"adı üstünde kısa mesaj" denilerek geçiştirilmesi gereken durumdur. önemli olanın ne kadar vakit geçirmek ya da ne kadar konuşmak değil, olayın içeriğinin&boyutu olduğu anlatılmalıdır. bu olayın ilgisizlik olmadığı, sevgiliye tatlı dille açıklanmalıdır.
bazen küsen kişi haklıdır...her ne kadar "küsmek"çocukça bir davranış olsa da...önemsenmiyormuşsunuz gibi hissetmenize neden olan eylem....
a:seni seviyorum aşkım
b:bende
kardeşim bende yazacağına ben de seni seviyorum aşkım falan yaz da urtar paçayı ayrıca ben de dahi anlamı taşıdığı için ayrı yazılır...öğren de gel!!!
"e yuh artık" dedirten durum.sen git saatlerce telefonda görüş,hafta sonlarını onunla geçir;o da böyle trip yapsın...mümkünse ilişki hemen kesilmelidir.
160 karakter hak tanınmışken sadece bir "evet" ya da "hayır" yazmak karşıdakinde "beni siklemiyo ühüü" izlenimi uyandırabilir; dolayısıyla, gerekçeli küsme nedeni sayılabilir.
ilgi gösterilmesi gereken kız modellerinin gerçekleştirebileceği eylem.eğer kız sürekli bu nedenden küsüyorsa ilişkiyi bitirmenin vakti gelmiştir.bu servis adı üstünde kısa mesajdır.kısaltarak roman yazmak için üretilmemiştir.
bunun üzerine boş mesaj göndererek eylemin ne kadar anlamsız olduğu belirtilmek üzere meydan okunabilir. zaten hatun ya da er kişi ilgi beklediği için terk edemez, sadece daha çok bozulur, çıldırır... ardından sakinleşince bir daha böyle tripler yapamaz. belki uzun mesaj atan başka bir aday vardır, ona gider en fazla. böyle triplerden rahatsız olan madur sevgili-ki artık eski sevgilidir o- huzura kavuşmuş olur.
(bkz:
herkes hakettiğini yaşar)
(bkz:
bazen işe yarar bu laf)
şımarıklığın daniskasıdır. yüz bulup astarını istemektir. hı hı peki denilip bir daha mesaj yazılmamalıdır bu şahsa.
sarpinsarp: alfonso
*
sevgilisi: maria
alfonso spor salonunun soyunma odasında sadece boxerladır, o an mesaj gelir:
maria --- canım yemek çıkıcak şimdi, seni bekliyoruz, ne zaman geleceksin?
alfonso --- 15 dakka
*
dönüşte yemek için seni bekleyen 10 kişilik kafilenin başında maria vardır ve somurtmaktadır:
alfonso --- noldu bi tanem?
maria --- odunsun alfonso
akabinde "
önemli olan boyu değil işlevi" denilmeli ve pratikte ispatlanması gereken eylem...
yavaş yavaş ilişkinin bokunun çıktığının resmidir bu. "sabah günaydın mesajı çekmedin çok kırıldım", " dün beni elli sekiz kere aramıştın bugün kırkdokuza düştü neler oluyo bize ferhat?" gibi cümlelerle karakterize bu durumla karşılaşıldığında, o an sevgiliye "ben sana layık değilim yavrum sen kendine daha uzun mesajlar çekebilen arada mms lerle hayatını renklendiren, telefon denen o iletişim aracıyla senden başka hiçkimseyle görüşmeyecek olan birini bul" deyip olay yeri terk edilmelidir.
mesaj trafiği şu şekilde gerçekleşebilir.
msj bir:
-aşkım seni çok seviyorum.sen benim için en değerli........
...
...(yaklaşık 6 msj uzunluğunda tirat yazını)
cevap:
-ok
küsmenin farz olduğu durumlardan biridir işte bu.sen o kadar dil dök cevaba bak, sanki beş kelime yazsa eline yapışcak.eğer farklı bir msj verilmek istenmiyorsa bu iki harfle, geçer not alamaz herhalde.
-ok
mesaj olayının çok kastırıcı bir durum olduğunu düşünürsek verilen kısa cavapların gayet normal, şımarık sevgilinin küsmesin anormal olduğu bir gerçektir.bugün sevgili "bende" yazarken bile 2 kere 2 tuşuna, 2 kere 3 tuşuna, 2 kere 6 tuşuna, bir kez 3 tuşuna ve son olarak tekrar 2 kere 3 tuşuna basmak zorundadır.ok ve gönder tuşlarıda bunun cabasıdır.ayrıyetten karşı tarafın ilanı aşk etmek veya içini dökmek için sms'i tercih etmesi, destan yazar gibi mesaj yazmasıda kafaları kurcalayan başka bir sorudur.bu mesaj şimdi "kısa mesaj" mıdır?
atacağınız mesajı uzatarak yazarsanız ortadan kalkacak sorun.mesela ok yazacaksanız oooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yazın olsun bitsin.
(bkz:
based on a true story) (bkz:
ayrılma delaletleri)
"nbr?" yada "nbr askm?"a karşılık içine düşeceğiniz durum. "beni bu kadar mı az seviyorsun. bu ne ilgisizlik bu ne duygusuzluk sanki rasgele biriymişim gibi.." cümleleriyle karşı karşıya kalacağınız durum. sonradan baya bi dil dökmeniz gerekebilir..
"
ben de seni " tarzında cevap mesajı ile hemen gerçekleşen hadise.
(luto, 24.10.2007 18:54 ~ 18:54)
küsmesi saçmadır tabiki. ama özenle kelimeleri seçip, çok güzel, çok ince, çok aşık bir mesaja "ok" veya "ben de" diye cevap atıyorsanız sinirlenmemesi çok da mümkün değildir.
(bkz:
yuh)
(bkz:
odun)