belki ilginizi çeker
  1. · sevgilinin kokusu
  2. · sadece koklayacaktım
  3. · sevgilinin terinin kokusu
  4. · sevgilinin teninin kokusu
  5. · yasaklanması gereken şeyler
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · boylumlama
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · sikiyoz sikiyoz doymuyoz
  9. · ezan okunurken müziğin sesini kısmak

sevgilinin teninin kokusu  

1. sevgilinin teninin kendine özgü kokusudur, bu ne bir parfümle boy ölçüşebilir ne de başka bir şeyle, bu kokuyu hiç bir yerde bulmaz insan, bu koku insana güven sıcaklık tezelik verir, eğer bir insan gerçekten seviyorsa bu kokunun hastasıdır, olmalıdır da.
    (speleofizik, 14.04.2008 00:17)
  2. sevgili özlendiğinde ansızın duyulan, delirten koku.
    (cactus, 14.04.2008 00:24)
  3. sevgiliden uzakta duyulursa özlemin derecesine göre iki sonuç doğurur;

1)yakar geçer.geride köz bırakır.
    2)çizgi filmlerde yemek kokusuyla uçan (ki tom ve jerry'de olur bu genellikle) çizgi kahramanlar gibi uçurur.
    (asasdas, 14.04.2008 00:32 ~ 00:32)
  4. her zaman süt ve türevleriyle benzeştirilen kokudur.
    (tatalu, 14.04.2008 00:35 ~ 00:35)
  5. (passive aggressive, 14.04.2008 00:45)
  6. (hayri potur, 14.04.2008 00:48)
  7. (sugibiazizol, 14.04.2008 00:52)
  8. ahmet altan'ın yazısından hareketle, kendi sesimizi -örneğin kaydettiğimizde- hiç tanıyamadığımız gibi, kendi kokumuz da yabancıdır bize.
    alamayız (bilemeyiz) kendi kokumuzu.

"bu kadar yakın olup da sesine ve kokusuna yabancı olduğumuz tek insan
    kendimiziz. belki de bu yüzden kendimizi tanımayız. belki de bu yüzden bir
    başka insanın sesine ve kokusuna bu kadar çok ihtiyaç duyuyoruz. belki de
    bu yüzden aşık oluyoruz. belki de, bir başkasının sesini ve kokusunu kendi
    sesimizin ve kokumuzun yerine koymaya, bir başkasının sesini ve kokusunu
    bir parçamız gibi hissetmeye aşk diyoruz.
    belki de, sevdiğimiz insanın sesine, kokusuna doğru akıp gitmemiz, aslında kendimize (kendi içimize) doğru yaptığımız bir yolculuk.

aşk kendimizin sandığımız bir sesin ve kokunun aslında bize ait olmadığını, bir başkasının sesi ve kokusu olduğunu anladığımız zaman bitiyor.
    yanıldığımız sürece aşığız biz.

kokularını istediklerimizin, vücutlarını da isteyeceğiz. seni seviyorum dediğimizde, sen benim sesim ve kokumsun demek isteyeceğiz. kendi hafızamızda başkalarının sesleri ve kokularını kılavuz yapıp
    dolaşabileceğiz ancak. kendi geçmişimize ancak başkalarıyla ulaşabileceğiz."

şimdi can yücel'in dizelerini okuyup, güler'i tanıyalım:

"hayatta yattık dün gece /üstümüzde meltem
    kekik kokuyor ellerim hala
    senle yatmadım sanki /dağları dolaştım."

"sevgilinin teninin kokusu"nun bir başka ayrıcalığı daha var; sevişmenin ardından taşınabilir ya da taşınmaz olması.
    o giderse, kalır kokusu... tende, odada...
    sen gidersen, yanında gelir evine...
    ten bazı anlarda, akıldan daha kaydedicidir.
    (cohen, 14.04.2008 00:52)
  9. 'hastalanmış sevgilim, ter içinde kalmış alnı. yüzümü yüzüne değdiriyorum. terden yapışıyor yanağım alnına, alnı ateşler içinde yanıyor. ondan çok benim canım acıyor. terinin kokusunu içime çekiyorum. sonra nefesini soluyorum. o hastaysa ben de hasta olmak istiyorum. ama sonra aklıma geliyor, ben hastalanırsam kim bakacak ona? yanağımı dayıyorum ter kokan göğsüne. kalp atışlarını dinliyorum. bir gün ya duyamaz olursam bu dünyanın en ahenkli sesini? sonra yine içime çekiyorum kokusunu, ya bir daha çekemezsem hiç diyerek. dünyanın en mükemmel kokusu, en muhtaç olduğum koku... bir an önce yine kendisi koksun sevgilim, yar koksun, hastalık kokusuyla sevgili kokusu yakışmıyor. hasta olmamalı dünyadaki hiç bir sevgili, hasta kokmamalı. '
    (inthepainofsalvation, 14.04.2008 01:11)
  10. bir çeşit kokain. kokladıktan sonra bağımlılık yapıyor. bağımlılık yaptıkça mutluluk veriyor. mutluluk verdikçe yıkıma sürüklüyor. kokain gibi evet, kokluyorum sanarken zehriyle doluyoruz güzelce. kanımızda fink atıyor, seksek oynuyor. ve biz ona bayılıyoruz.

sonra, bazen bir çeşit bebek pudrası. bizim bebeğimizin pudrası. "anne/baba olunca anlarsın" esanslı olması hayati önem taşıyor. kızaran, yanan gözlerimize bile serpiyoruz. çok amaçlı. çok işlevsel. (snıffsle. snıffsle.) doyamıyoruz. o kadar şiriniz ki, maviye çalıyoruz.

bazen de kurabiye kokuyor. hanımeller tadında, ana- bacı kurabiyesi değil tabi. reklam da kokmuyor bu. sadece samimi insanlara açılan duygu- dert, çok gizli, şahsi hatıra tadında, "bizim sevdiğimiz çeşit" kurabiye kokuyor. bu kurabiyeyi paylaşmaya çekiniyoruz hani, hızlı hızlı yiyoruz. o kurabiye, bu kurabiye.

sevgilinin teninin kokusu çoğu zaman da bir şarkı oluyor, klasik olduğu üzere. duyumsaması tatlı, uzak kalınışı acı, coverlanması boktan, zıp zıplatan, aniden çalınca kanı coşturan. falan.

daha çok şeydir. bu yüzden, bu listenin bitemezliği ölçüsünde, en çok da "daha çok şey" cümlesidir herhalde sevgilinin teninin kokusu. bizimdir. dupu tısss !
    (alik, 14.04.2008 01:14 ~ 01:15)
  11. öldüren koku.
    o insanı gerçekten sevmenizi sağlayan koku.
    en üzgün olduğunuz noktada sizi kendinize getirip bağlayan koku.
    eşi benzeri olmayan ve içinizde onun boynuna burnunuzu gömüp uyuma isteği yaratan koku.
    özetle, harika bi$ey.
    (liselle, 14.04.2008 01:19)
  12. geneliikle sevgiliyi sarmalayan kolda kalan, tarif edilmez akıl uçuran kokudur...sevgiliyi eve bıraktıktan sonra eve yalnız dönenlere yol için meşgale, uyku sorunu çeken bünyeler için uyku ilacı, her ikisini de yaşayn bünyeler için kafa yapıcıdır...
    (red zeppelin, 14.04.2008 02:00)
  13. (togisama, 14.04.2008 16:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil