belki ilginizi çeker
  1. · ybsg
  2. · sorun sende değil bende
  3. · benden daha iyilerine layıksın
  4. · bunu alan bunu da aldı
  5. · iyiler erken ölür
  6. · alicengiz oyunu
  7. · yolcudur abbas
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · bir kıza konmayacak isimler
  9. · illerin plaka numaraları

sevgilinin sen çok iyi bir insansın demesi  

sayfa  / 2
  1. sevgilinin kıvırdığının göstergesi. sonrasında muhtemelen "ben seni hak etmiyorum" diyecektir. kanmayın. konuyu değiştirin. ya da ayrılın.
    (les hurlements de sharapova, 29.09.2009 17:06)
  2. (sarc, 29.09.2009 17:16)
  3. ulan anama sövseydin daha iyiydi denebilir bu durumda mesela. bu kadar kötüdür yani. bunu senden duyacağıma (ne deniyodu lan burda)

duymasaydım daha iyiydi denebilir. gidip bi arkadaşa ağlanabilir, meyhanelerde içilebilir, sarhoş olunabilir.

peki o zaman, iyi benim, insan da sana girsin denebilir.

niye iyiyim lan, iyilik kötü bir şeydir! yani iyisin demek, salaksın demektir bir yerde, vallaha bak. yemin içiyoruz bak şurada.

demeyin, sevgilinize sen çok iyi bir insansın demeyin. iyi ki varsın da demeyin,

asap bozmayın!
    (çaylakadam, 29.09.2009 17:16)
  4. ilişkiyi düzeyli bitirmeyi sağlar. bir açıdan bakınca iyilik erdemini bilinçaltına işleme söz konusudur. çok iyi bir insansın ki ayrılalım dedikten sonra bana kızmayacaksın, bağırmayacaksın, suçlamayacaksın. çünkü sen iyisin.

+ sen çok iyi bir insansın
    - galiba bu cümleden sonra sen de kötüleşeceksin...
    (nicke gerek yok bana ismimle hitap edebilirsin, 29.09.2009 17:17)
  5. -ben seni arkadaş olarak, iyi bir insan olarak seviyorum
    -çok iyisin
    -daha iyilerine layıksın
    -ben seni hak etmiyorum

(bkz: bunu alan bunu da aldı)
    (madame curie, 29.09.2009 17:20)
  6. içinde bir alicengiz oyunu yatan söz öbeğidir. arkasından gelen anlamlı söz bütünlerine, ağızdan çıkarılacak baklalara cevap olarak ybsg denmesi muhtemeldir.
    (fulya oktem, 29.09.2009 17:20 ~ 17:22)
  7. iki örnek diyaloğa bakıyoruz;

- sana bir şey diyeceğim
    + evet söyle?
    - sen çok iyi birisin
    + sağol sen de öyle
    - benimle evlenir misin peki?

şimdi, "sen çok iyi birisin" ve "sen çok iyi bir insansın" gerçekten benzer görünseler de çok farklılar. sen çok iyi bir insansın dendikten sonra ardından olumsuz bir şeyler geleceği açıktır;

- sen çok iyi bir insansın
    + sen de öylesin
    - ama ben seni hak etmiyorum işte uffff yaa napıcam yaa ben
    + senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu!
    (spitzer, 29.09.2009 17:20)
  8. eğer içten, samimi bi şekilde söylüyorsa güzel, mutlu edici bişeydir ama; sevgilide son günlerde bi anormallik varsa sevinmeyiniz. arkasından şu gelebilir;

(bkz: benden daha iyilerine layıksın)
    (chericheri, 29.09.2009 17:21)
  9. sevgili karşınızda oturup da diyorsa ayrılık vakti yakındır. yok eğer bunu sms ya da telefonda söylüyorsa ağlayın derim. o an muhtemelen yeni sevgilisi ile çatır çatır sevişiyordur. hem boynuzlu hem yalnız sıfatlarını almış oluyorsunuz bu durumda.
    (h376, 29.09.2009 17:23)
  10. -sen çok iyi bir insansın
    +ayrılıyor muyuz yani?
    -hatta dünyanın en iyi insanısın
    +oo sonsuza kadar görüşmeyelim diyorsun
    -senin kadar iyi bir insanı haketmiyorum
    +anladım başkasını buldun
    -hoşçakal
    +hoşçakal, keşke direk söyleseydin böyle daha çok acıttın
    -ben de o göt yok
    +senin gö.. neyse... defolup gideyim meyhaneye, telefonun kapalı olsun kesin arayacağım
    (emir cool u, 29.09.2009 17:23)
  11. (çaylakadam, 29.09.2009 17:39)
  12. senin ben amk. siktirgit hayatımdan! demesi daha insanca bir harekettir. yapmayın etmeyin. vicdan biraz.
    (slaw, 29.09.2009 17:39)
  13. sevgilinin "sen çok iyi bir insansın" demesi artık siz onun gözünde özel değilsiniz demektir. artık sizde çevresindeki herhangi biri kadar "çok iyi bir insan"sınızdır başka bir bok değil. nefret ederim böyle götü başı ayrı oynayan sevgililerden. insan bir yanlış yapsa bile sizi istemese bile mertçe gerçeği söylemelidir.
    (mokaryus, 29.09.2009 18:31 ~ 18:31)
  14. aşkın yerini sevgiye bıraktığı andır.
    (banker yakup, 29.09.2009 18:32)
  15. bir de kendisi tanışmak isteyip sonra 'sen çok bir insansın ama!' diyenler vardır ki onlar daha bi fenadır usta. tanışmak ister üç gün filan gezilir sonra bir sms ' sen çok iyi bir insansın denedim ama olmadı' filan falan. hayır niye denedin ki neden kastın yani ha bu arada ben iyi filan değilim sana öyle gelmiş .
    (kaç yazar, 29.09.2009 19:08 ~ 19:08)
  16. kaç kaç kaç söylemesin son cümleyi kaç durma yani o kadar kötü bir cümledir ard arda dört kızdan duydum lanet olsun o cümleye
    ayrıca hep sölerim insanlar bu kadar iyi değil
    (capteyn, 29.09.2009 21:49)
  17. (hüzün bükülüşü, 29.09.2009 21:50 ~ 21:51)
  18. "ama" bağlacından önceki yalanı zikretmesidir.
    (ilişik yaşam formu, 29.09.2009 21:50)
  19. ayrılık sinyalinin yanmaya başladığının habercisidir. ayrıca bi siktir git dedirten laflar silsilesinin başını çeker.
    (argento, 29.09.2009 22:22)
  20. arkasından gelecek olanın habercisidir çoğu zaman. döktüreceği yaşların, ettireceği küfürlerin sessizce, kendi kendine...
    bunu diyen bileyemecektir hiçbir zaman bunu dediğinin o gece uykuların kaçacağını, bir kabustan diğerine uyanacağını, uyumayacağını, bilemeyecektir kendi kirlenmiş vicdanını temizlediğini zannedip uyku dehlizlerinde kaybolduğunda...
    velhasıl-ı kelam, arkasından gelecek olanın habercisidir çoğu zaman, ağlak ve ardısıra umarsız bir yüz ifadesinin eşliğinde. ama bilemezsin di mi acı çekmeden öğrenilmeyeceğini.
    (altan ve babası, 29.09.2009 22:26)
  21. diline mühür vurup gitmesinden iyidir.
    (aydinlikta, 29.09.2009 22:48)
  22. gidişlere değil de gelişlere yakışan bir sözdür ve sevgili bunu derken geliyorsa anlam kazanır.
    (simliboya, 29.09.2009 22:53)
  23. (şırdancı, 29.09.2009 22:54)
  24. altında aranan buzağıların bir tanesin bile iyi niyetli olmadığına şaşırırken içimden şunun geçtiği laftır;

(bkz: sevgilinin allah senin belanı versin demesi)
    (shimmering horizon, 29.09.2009 22:59)
  25. ama ile devam eden cümlede de sizi yerin dibine sokma ihtimali unutulmamalıdır ki sokar da,evet.
    (ışık, 01.10.2009 00:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil