belki ilginizi çeker
  1. · eski sevgili adayı
  2. · sevgiliyi eskisi gibi sevmemek
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · ismail yk
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · hayatın değerinin anlaşıldığı anlar
  9. · phantom of the opera

sevgilinin eskisi gibi sevmemesi  

sayfa  / 2
  1. eskiden yanında siz varken başka hiçbir şeyle ilgilenmeyen sevgilinin gözünün yolda birden bi mini eteğin bittiği yere veya bi yemek esnasında futbol maçına takılması demektir.eskisi gibi olmuyor diye ayrılmak istersiniz ama içinizden bi parçanızı söküp almaya çalışıyolarmış gibi acır canınız ve yapamazsınız,nefes alamazsınız,oksijen hava keselerinizi acıtır,kafanızı toplayıp herhangi bi şeyle meşgul olamazsınız,aklınızda hep o aynı düşünce,en yakın olduğunuz insanlar bile olsa yanınızda mutlu hissedemezsiniz,onun sevgisinden mahrum kalmışsınızdır bi kere..üstelik durum gün geçtikçe kötüye gitmeye başlar,yalanlar söylediğini fark edersiniz,belki sadece hissedersiniz ama yanılmadığınızı öğrenirsiniz sonra...sonra ağlayarak uyumayı öğrenirsiniz,yüzünüzde türlü çeşit boya ve maskeyle iyi gözükmeyi öğrenirsiniz,ondan nasıl ayrılacağınızı defalarca ayna karşısında prova edersiniz ama bunu yapmaya cesaret edemezsiniz.prova ederken bile kendinizi durduramazsınız,gözyaşları gözlerinizden süzülür,"artık ikimiz de eskisi gibi değiliz sevmiyoruz birbirimizi her şeyden vaz geçicek kadar çok"diye başlarsınız konuşmanıza ama o an aklınıza birbirinize verdiğiniz sözler gelir,yaptığınız planlar...kısacası umutlarınızı hayallerinizi çöpe atamazsınız ama bir daha eskisi gibi olamayacağınızı,gözbebeklerinize kadar gülemeyeceğinizi,asla gerçekten mutlu olamayacağınızı bilirsiniz...
    (blondie, 03.08.2007 01:55 ~ 01:57)
  2. çeşitli nedenlerden baş gösteren durumdur. bir çok nedeni vardır elbette ama en ünlüleri sıkılma , monotonluk ve artık yaşacayacak bir şey kalmamasıdır. kurşunlara gelesi bir durumdur.
    (hplovecraft, 03.08.2007 01:59)
  3. aslında hiç sevmemiş olmasının bunu kabullenemeyen sevgili tarafından yorumudur. başlarda deli gibi aşık * olan yanınızdan bir dakika ayrılmayan, utanmasa dostunuzdan kıskanacak olan sevgili, zamanla kendi kabuğuna çekilmiştir. karşınıza geçip ne hissettiğini bilmediğini söyleyecek kadar dürüst ve ikiyüzlüdür. sizi altından kalkamayacağınız bir huzursuzluğa iter. sevdiğiniz kişiden sevgi sözeri duyamamaktır bu. daha da kötüsü ise ne olacağını bilmek ve çaresizliktir. derken beklenen an gelir:
    -seni sevmiyorum, bunu anladım.
    işte o an buzdan bir duvar iner aranıza.
    siz onun için çırpınırken, o minnettarlığını size bıraktığı tek seçenek ile gösterir:
    terketmek.
    çevrenizde ilişkileriyle ilgili sorunları olan insanlar, sevgilim şöyle yaptı böyle yaptı acaba artık sevmiyor mu? diye kuruntu yaparken, siz davranışlardan çıkarmayı geçip, bizzat sevilmediğinizi duyduğunuz halde kabullenmeye çalışırsınız.
    eskisi gibi sevmemek diye bir şey olsaydı, herkes için geçerli olurdu.
    eskisi gibi sevmemek diye bir şey yoktur, sevmemiş olmak vardır. * * *
    (for no one, 03.08.2007 02:18)
  4. halk arasında "vah vah büyü bozuldu demek" şeklinde tezahür eden durumdur. bir daha asla yeşermeyecek bir ağacı eskisinden daha ısrarla ve gereğinden fazla sulamaya başlarsınız ama açacağına çürür.
    (so so, 03.08.2007 02:22)
  5. (cicim ayları)

- seni seviyorum dilek

(aradan zaman geçer)

- i love you dilek

(daha daha zaman geçer)

- tiamo dilek

...

diye kısalır o
    (nasihat, 05.08.2007 05:42)
  6. önceliklerim ve değerlerim değişti, diyerek eskisi gibi sevmeme halini akıl ve mantığa büründürmesi halidir. acılı günlerin başlayabileceğine delalettir. dikkat edilmesi gerekir.
    (iussy, 09.06.2008 08:50 ~ 08:50)
  7. (bkz: monotonluk)
    (ederlezi, 09.06.2008 09:58)
  8. iki kişi birbirine kapanırsa* er ya da geç başa gelecek şeydir.

hem anlayamıyorum, öfkemiz kime? hayatımızdaki herkesi, her an, aynı yoğunlukla, aynı çokluk ve nitelikte mi seviyoruz? yeri geliyor annemizi, babamızı, kardeşimizi, çocuğumuzu, en yakın dostumuzu bile bir önceki andan çok ya da az sever bulabiliriz kendimizi. mümkün müdür bir insanı sonsuza kadar aynı trend içinde sevmek? gibi ve kadar kavramlarının insan ilişkileri içindeki yerini, özellikle de mutlak değeri, derecesi, ölçeri olmayan sevgi, saygı, sadakat gibi duyguların gibi ve kadar sözcükleri aracılığıyla zaman dilimleri arasında kıyaslanmasını hastalıklı buluyorum. bu gibi durumları her zaman karşıdakine yansıtmanın da dürüstlük olmadığını düşünüyorum. kimse kimseyi sonsuza kadar aynı şekil, şart, nicelik ve nitelikte sevemez. biraz kendinizi dinlerseniz sevgiliyi eskisi gibi sevmemek kavramını da size uzak olmayabileceğini göreceksiniz.

gerçekten böyle bir durum varsa, iş başa düşer, toparlanır gidersiniz. bir gün sevilmez, bir başka gün de sevmezsiniz; bu sizi bir gün iyi başka gün de kötü kılmaz. hayat bir denklemdir kanımca: sonuç hep berabere olur.

edit: imla
    (zinkafnun, 09.06.2008 10:09 ~ 12.03.2009 23:10)
  9. başkalarına size baktığı gibi, başkalarıyla eskiden sizinle konuştuğu gibi yada başkalarına artık size hissetmediği şeyleri hissettiğini farkettiğiniz anda sevgilinin eskisi gibi sevmediğini anlarsınız. zordur ama gerçektir önemli olan hislerinizde emin olmanızdır ki büyük bir ihtimallede eminsinizdir o zaman hata payı bırakmayada gerek yoktur. üzülmeyin yolu açık olsundur.
    (ilsu, 09.06.2008 11:24 ~ 11:24)
  10. çok çok rahat anlaşılabilecek durumdur. kendisi sinyalleri vermeye başlamıştır;

-eskisine göre kıskançlığın dozu ya çok düşer ya da çok artar.
    -yanınızdayken sık sık dalıp gider.
    -daha kolay sinirlenir.
    -kavgalar artar.
    -"istemiyorsan..." ile başlayan cümleler artar.
    -kırıcı konuşmaya başlamıştır.
    -her fırsatta sıkıldığını ima eder.
    -sizin onaylamadığınız ve eskiden yapmadığı hareketleri, yapmaya başlar.
    -yalan söylemeye başlar ki elbet birkaçını yakalarsınız. çoktur çünkü.
    -aranız soğumuştur.
    -birlikte bir şeyler yapmaktan keyif almıyorsunuzdur.
    (ceyyar kermit, 09.06.2008 11:35)
  11. - sen beni eskisi gibi sevmiyorsun necati...
    - doğrudur nermin.
    - ne demek doğrudur?
    - haklısın dedim nermin.
    - alçak! gayet normal söylüyor bir de! duygusuz!
    - dürüst desek?
    - defol necati!
    - yahu sevmiyorum demedim ki...
    - ühüü ühüü...
    - romantiklik yapmaya çalışıyordum nermin. daha çok seviyorum diyecektim. vallahi bak!
    - yalancı! bitti her şey. ühü ühü...
    (closer, 09.06.2008 12:19 ~ 12:21)
  12. monotonluğun meydana getirdiği rahatlamadır. evliliğin aşkı öldürdüğü efsanesinin ortaya çıkış noktasıdır.
    (ederlezi, 09.06.2008 12:23)
  13. daha çok seviyordur belki, daha da artarak seviyordur, eskisinden daha bi şiddetli seviyordur.
    (provezza, 09.06.2008 12:31)
  14. normaldir. eskisi gibi sevmekten kasıt, eskisi kadar çok sevmemesi ise o zaman tartışılır tabi ama, kimse kimseyi eskisi gibi sevemez bence. sevmemeli de. hepimiz değişirken, sevginin değişmemesini beklemek saçmalıktır.

-beni eskisi gibi sevmiyorsun...
    +haklısın. o zamanlar öyle sevmekteydim, artık böyle. rahatsızlık veriyorsa sana 'şimdiki gibi' sevişlerim, o zaman sorun farklı değişmelerimizde.
    -eskiyi özlüyorum.
    +ilerde 'eski' olarak, 'şimdi'yi de özleyebileceğini unutma.
    (sadalet, 09.06.2008 13:08 ~ 13:11)
  15. sevgili olanlarda ayrılma sebebi, evli olanlarda normal olan durum. "ulaşılmış olan hede eskisi gibi olmaz"
    (beybabacan, 09.06.2008 13:31 ~ 13:31)
  16. yapılan çeşitli hatalardan sonra her sevgiliden beklenebilmesi muhtemel bi durumdur.
    (shin, 09.06.2008 14:07)
  17. genellikle erkeklerin ilişki ilerledikçe ilgilerinin azalmasından dolayı kadınlar böyle düşünür.
    (la fragola dolce, 09.06.2008 16:16)
  18. (bkz: hiçbir zaman eskisi gibi olmaz)
    (nfrt, 09.06.2008 16:23)
  19. hala seviyor ama eskisi gibi değil demek heralde. tamam sevginin değişmesi normaldir. hep aynı yoğunlukta yaşanması da gerekmez ama bir sevgiden bahsedebiliyor olmak gereklidir. ya da "sevgilinin artık sizi sevmiyor olması" durumu mevcuttur ki kimse kendini kandırmamalı sevilmiyorsa çekip gitmelidir.
    (roselife, 09.06.2008 23:39)
  20. "sevgilinin eskisi gibi sevmemesi" bir de bunu bilmek hissetmek demiyorum bilmek gayet açık açık söylemesi.
    -evet eskisi gibi sevmiyorum, elimde değil inan bende böyle olsun istemiyorum, sana hissetitrmeden bunun savaşını kendi içimde verdim ama olmuyor işte biz uyuşamıyoruz, zıt iki insanız biz aslında
    ...
    onca yaşananlar o an düşünülmez bu cümleyi kuran için ama bu cümleleri duyan hemen o anları canlandırır gözünde güzel günlerdeki o sözleri söyleyen insanlaşu an karşında duran insanın sesi aynıdır beyni onaylar bunu ama kalbi yok o bu değil ona bu sözleri başkası söyletiyor der. önce inanmaz gözlerinin içine bakar eskiden kendisini gördüğü gözlerinin içine; aman allahım bir de ne görsün beyni ona bir daha ispatlar bak orda da yoksun.
    ...................
    o zaman anlarsın yani işte o zaman görürsün gerçekleri
    inanmak istemesende bir gerçek var ortada seni eskisi gibi sevmiyor.
    bir an onu kaybetmek yerine olsun ben onu beklerim (bkz: beklenen)" onmousedown="return bkc('2771968','+%60beklenen+%60')">beklenen) eskisi gibi olana kadar. o hala konuşur sen bunları düşünürken. içini tarifini bilmediğin duygular kaplar hiç beklmediğin anda olanlar olmuştur çünki.gözlerinde birikenleri tuttarsın o ana mahsustur yalnızca, sanki uzay boşluğuna öylece koymuşlar seni; uğultular, belisizlikler ve karanlıklar sonu görünmeyen sonu olduğundan emin olmadığın karanlıklar ne yapacağını bilemezsin ya da ne yapacağına karar vermezsin içini yakan şey işte onda yok ...
    birini eskisi gibi sevmiyorsak ya da sevemiyorsak sessiz kalmayı tercih etmek en doğrusu.
    gerçekler acıdır işte böyle zamanları çok iyi özetler
    (equilibriumm, 14.10.2008 23:30 ~ 23:34)
  21. sizi tanıdıkça daha çok sevmesi de olabilir...pek bi iyimserim bu aralar*
    (power of the right, 14.10.2008 23:34 ~ 23:34)
  22. acıtır.
    (hayalmahsulleriofisi, 14.10.2008 23:43)
  23. farklı boyutlara geçmiş ilişki de olan durumdur. artık eskimiş değil de biraz daha önceki boyutlarda yaşanan ilişkidir. ancak şu da vardır ki eğer sevgilinin sizi eskisi kadar sevmediği görülüyorsa siz de onu o boyutlarda sevmemeye başlamışsınızdır. malum bir ilişki ilk başladığında göz hiç birşeyi görmez bir tanıma ihitiyacından doğan ve yapılan bütün hareketler güzel görünür göze. o zaman sizi sevmesinin boyutu gözünüzde olmaz. siz onu seviyorsunuzdur. o da sizin kadar çok seviyor görünür gözünüze.
    (bana bir nick bulun, 14.10.2008 23:48)
  24. (bkz: eski sevgili adayı)
    (sickthread, 14.10.2008 23:54)
  25. can yakar.
    (kumdan kız, 17.10.2008 02:50)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil