi eksiklikte değil.yani bunun için ilişki bitirilemez.
ardından sosyal çevreyle daha çok vakit geçirisin.sevgilin olmadan.ama birinci dereceden yakınlar bilir sevgilinin olduğunu ya ortama girmiş yeni çıtırlar??
eğer dikkatini çekmiş bir çıtır varsa sevgilin yokmuş gibi davranırsın!gizlersin.mutlaka çıtırla cinsel münasebet içerisinde olacağın için değil sadece rahatça flört edebilmek için bile yapabilirsin...
aynısı sanal flörtler için de geçerli.yazışırken çok yalnız olduğunun imalarını verip hem sevgilini hem flört ettiğin kişiyi kandırmanın günahı seni cezbedebilir.. bilemezsin
uzak mesafe ilişkisi boyunca sık sık gerçekleşen eylem. her ne kadar arada telefonda konuşulup, mailler atılsa da fiziki olarak yanınızda olmaması sizi sevgilisiz bir hayat sürmeye mecbur eder. akşam istediğiniz arkadaşlarınızla istediğiniz yerlere istediğiniz saate kadar gidersiniz, haftasonu istediğiniz planı yaparsınız ve tüm bunlar hep sevgilisiz olur. yanınızda çiftler oturur siz sap gibi durursunuz. bir de içinizden kendinizi avutursunuz "benim de sevgilim var ama uzakta, ben yalnız değilim ki" dersiniz.
sevgilinizin olduğunu hissettiğiniz nadir anlar vardır, kalabalık bir ortamda otururken çalan telefon ve 2 dk. konuşabilmek için 2 dakikalığına sessiz bir ortama geçtiğiniz anlar gibi. sanırım asker yolu gözlemek de aynı sonuçlara yol açan bir eylem. o konuyu daha işlemedik.