olmayacak şey değildir özellikle sevgi gerçekten güçlü değilse siz hep yok yapmaz dersiniz inkar dersiniz çünkü işinize gelmez ama yalan söyler sizde bunu bile bile sineye çekersiniz ta ki artık tak edene kadar alışkanlık olmuşsa artık sevgili için yalan söylemek, artık sevgiliniz değildir araya pek çok yalan girdiyse ortada yürütecek bir sevgi kalmamıştır. bitirmek en güzelidir. en doğrusudur. zira yürütmeye çalıştıkça canınız daha çok yanar. bittiğinde de yanacaktır elbet ama saf yerine konulup kandırılmaktan daha iyidir asilce bitirmek, bitti diyebilmek.
bir de şu vardır. siz uyardıkça hayır der inkar eder ama eminsinizdir. göz göre göre yalan söylemeye devam eder. yüzüne de vuramazsınız sevginizin büyüklüğünden. ufak bir kavgada inkar ettiği her şeyi yeniden yapmaya başlar. hayatınızdaki herhangi birinin söylediği yalan bu denli koymaz size ama onun söylediği yerle bir eder. yar dediğiniz, sevdiğiniz, güvendiğiniz insan sizi herkesten daha çok üzer.
(bkz:
yalanlar onun bir tarafına girsin)
daha önce pekçok kere yalan söylediğinin ve gelecek günlerde çok daha fazla yalan söyleyeceğinin kanıtıdır. emin olun, böyledir. ilişkinin bittiğine zerre kadar üzülmezsiniz ama öfkeniz günlerce geçmez. böylesine kalitesiz bir insan tarafından, eşek yerine konulmayı kendinize yediremezsiniz sadece.
bekleyin. cezasını bulacaktır. zamanında başka bir kızla birlik olup, kendisiyle dalga geçen birisiyle sevgili olur da şapa oturur. onu da eşek yerine koymuşlardır geçmiş günlerde. koymaya da devam edeceklerdir. kendisini eşek yerine koymayanı, insan yerine koyanı kandırmaya kalkanın haline, eşekler güler.
acıdır ve acıtır.
"karşısındaki insanı aptal yerine koyan sevgili" ile eş anlamlıdır. bir insanın bu kadar sakin, gözümün içine baka baka yalan söyleyecek vicdan rahatlığına sahip olması, onu da geçtim benim böyle bi adama aşık olmam en çok düşündürmüştü beni vakti zamanında, o kadar düşünmüşüm ki söylediği yalanı bile hatırlamıyorum artık.
sevgiyle ilgili olmadıktan sonra hazmedilebilecek durumdur.
bunun dışındaki doğruların da bir önemi olmalı mı sizce?
eğer yalan söylediği ispatlanırsa, şutlanma sebebidir.
bir de bunu yakalamak ve bu durumda tüm arkadaşlarınızın size destek olarak o adamın ağzına yüzüne tükürmeleriniz var ki işin en eğlenceli kısmı orasıdır.
geçen ay başıma gelmesiyle sevgilimi terkettiğim durumdur, çok da üzmemiştir, yalancıdan kurtulmak güzel bir histir nihayetinde
ben yalan konusunda üç çeşit insan olduğuna inanırım; yalan söylemeden duramayan hasta ruhlu insan, bazen yalan söyleyen insan, hiç yalan söylemeyen insan... ilk çeşit; gerçekten sorunlu bir tür olup, beyaz koyun görse yok o mavi bile diyebilir. ikinci çeşit; arada sırada yalan söyler, normal insan çeşididir. üçüncüsüyse; az buçuk peygamberdir. böyle insan yok denecek kadar azdır.
o zaman denilebilir ki; sevgililer genellikle ikinci çeşit insanlardır. bu çeşit insan keyfinden yalan söylemez aslında. mesela evlatlar en çok annelerine babalarına yalan söylerler. aslında onlar da isterler "anne ben aslında burcu' da değil, erkek arkadaşımın evinde kalmaya gidiyorum" demeyi ama bir nevi yalan söylemeye mecburdur. işte sevgili için de bu geçerlidir. insanın karşısındaki hastalıklı bir insan değilse, mecbur bırakılmadığı sürece yalan söylemek istemez aslında...
yani özetle; dönüp bir de kendine bakmayı gerektiren bir durumdur.
şimdiye kadar başıma gelmediği için zikimde bile olmayan durum (idi).
hemen araştırdım, sebebi nedir, nedendir? diye...
belki daha fazlası eklenebilir ama genel hatlarıyla bunlarmış:
-paçayı kurtarmak,
-alışkanlık,
-korkmak,
-gerçeği söylemekten çekinmek,
-insanları doğru bilgilendirmek istememek,
-gerçekleri söyleyerek insanları üzmek istememek
bunları okuyup mal mal bakıp durdum sürekli, çünkü sebep bulamadım hâlâ ya da sebepler yeterli gelmedi, söyleyebileceğim tek şey: kötü hissettirdiği.
aslında hep söyler, hep söyleriz ama sonradan farkına varırız. sevgililer yalan söylemeseydi eski sevgili kavramıyla tanışmamış olurduk. sizsiz yaşayamayacaklarını, hayatının sonuna kadar yalnız sizi seveceklerini, en çok sizi sevdiklerini, sizden sonra başkasını sevemeyeceklerini hayatınıza giren çoğu insan söyler. pratikte ise her şey çok farklı gelişir.
sevgililiğine son verilmesidir. insan, sevdiklerine yalan söylemez. yalan, yapılan kötü şeyleri saklamaktır. seven insan, sevdiğinin arkasından kötü şeyler yapıp, bunu saklamak zorunda kalmaz.
ortaya çıktığı anda kötüdür. yoksa gayet sevgilidir bihaber olana.
illa ki çıkar ortaya. söyleyin yapmasın. uyarın önceden.
değiştirebileceği şeylere alternatif gerçekleştirdiği bir eylemse sevgili değil bas baya sevgisizdir. çok güzel gönül eğlendirilir bunlarla, makas falan alınır sonra yol verilir.
insanı kendine enayi hissettirir. sonsuz güven duyulan o insanın cam misali gözünüzde paramparça olup kırılıp değersizleşmesine şahit olur, üzülürsünüz. en güvenilenin en güvenilmez olduğunu anlamak kötü. çok kötü.
hiç bir kötü şeyi yakıştıramadığınız sevgilinizin sersefillikten süründüğüne şahit olursunuz, lan olum ben buna mı aşık oldum dedirtir adama.
(zulem, 21.10.2009 23:16)
eğer sevgiliden kasıt bir kız arkadaşsa; %90 yalan söyleyecektir. çünkü cem abimizin de dediği gibi kızlar master degree yalancıdır ve yeri geldiğinde sizin anlama ihtimaliniz dahilinde olmayan bir şekilde o yalanı söyleyecektir ve siz de yutacaksınızdır. ben nevizadede içerken içerideki sesi, o an ders çalışırken, evdeki arkadaşı xxx'in açtığı winamp sesi olarak yutturanından tutun da; gün boyu hatta hafta boyu sevgilisiyle dolaşmayı ailesine okulda kurs şeklinde yutturan tiplere kadar her türlüsünü tanıdım.
sebebi bahanesi olamayacağından postalanması gerekendir, hayatı dallasa çevirmenin anlamı yoktur.
not: kızlar sakın bana, 'ama napalım en yakın erkek arkadaşımdan bile kıskanıyor, dışarı arkadaşlarımla çıkmama izin vermiyor' gibi şeylerle gelmeyin, o zaman öyle adamlarla 'sevgili' olmayacaksın. erkekler bu da sizin için; 'kız arkadaşım benimle sevişmiyordu napiym' diye bir dünya yok, o zaman sevişen birine aşık olmaya çabala, en kötü ihtimal ötekinin kanına girme.
sevgili dediğin hayatı güzelleştirmeli yahu.
belasını aramasıdır.
sevgilinin yalan söylemesi önemli değildir de, gerçekten bir daha ona inanamayacak olmak o kadar üzer ki insanı. al sana bir ayrılık sebebi. zira güvenemediğim adamda huzur da bulamam. her söylediğinden şüphe edeceksem, acaba diyeceksem mutlu olamam. bir
imkansız aşk vakasına sürükler olayı. çünkü mutlu olamayacağım biridir ve aşkından ölsem de o aşk imkansızdır artık.
yalan söylemeyen insan var mıdır? yoktur.
bir sevgili eğer sizinle dışarıya çıkmak, sizde kalmak,vs. için annesine babasına yalan söylüyorsa size yalan söylememesi mümkün müdür? değildir. sen önce kızcağızı zor durumda bırak ona buna yalan atsın sonra sana gelince yalan atmasınmışmış. yok yaaa.
insanoğlu yalan söyler alışın artık buna.
bir de kötü yalancıysa, hayata neşe katacak durumdur. kafası her türlü hinliğe çalışan sevgilinin, nasıl olup da bu kadar basit hesap hataları yapabildiği insanı şaşırtır.
korkutur bir de. yarın öbür gün nelerle karşı karşıya kalınabileceğinin sinyallerini almak kötüdür çünkü.