sevgilinin gözyaşları 

adana çık aradan

1. kendinizi kaybedip şuursuzca söylediğiniz sözleri, yaptığınız hareketleri size hatırlatır sevgilinin gözündeki buğu ve yanağından süzülen damlalar. görmekten nefret edersiniz ama görmeseniz de sevgilinizi ne kadar üzdüğünüzü anlayamazsınız belki. siz ısrarla kendi doğrularınızı ona anlatma ve onun doğrularını da anlamama çabasındayken çoktan kırmışsınızdır sevgilinizi. artık bu konuşmayı yapmak istemediğini söyleyip sırtını size döndüğünde farkedersiniz sessiz gözyaşlarını ve yüzündeki ıslaklığı. ancak o zaman anlarsınız ne kadar ileri gittiğinizi. kafanızın içinde yankılanan pişmanlık dolu cümleler onu kırdığınız gerçeğini değiştirmez. yaptığınızı kabullenip öylece oturursunuz bir süre. gözyaşlarının yakıcılığı geçip, onu yüzünüze bakmaya ikna ettiğinizde bakışlarınızla dilediğiniz özrü anlar sevgili. artık gözyaşları sevgilinizin gözündeki parlaklık ve sevgi olmuştur gözlerinin güzelliğini ve eşsizliğini daha da ortaya çıkaran.
    (untouchable, 15.08.2005 12:41)

2. bir damlası dile değmeli. kimi zaman baldan tatlıdır kimi zaman zehir zıkkım.
    (azwepsa, 15.08.2005 12:46)
  3. en kötüsü de akan gözyaşlarının sahibi olmak..
    (fırtık, 15.08.2005 13:25)
  4. gözyaşlarının akma sebebiyseniz her damlasını öperek ondan almanız gerekmektedir...sebep siz değilseniz ve elinizden birşey gelmiyorsa sımsıkı sarılınması gereken durum ta ki kalp ritimleriniz tek olana kadar...
    (palantir, 15.08.2005 14:00)
  5. ilişkinin telefonda bitmesi sonucu karşı taraftan duyulan hıçkırıklar bi zamandan sonra kabusun olur, ama insan elindekinin kıymetini kaybetmeden anlayamaz ya, tokat gibi çarpar her damla. eski sevgilinin lanet okumasına gerek yoktur, artık lanetlisindir. her yerde onu gördüğünü sanırsın. ama unutmazsın alışırsın. öyle de olmalı zaten.
    (centrocampista, 15.08.2005 23:06 ~ 23:06)
  6. bazen farkedilmezler..telefonda konuşulan her kelimenin arkasınsa saklıdırlar çünkü, ya da söylenen her kelime karşısında duyulan düş kırıklığında..yok edilmek istenirler ama yok edilemezler yola çıkmışlardır bir kez akacaklardır ya içinize zehir olacaklardır, ya da dışınıza deniz..içe ya da dışa akan gözyaşları sonucunda bilinen bir şey vardır ki her damla bir tutam duygu götürür içinizden bazen nefret olur bu bazen aşk..
    (fırtık, 16.08.2005 01:12 ~ 01:42)
  7. (bkz: kimsenin görmediği gözyaşları)
    (bkz: kendi kendine ağlamak)
    (gülümsün, 02.09.2005 16:22)
  8. içi parçalanmak deyiminin en derinden yaşandığı anlardandır. bir de dökülen gözyaşlarının sebebi sizseniz kahrolursunuz, bitersiniz.
    (finch, 02.09.2005 18:37 ~ 18:38)
  9. (bkz: timsah gözyaşları)
    (stone cold, 27.03.2007 13:33)
  10. gözyaşı şişesinde saklamak gerekir
    (pakapoka, 27.03.2007 13:33 ~ 13:33)
  11. gerçekçi yaklaşılacak olursa duruma,çok sık ağlandığında anlamını yitiren gözyaşlarıdır. içinizi onun üzüntüsü paylaşmanın verdiği üzüntüden çok sıkıntının kaplamasına sebep olabilir.bitse de gitsem bile dedirtebilir.öküz yılında doğmuş olamamla iş bu girinin alakası yoktur.
    (bir bilen, 27.03.2007 14:08)
  12. kimi zaman kullanılmaya müsait timsah gözyaşları olabilmektedir. ancak pek irdelenmeden yelkenler suya...

(bkz: ateşe uçan pervaneler)
    (draco, 27.03.2007 15:09)
  13. acı veren dayanılamayan şeylerden biri. tam ayrılmak üzeresindir belki ama ağlayınca olay bitmiştir, veya ağladığında. insanı yapmak istediği şeyden uzak tutan bir oluşum
    (gargantua, 27.03.2007 15:20)
  14. olur olmaz her şeye ağlarsa musluktan damlayan su gibi sinir bozar. ayar gerektirir.
    (sinenum78, 26.09.2007 02:09)
  15. eğer sevgili erkekse ve o gözyaşları sizin içinse size verdiği en güzel hediyedir.çok kıymetlidir.değerini bilmek gerekir.sarılıp, "affettim" demek ve bir şans daha vermek için iyi bir sebeptir.
    (krem karamel, 26.09.2007 02:15)
  16. unutmaz.

sevgilinin gözyaşları sevgilinin unutmayacağı damlalardır. her damla ona yön veren bir yola dönüşür. değişir.
    (kalender meşrep, 26.09.2007 02:18 ~ 27.09.2007 22:49)
  17. masum görünümlü kaltakların en büyük silahıdır. olur olmaz ağlarlar ve aklınızdaki her şeyi unuttururlar size. fakat sonra siz bu hallere aşık olduğunuzda ilişkiyi bitirir siktir olur giderler. siz ağladığınızda bunun hiçbir önemi yoktur. ota boka ağlayıp hemen sonra gülebilen kızlardan uzak durmak lazımdır, adamın ağzına sıçarlar.
    (tamam, 26.09.2007 02:19)
  18. (bkz: göz yaşlarını öpücüklerle silmek)
    (ruhani oyun havaları, 26.09.2007 19:03 ~ 19:03)
  19. bazen yağmur olur düşer, hayalleriniz ıslanır.
    (deniz büyücüsü, 27.09.2007 10:37)
  20. sevgilinin gözyaşları
    içine akar yüreğine dökülür.kor olur yakar.yağmur olur ıslatır.
    kendine dönük bir hüzün solutur insana.
    sevgili ağlamasın hiç.gözleri hüzün görmesin.
    (mathes, 27.09.2007 20:44)
  21. dünya üzerindeki en değerli su damlacıklarıdır. sevgilinin gözünden akmaya başladığında 3 tarafı bazen hüzünlerle, bazen mutluluklarla çevrili aşk yarımadalarıdır.
    (sadalet, 27.09.2007 20:56)
  22. ağlarsınız karşısında...
    söyledikleri ya da yaptıkları yüzünden
    neden? diye sorarsınız...
    bir çift donuk,manasız göz görürsünüz göz yaşlarınızın arsından...
    işte o zaman anlarsınız..
    onun gözünde hiç bir değeri yoktur o göz yaşlarının
    ya da akıp akmamasının...
    ve o zaman anlarsınız bir şeylerin 'onda' bittiğini
    içiniz acır,
    daha çok ağlarsınız...
    (sonbahar rüzgarı, 27.09.2007 20:56)
  23. ben ağlayamazdım.hatırlamıyorum ağaldığımı hiç. belki de hafızam berbat oldugundan ama yine de hatırlamıyorum.sevgilimle otururken anlattım aynen böyle.o da tam tersine istediği zaman ağlayabliyodu.diyalog devam ediyo.ağlamam diyorum ağlarsın diyo.

gözlerime baktı..
    ağlamaya başladı...
    sebep yokken ağlamaya başladı...

gözlerine bakarken göğsümde cehennem alevi yanıyodu sanki.onun gözünden akan her yaşta ateş daha da yaktı...daha da yaktı...kasten ağladığı önemli değildi....ağlıyodu...ben de ağlamaya başladım.sonra sarıldık,10 dakka kadar birlikte ağladık.

geçen gün söylüyo bana.bana en güzel seni seviyorum u o gün söyledin diye.

ben de o anı hatırladığımda ağlarım bazen

insan gerçekten sevince oluyo böyle.

edit:o günden beri ağlamayla bi alıp veremediğim yok.normal insan gibi ağlarım
    (unclesam, 18.10.2007 18:17 ~ 22.10.2007 11:19)
  24. her damla gözyaşı kendinden nefret etmek için bir sebep daha olur gider...tabi sizin yüzünüzden ağlıyorsa sevgili...
    (ağır hasarlı, 21.01.2008 12:37)
  25. ağlayan o sevgili siz iseniz, karşı taraf da bu göz yaşlarının sebebi ise, üzülür, benim için ağlama, ağlayacağına gel bana der.
    bir kere gözün yaş görürsem senden ister istemez uzaklaşırım çünkü bu sana zarar verdiğimi gösterir der.onu kaybetmemek için ağlamalarınızı söylemezsiniz.

ağlama, ağlayacağına gel bana

ayrılık vakti gelice, size söylediği son şey benim için bir daha ağlama hiç, sahte de olsa gül, hep gül olur.sizi ne kadar çok ağlattığını öğrenmiştir arkadaşlarınızdan, siz saklamış olsanız da ondan.

ayrıldıktan sonra aklınıza bu sözü gelir hep, yine ağlıyorum, biliyorsun ağladığımı ama gel demiyorsun artık.ne olur yine gel desen ya da ben gelsem bu sözünü hatırlatıp, sözün miladı geçti mi dersin, yoksa ellerinle siler misin göz yaşlarımı?

malesef öğrenemeyeceğim hiçbir zaman bunu...
    (ayka, 30.06.2008 17:49)